Cum se utilizează funcțiile de căutare și referință în Excel Ce sunt acestea?

De acum un deceniu și până în prezent, a existat o schimbare progresivă în raport cu modul în care lucrăm, mai ales cu joburi de birou, unde totul a fost digitizat până la punctul în care nu mai este absolut necesar să ai un loc de muncă față în față pentru a te descurca cu calm în societate.

Cum să utilizați funcțiile de căutare și referință în Excel Ce sunt acestea??
Vezi acest videoclip pe YouTube

Mai exact, prin suita oficială de instrumente Office, care are cu o mare varietate de programe pentru crearea de tot felul de documente text și foi de calcul, fiind ușor de utilizat în cadrul unei platforme simple cu tot felul de funcții pentru a le folosi liber sau prin șabloane prestabilite.

Cu acest articol în special, ne vom concentra asupra unui singur instrument al suitei Office, Microsoft Excel, principalul instrument pentru a crea foi de calcul astăzi unde este posibil să exportați și importați orice tip de format în Excel cu ușurință pentru a vă adapta nevoilor dumneavoastră fără nicio problemă, economisind ore de muncă în proces.

Fiind unul dintre principalele instrumente de garantare a succesului muncii în cadrul unei companii sau afaceri proprii, asigurând managementul optim al acesteia prin toate tipurile de unelte și faceți o agendă în Excel, astfel încât să puteți păstra un control exact al oricărui sector al afacerii dvs.

Prin Microsoft Excel este posibil să se realizeze tot felul de operații matematice, numerice și alfanumerice cu tot felul de formule disponibile utilizatorului în câteva secunde. Și nu numai atât, oferă și posibilitatea inserării unei imagini în Excel într-o celulă sau cu o formulă cu ușurință, totul este o chestiune de a petrece timp aplicației sa invat de la ea.

Din toate motivele menționate mai sus, învață să lucrezi în Microsoft Excel A devenit astăzi esențial să deschidem uși în lumea muncii, în orice domeniu, deoarece acest instrument este folosit în toate mediile posibile. Având în vedere asta, astăzi vă vom arăta cum să utilizați funcțiile de căutare și referință în Excel.

Index()
 1. Funcții de căutare și referință în Microsoft Excel
 2. Alte funcții de căutare și referință în Microsoft Excel

Funcții de căutare și referință în Microsoft Excel

Funcțiile de căutare și referință din Excel sunt folosite pentru plasează anumite valori în cadrul acestuia conform criteriilor de căutare stabilite anterior. Permițând, la rândul său, localizarea informațiilor de referință pe o celulă sau mai multe predeterminate.

Astfel, funcțiile de căutare și referință sunt introduse la fel ca orice formulă, introducerea comenzii și determinarea celulelor unde urmează să fie aplicate. În prezent există o mare varietate de formule de căutare și referire, mai jos le vom aminti pe cele mai importante.

 • ZONE: Pentru a returna numărul de zone dintr-o referință implicită, adică numărul de celule învecinate sau doar o anumită celulă.
 • CAUTĂ: Pentru a localiza valori dintr-un interval predeterminat într-o anumită coloană, rând sau matrice.
 • CĂUTAREV: Pentru a determina o valoare într-un interval de date, când câmpurile sunt coloane.

Alte funcții de căutare și referință în Microsoft Excel

După cum am menționat anterior, Microsoft Excel are un gamă largă de formule pentru a aplica într-o foaie de calcul dedicată special pentru funcțiile de căutare și referință.

 • CĂUTARE: Este folosit pentru a localiza în primul rând al unui tabel și a returna valoarea într-o coloană a unui rând implicit.
 • COINCIDE: Funcționează pentru a returna poziția unei valori într-o matrice, astfel încât să se potrivească cu valoarea dată într-o ordine aleasă anterior.
 • COLOANĂ: Pentru a returna numărul unei coloane dintr-o referință sau o matrice specificată.
 • COLONNE: Pentru a returna numărul de coloane multiple dintr-o referință sau o matrice.
 • DIRECŢIE: Funcționează pentru a crea o referință de celulă cu text, alegând numerele de rând și coloane delimitate.
 • A ALEGE: Pentru a selecta o valoare dintr-o listă de valori în funcție de numărul de index pe care îl are.
 • RÂND: Pentru a returna numărul unui rând într-o anumită referință sau matrice.
 • RÂNDURI: Pentru a returna numărul de mai multe rânduri dintr-o matrice sau referință implicită.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here