Cum să transfer fotografii de pe computerul meu Windows pe un dispozitiv iPhone sau iPad?

Nu toți utilizatorii de iPhone sau iPad folosesc un Mac ca computer, de fapt, este foarte obișnuit să aveți un PC cu Windows și dispozitive mobile iOS. În acest scenariu, este puțin complicat să găsim o modalitate de a transfera fișiere de pe computer pe telefonul nostru mobil, deoarece sunt sisteme de operare care nu sunt optimizate unul pentru celălalt.

Pentru a ne transmite fotografiile va trebui să apelăm utilizați instrumentul iCloud, care este stocarea în cloud pe care fiecare utilizator iOS o are direct cu contul său Apple ID.

Index()
 1. Ce trebuie să faceți pentru a vă putea folosi contul iCloud pentru a primi fișiere de pe Windows?
  1. De pe site-ul oficial iCloud
  2. Descărcarea aplicației iCloud
 2. Care este procedura pentru a vă conecta la contul iCloud de pe computerul Windows?
 3. Cum puteți încărca fișiere din Windows în contul iCloud?
 4. Ce altă alternativă există pentru sincronizarea conținutului între iOS și Windows?

Ce trebuie să faceți pentru a vă putea folosi contul iCloud pentru a primi fișiere de pe Windows?

În primul rând, pentru a folosi iCloud trebuie să folosim un cont pe care, dacă nu avem, să îl putem crea de pe orice dispozitiv. De asemenea, pentru a utiliza acest serviciu este esential sa ai o conexiune la internet pe computerul nostru Windows, fie printr-o conexiune fizică, fie fără fir.

Apoi, putem face procedura printr-un browser web sau prin aplicația oficială iCloud din Windows. Cu acest serviciu putem face cu ușurință copii de rezervă ale iPhone-ului nostru.

De pe site-ul oficial iCloud

Pentru a accesa serviciul de stocare în cloud Apple printr-un browser web, va trebui să mergem la pagina oficială iCloud, la deschiderea acestui site web ne va cere ID-ul nostru Apple pentru a putea introduce împreună cu parola pe care o vom fi definită anterior.

În cazul în care nu ne amintim ID-ul Apple, va trebui să procedăm la recuperarea acestuia; dacă nu aveți probleme cu aceasta, veți fi conectat direct la contul dvs. iCloud.

Descărcarea aplicației iCloud

Putem descărca această aplicație în magazinul oficial Windows și o putem instala ca orice altă aplicație. Așteptăm finalizarea procesului de descărcare și apoi acțiunea de instalare. Ne va lăsa o comandă rapidă pe desktop pentru un acces mai ușor pe computerul nostru Windows. Procesul de descărcare va dura în funcție de conexiunea dvs. la internet.

Care este procedura pentru a vă conecta la contul iCloud de pe computerul Windows?

În ambele versiuni, fie în browser sau în aplicație, procesul este același. Odată ce ne aflăm în meniul principal pentru autentificare, trecem să scriem ID-ul Apple și parola corespunzătoare dispozitivelor noastre iOS. În continuare, va trebui să punem cod de autentificare cu doi factori, care va veni direct pe iPhone sau iPad.

La finalul procesului de autentificare va apărea o mică fereastră unde ne va întreba dacă browserul pe care îl folosim este de încredere, pentru asta va fi necesar să folosim unul dintre cele mai utilizate pentru sistemul de operare Windows precum Google Chrome, Mozilla Firefox sau o anumită versiune de Opera. 

Confirmăm în fereastra pop-up și apoi va apărea un meniu principal cu pictograme care clasifică fișierele și documentele pe care le avem în contul nostru iCloud.

Cum puteți încărca fișiere din Windows în contul iCloud?

Odată autentificat accesăm secțiunea 'Fotografii', care este identificat prin aceeași pictogramă Reel pe dispozitivul nostru iOS. La intrare vom vedea toate fotografiile noastre care sunt sincronizate cu ID-ul nostru Apple. Pentru a încărca fișierele foto de pe computerul nostru Windows pe iCloud, trebuie să facem următorii pași:

 1. Faceți clic pe butonul „Încărcare” care este identificat cu pictograma unui nor cu o săgeată îndreptată în sus.
 2. Se va deschide o fereastră pop-up pentru a căuta calea imaginii pentru a o alege ulterior, puteți selecta mai multe fotografii dacă este cazul.
 3. Noi acceptam.
 4. Așteptăm finalizarea procesului de încărcare, aceasta va depinde de viteza serviciului nostru de internet.

Când încărcăm fotografia, o putem muta în orice folder dorim și va fi disponibilă pe toate dispozitivele noastre iOS care sunt sincronizate cu contul nostru iCloud și ID-ul Apple. Lucrul bun despre acest proces este că este total wireless și nu va trebui să ne bazăm pe acțiuni vechi, cum ar fi conectarea cablurilor, punerea în pericol a stocării dispozitivului nostru cu software rău intenționat.

Ce altă alternativă există pentru sincronizarea conținutului între iOS și Windows?

Pentru a transfera alte fișiere decât fotografii, va trebui să folosim serviciul iCloud Drive, care este disponibil în meniul principal al serviciului de stocare în cloud. Procesul este la fel de simplu ca utilizarea Windows Explorer, adăugarea și ștergerea conținutului direct din foldere. În plus, este posibil să trimiteți fișiere partajate.

O altă dintre cele mai cunoscute metode este prin intermediul aplicației iTunes, totuși, cu cele mai recente actualizări și versiuni noi de iOS, este imposibil să transferați conținut prin această metodă. Va funcționa doar pentru acele echipamente învechite cu sisteme de operare mai vechi, cum ar fi un iPad Mini.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here