Cum să accesați BIOS-ul în Windows 11 într-un mod simplu?

În trecut, era posibil să intrați sau să accesați BIOS-ul computerului dvs. chiar în momentul pornirii, doar prin apăsarea tastelor funcționale corespunzătoare. Toate acestea s-au întâmplat până la Windows 10, unde este necesar efectuați repornirea forțată a computerului pentru a accesa acea parte.

Cu toate acestea, noul sistem de operare Windows 11 este încă mult mai rapid, așa că pornirea lui se execută în câteva secunde, ceea ce îngreunează apăsarea tastei BIOS la momentul potrivit. În orice caz, nu este nevoie să te alarmezi pentru că mai jos vom explica cum să accesezi BIOS-ul prin setările sistemului.

Index()
  1. Ce lucruri puteți face prin introducerea în BIOS-ul computerului dvs. cu Windows 11?
  2. Cum să știi dacă computerul tău cu Windows 11 are BIOS sau UEFI?
  3. Cum poți intra în BIOS în Windows 11 fără a reporni computerul??
    1. Din setările acestui sistem de operare
  4. Ce trebuie să faceți pentru a introduce BIOS sau UEFI în Windows 11 de la tastatură?
  5. De ce nu poți intra în BIOS pe computerul tău cu Windows 11??

Ce lucruri puteți face prin introducerea în BIOS-ul computerului dvs. cu Windows 11?

Printre lucrurile pe care le poți face când intri în BIOS, este să ai un control deplin asupra sistemului dvs. de operare, Și nu numai cu aceasta, veți avea posibilitatea de a modifica atât configurația sistemului, cât și a hardware-ului, ceea ce este esențial în momentul unei erori de pornire a Windows.

De obicei, atunci când utilizatorii întâmpină o eroare și Windows nu pornește, ei încearcă să activeze boot-ul „mod sigur” din BIOS pentru a o remedia. În plus, este important de menționat că anumite modificări ale computerului pot fi executate doar din BIOS, toate acestea fiind extrem de importante pentru a ști cum să accesezi BIOS-ul pe un PC cu Windows 11.

Cum să știi dacă computerul tău cu Windows 11 are BIOS sau UEFI?

Deși BIOS-ul și UEFI mențin funcții similare, există întotdeauna o linie de diferență, așa că este important să identificați cu ce se confruntă sistemul dvs. de operare.

Pentru a face acest lucru, mergeți la începutul Windows 11, chiar în bara de căutare găsiți informații despre sistem, apoi introduceți în mod specific rezumatul sistemului, unde puteți vedea toate informațiile despre modul BIOS, adică să determinați dacă are BIOS sau UEFI.

Dacă procesul vă este dificil, puteți intra și cu o linie de comandă și anume Windows + R urmat de textul msinfo32, apoi faceți clic pe butonul de acceptare și veți fi în informațiile de sistem.

Cum poți intra în BIOS în Windows 11 fără a reporni computerul??

Începeți prin a porni computerul și apăsați tasta ESC când ecranul tocmai se aprinde cu meniul de pornire. Acolo veți găsi diferite opțiuni, unde va trebui doar să apăsați tastele funcționale în funcție de modelul computerului dvs. și veți fi deja în BIOS.

Dar dacă are un boot cu adevărat rapid, va trebui să alegeți să intrați în BIOS în Windows, cu alte cuvinte, folosind configurația sistemului de operare.

Din setările acestui sistem de operare

Acum, pentru a putea accesa BIOS-ul, trebuie să vă localizați în pornirea barei de activități, și acolo introduceți pictograma de configurare, care se află în lista de opțiuni. Odată acolo, accesați fila sistem și selectați-o pe cea care menționează „Recuperare”, apoi faceți clic pe „Reporniți acum”, urmat de „Pornire avansată”.

Când se repornește, va afișa trei opțiuni, dintre care trebuie să faceți clic pe 'Depanați', apoi fila 'Opțiuni avansate' va fi reflectată acolo unde trebuie să selectați în setările UEFI. Reporniți computerul din nou și în acest fel, veți avea acces la meniul de pornire indiferent de viteza de pornire a computerului.

Ultimul pas este ca atunci când te afli în meniu, apăsați tastele funcționale, astfel încât veți intra în BIOS-ul sistemului Windows 11 cu o metodă sigură. Este important de menționat că nu faceți modificări în configurație pe care nu le cunoașteți, deoarece puteți pune în pericol echilibrul sistemului dvs. de operare.

Ce trebuie să faceți pentru a introduce BIOS sau UEFI în Windows 11 de la tastatură?

Când utilizați tastatura, cel mai frecvent este că utilizați linii de comandă, daca ceea ce vrei este sa intri in BIOS sau UEFI din configuratia calculatorului tastaeaza Windows + X pentru a te pozitiona in meniul de acces rapid, printre ele va aparea si optiunea de configurare.

Sau dacă doriți să accesați fără a fi nevoie să vă conectați, alegeți să tastați Shift + Resetare, fie pe ecranul de blocare sau pe ecranul de pornire, trebuie remarcat faptul că resetarea este butonul din colțul de jos al ecranului.

În cazul în care nu funcționează, puteți utiliza oricând tasta Shift și puteți accesa fila de resetare din opțiunile de alimentare.

De ce nu poți intra în BIOS pe computerul tău cu Windows 11??

Dacă metodele explicate mai sus nu funcționează pentru tine și nu poți intra în BIOS, este pentru că fiecare computer are o interfață diferit, deci este posibil ca tasta BIOS de apăsat la pornire să nu fie aceeași pe computer și trebuie să setați BIOS-ul să pornească de pe USB sau CD/DVD.

Având în vedere acest lucru, dacă trebuie să intri urgent în BIOS, va trebui să te consulți cu suportul tehnic Microsoft, sau cu un tehnician specializat din zona ta. Amintiți-vă cât de esențial este BIOS-ul pe computer, așa că nu este recomandat să forțați procedura.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here