Cum să remediați eroarea „Mediul de recuperare nu a fost găsit” în Windows 11”,

Deși Windows 11 este un sistem de operare excelent care are instrumente precum confirmarea ștergerii care ne permit accesul la funcții ale căror obiective sunt utilizarea la maximum a computerului nostru. Adevărul este că este o sistem de operare foarte bun, dar nu perfect, motiv pentru care în timpul dezvoltării acestui articol vom descrie cum să rezolvăm una dintre acele erori, cea legată de mediul de recuperare, să vedem despre ce este vorba.

Index()
  1. De ce primesc mesajul „nu pot găsi mediul de recuperare”?
  2. Ce ar trebui să faceți imediat când această eroare apare pe computerul dvs. cu Windows 11??
  3. Care este modalitatea de a restabili sistemul Windows din BIOS pentru a elimina eroarea?
  4. Cum puteți activa manual mediul de recuperare în Windows 11?
  5. Ce alte opțiuni de recuperare pot fi folosite în Windows 11 când primesc această eroare?

De ce primesc mesajul „nu pot găsi mediul de recuperare”?

Motivul principal este din cauza fișierului Winre.wim care este cu siguranță deteriorat sau corupt. această vină apare de obicei mai ales când încercăm să restaurăm sau chiar să ne actualizezi computerul cu Windows 11, așa că ne solicită mediile de instalare Windows sau poate cere și medii de recuperare pe lângă repornirea computerului cu mediul respectiv.

Problemele sau defecțiunile cauzate de aceste tipuri de fișiere sunt asociate cu fișiere lipsă sau posibil deteriorate, Acestea se datorează și infecției cauzate de malware, există importanța deschiderii și activării firewall-ului pentru o mai mare securitate, acest fișier se află în mod normal în partiția de recuperare Windows și, deoarece nu are o literă de unitate, nu vom putea pentru a-l vedea în exploratorul de fișiere.

Ce ar trebui să faceți imediat când această eroare apare pe computerul dvs. cu Windows 11??

Primul lucru este să verificați dacă mediul de recuperare nu este dezactivat. Cu alte cuvinte, vom vedea starea în care se găsește opțiunea de resetare a computerului nostru. Pentru asta trebuie să deschidem promptul de comandă, vom realiza acest lucru tastând ‘CDM’ în caseta de căutare pe care o găsim în meniul de pornire al computerului nostru cu Windows 11 descărcat și instalat.

Odată ce avem aplicația în meniu ca urmare a căutării, trebuie să facem clic dreapta cu mouse-ul și în ceea ce putem vedea opțiunile, o căutăm pe cea care scrie 'Run as Administrator'. În continuare, va trebui introduceți în prompt de comandă comanda ‘reagentc/info’ care ne va permite să accesăm informațiile legate de starea opțiunii pe care dorim să o verificăm, iar când comanda este bine scrisă, apăsăm Enter' pentru a o executa.

Dacă am procedat corect, vom putea vedea pe ecran cum sunt afișate o listă care conține toate informațiile necesar pentru a verifica starea și starea mediului de recuperare și astfel să se poată verifica dacă acesta este într-adevăr activat. Dacă este, excludem ca o posibilă cauză pentru care ne dă eroarea în cauză.

Care este modalitatea de a restabili sistemul Windows din BIOS pentru a elimina eroarea?

Trebuie să ne amintim este că restaurarea sistemului înseamnă ștergerea informațiilor, deși putem alege dacă să păstrăm setările și fișierele, aplicațiile vor fi șterse așa că este de extrem de important să ne amintim parolele fiecărei aplicații instalate astfel încât să le putem accesa odată ce le reinstalăm. Pentru a restabili sistemul din BIOS, trebuie să introducem setările Windows, în cadrul setărilor, în coloana din stânga a secțiunii sisteme, faceți clic unde scrie 'Recuperare'.

În cadrul opțiunilor pe care le vedem pe ecranul de recuperare, trebuie să găsim și apăsați unde scrie „Resetați echipamentul”, După cum putem vedea, această opțiune este destul de simplu de găsit în Windows 11. Făcând clic acolo se va deschide o nouă fereastră pentru procesul de restaurare a computerului, îți va oferi două opțiuni, dintre acestea prima este 'Păstrează fișierele' și a doua 'Elimină totul', selectăm opțiunea pe care o avem. considera corect.

Acum va trebui să alegem de unde să descărcam Windows, fie din fișierele locale, fie din cloud, din fișierele locale vom reinstala versiunea curentă pe care o aveam deja, dar din cloud se va instala cea mai actualizată versiune, Prin urmare, vă recomandăm să instalați din cloud, deși pentru aceasta avem nevoie de o conexiune la internet. Apoi vom vedea întregul proces de resetare pe ecran, apăsați pe 'Continuați' și apoi pe 'Resetare' de aici va începe procesul, astfel încât să nu mai fie posibilă întoarcerea.

Cum puteți activa manual mediul de recuperare în Windows 11?

Pentru a activa manual mediul de recuperare Windows 11, amintindu-ne că acest sistem de operare ne permite să ne protejăm computerul cu o parolă. Ceea ce trebuie să facem este să executăm comanda ‘reagentc/info’ la promptul de comandă pentru a verifica starea recuperării, dacă după efectuarea acestei proceduri nu observăm modificări, vom reveni la promptul de comandă ‘reagentc/enable ca să-l putem activa.

Dacă chiar și așa, Windows nu a reușit să găsească mediul de recuperare, ceea ce trebuie să facem este să verificăm că locația Windows RE este corectă, deoarece dacă acest fișier imagine este pierdut sau deteriorat, nu vom putea folosi opțiunile de recuperare și, prin urmare, va trebui să folosim alte metode pentru a rezolva problema.

Ce alte opțiuni de recuperare pot fi folosite în Windows 11 când primesc această eroare?

Printre celelalte opțiuni pe care le putem folosi atunci când apare această eroare, se numără rezolvarea fișierului Winre.wim deteriorat, ceea ce trebuie să facem este să găsim fișierul prin promptul de comandă, îl vom găsi tastând comanda dir/a/s/c:winre.wim, unitatea 'C' este plasată deoarece fișierul este rareori localizat pe o altă unitate, o altă opțiune este să instalați medii de recuperare dacă avem discuri de recuperare Windows sau o unitate de instalare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here