Cum să remediați eroarea 0x80240017 pe computerul dvs. cu Windows 10? - Cauze si solutie

Marele serviciu care reprezintă Windows Update a fost lansat de Microsoft cu scopul de a menține sistemul de operare la zi, în mod regulat, deși în majoritatea cazurilor este util pentru introducerea de noi funcții, nu puteți ignora codurile de eroare pe care le întâmpină utilizatorii când își actualizează computerele.

În această situație, sistemul este compromis și nu poate trece la o actualizare completă până când aceste erori nu sunt rezolvate, ca în acest caz, cu eroarea comună 0x80240017, despre care vom vorbi în această secțiune.

Index()
 1. Care este motivul pentru care această eroare apare pe computerul tău Windows?
 2. Cum puteți elimina eroarea 0x80240017 pe Windows?
  1. Ștergeți și reinstalați Windows Store
  2. Rulați instrumentul de depanare
  3. Rulați scanarea SFC
 3. Ce ar trebui să faceți dacă nimic din toate acestea nu funcționează pe computerul dvs. Windows?

Care este motivul pentru care această eroare apare pe computerul tău Windows?

Există mai multe motive pentru care acest cod de eroare poate apărea pe computer, chiar și așa, cel care are cea mai mare greutate este actualizare eșuată la actualizarea Windows. Pe de altă parte, poate apărea din cauza instalării unei aplicații terță parte care a cauzat deteriorarea tuturor fișierelor de sistem.

Sunt posibile și erori în procesul de instalare a aplicației, indiferent dacă aceasta nu a fost finalizată sau pur și simplu a avut loc o accidentare, în sfârșit, există posibilitatea ca aplicații care nu au fost eliminate corect.

Cum puteți elimina eroarea 0x80240017 pe Windows?

Din fericire, această eroare este mai frecventă decât credeți, prin urmare, au fost dezvoltate mai multe modalități pentru a o rezolva, deși nu toate trucurile pot funcționa pe computerul dvs. Windows. La fel, dacă unul nu funcționează pentru tine, treci la celălalt.

Ștergeți și reinstalați Windows Store

Primul truc este resetați Windows Store, ștergerea și reinstalarea magazinului de aplicații Windows, aceasta va reseta toate actualizările efectuate, lăsându-l la un punct zero, fără prezența erorilor sau a codurilor de eroare.

În orice caz, dacă sunteți îngrijorat de securitatea datelor și a folderelor care conțin actualizările, puteți alege să faceți o copie de rezervă a acestora înainte de a continua să eliminați Windows Store.

Rulați instrumentul de depanare

În general, Windows 10 tinde să introducă temporar erori care sunt probleme comune pentru utilizatori în timpul utilizării și actualizării sistemului de operare, motiv pentru care această versiune de Windows vine cu un instrument de depanare.

Și este că, într-adevăr, rularea acestui instrument Windows integrat poate fi benefică deoarece se poate întâmpla ca eroarea să fie rezolvată automat deoarece eroarea 0x80240017 are ceva de-a face cu Windows Update.

Acum, pentru a-l rula, trebuie doar să apeși pe butonul Start și să selectezi pictograma roată, care te va duce la setări, odată acolo, selectează fila 'Actualizare și securitate', apoi poți apăsa pe cea pe care o citezi 'Rezolva probleme'.

Când faceți cele de mai sus, ar trebui să comutați la panoul din dreapta și să selectați „Depanatoare suplimentare”, accesați secțiunea „Actualizare Windows”, care indică faptul că rezolvă problemele care împiedică actualizarea Windows.

Odată ce l-ați găsit, selectați-l și apăsați „Run the troubleshooter” (Rulați instrumentul de depanare), care, în consecință, va începe o scanare care are scopul de a detecta orice problemă pe computer.

Este important ca, odată finalizat procesul, să urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza pașii și, în sfârșit, trebuie să reporniți computerul pentru a salva modificările, apoi puteți verifica dacă problema mai există.

Rulați scanarea SFC

Verificatorul de fișiere de sistem (SFC) pentru acronimul său în engleză, constituie pentru Windows, un instrument integrat care ajută la repararea acelor fișiere sau documente care sunt deteriorate și corupte, care se află în sistem și care ar putea cauza probleme asociate cu deteriorarea.

Dacă în timpul acestei scanări sunt recunoscute nereguli, acest instrument va înlocui automat fișierele deteriorate pentru altele noi si in perfecta stare de functionare. Acest truc este expus deoarece unul dintre motivele pentru care apare eroarea 0x80240017 se datorează existenței fișierelor deteriorate.

În cazul în care se întâmplă acest lucru, rularea scanării SFC vă permite să corectați problema, deoarece va detecta și repara problemele legate de sistem. Pentru a-l pune în funcțiune, accesați bara de activități și faceți clic pe pictograma Windows.

Apoi selectați administratorul de sistem sau opțiunile, pentru a continua să executați o comandă, apoi trebuie doar să finalizați pașii pe care computerul însuși vă arată pentru a efectua scanarea și repararea.

În cele din urmă, închideți pictograma sistemului, reporniți computerul și descărcați și instalați din nou actualizările pentru a verifica dacă eroarea 0x80240017 a dispărut.

Ce ar trebui să faceți dacă nimic din toate acestea nu funcționează pe computerul dvs. Windows?

Dacă niciunul dintre trucurile de mai sus nu funcționează și problema nu este rezolvată, încercați resetați componentele Windows Update manual. Se știe că această metodă are o rată de succes mai mare în remedierea codului de eroare de actualizare.

Din acest motiv, este fezabil să îl încercați, deoarece resetarea componentelor de actualizare poate rezolva erori de orice fel.  Cu toate acestea, dacă încă întâmpinați probleme la actualizarea sistemului de operare și resetarea componentelor Windows nu o rezolvă, treceți la următoarea metodă.

Ce ar fi să actualizezi driverele fără ajutorul programelor, care lipsesc de pe computer, deoarece, fără aceasta, Windows Update nu va rula corect. Prin urmare, se recomandă să le actualizați în felul următor:

 • Prin managerul de dispozitive integrat pe care îl are computerul dvs., unde ar trebui să căutați 'Device Manager', apoi faceți clic pe prima categorie și apăsați 'Actualizați driver', acest pas trebuie repetat și în toate categoriile de dispozitive.
 • Accesați site-ul web al producătorului pentru cele mai recente drivere, deoarece chiar dacă ați actualizat toate driverele, sistemul dumneavoastră poate pierde o actualizare sau două.
 • Automatizați procesul cu ajutorul lui actualizați driverele. 

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here