Cum îmi sincronizez Mac-ul cu iPhone folosind cablu și Wi-Fi - Asistență Apple”,

Având un mobil și un computer, poate apărea nevoia de a partaja informații și fișiere între ambele dispozitive, atunci când tratăm un PC Windows și un telefon mobil Android, procesul este de obicei foarte diferit în comparație când folosim dispozitive din ecosistemul Apple, cum ar fi un computer Mac și un mobil iPhone. 

În acest articol vă vom arăta diferitele modalități de a face acest lucru sincronizați aceste dispozitive prin cablu USB precum și printr-o conexiune wireless Wi-Fi.

Index()
 1. Care sunt instrumentele pentru sincronizarea conținutului de pe Mac cu iPhone?
  1. cu iTunes
  2. Folosind iCloud
  3. Folosind Apple Music
  4. Cu Finder
 2. Cum să sincronizați conținutul cu Wifi între Mac și iPhone?
 3. Care sunt elementele care pot fi sincronizate cu iTunes?

Care sunt instrumentele pentru sincronizarea conținutului de pe Mac cu iPhone?

Sunt câteva instrumente oficiale și complet sigure care ne va ajuta în procesul de sincronizare. De menționat că, în funcție de modalitatea pe care o alegem, procedura va fi total diferită. În plus, în unele metode există limite în ceea ce privește formatul fișierului, printre altele.

cu iTunes

Este important să punem atenția asupra iTunes a fost anterior metoda principală de sincronizare a dispozitivelor Apple. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, acest proces este în mod clar destinat acelor computere Mac care au versiunea macOS Mojave sau anterioară, deoarece versiunea Catalina nu mai include iTunes ca program instalat din fabrică. 

Acest proces poate varia în funcție de țară sau regiune unde ne întâlnim. Pentru a sincroniza aceste dispozitive cu iTunes trebuie să urmam acești pași:

 1. Lansați iTunes pe Mac-ul nostru.
 2. Conectați iPhone-ul nostru prin USB la computer.
 3. În stânga sus a ferestrei iTunes va apărea o pictogramă de dispozitiv, în acest caz, figura unui iPhone. Facem clic pe acel articol.
 4. La selectarea dispozitivului, va fi afișat un meniu de opțiuni pe care le putem selecta. Le alegem pe cele preferate, activăm casetele corespunzătoare și facem clic pe 'Aplica'. Dacă procesul nu începe curând, faceți clic pe „Sincronizează”.

În felul acesta ne vom fi uniți conexiune prin USB computerul nostru Mac cu iPhone-ul nostru. Trebuie remarcat faptul că acest proces poate fi aplicat cu orice dispozitiv iOS.

Folosind iCloud

Pentru a utiliza această metodă trebuie să aveți deschideți atât pe Mac-ul nostru, cât și pe iPhone același cont Apple ID, că, dacă nu vă amintiți parola, va trebui să o recuperați. De pe Mac-ul nostru accesăm „Preferințe de sistem” și ne pornim contul sau îl creăm în cazul în care este prima dată când folosim un dispozitiv Apple. 

În continuare, odată ce avem sesiunea deschisă putem accesa aplicația iCloud, automat, va fi posibilă activarea casetelor corespunzătoare diverselor elemente pe care le putem sincroniza, precum fotografii, videoclipuri, muzică, fișiere de contact, printre multe altele.

Este important Măsurăm tot ceea ce dorim să împărtășim în cloud, pentru că în versiunea gratuită de iCloud este posibil să folosești doar 5 GB de stocare. Acesta este cel mai recomandat și încurajat proces de Apple pentru a înlocui metodele de conectare prin cablu USB. De asemenea, este posibil să transferați fotografii de pe Windows pe un dispozitiv iOS prin iCloud.

Folosind Apple Music

Folosind această opțiune putem doar sincroniza continut pur muzical. De asemenea, trebuie să fim abonați la serviciul Apple Music. Pentru a partaja aceste elemente audio, trebuie să îndeplinim o serie de cerințe:

 • Aveți computerul nostru iPhone și Mac la cele mai recente versiuni posibile.
 • Ambele dispozitive trebuie să fie conectate cu același ID Apple.
 • Atat computer cat si mobil trebuie să fie conectat la un semnal de internet.

Procesul de sincronizare a melodiilor Apple Music între Mac-ul nostru și un iPhone constă în urmatorii pași la scrisoare:

 1. Deschideți aplicația Muzică pe Mac-ul nostru.
 2. Alegem secțiunea 'Preferințe'.
 3. Mergem la opțiunea „General” și activăm caseta „Sincronizează biblioteca”.
 4. Faceți clic pe Accept și așteptați finalizarea procesului.

Cu Finder

găsitorul este Explorator de fișiere și foldere pe care îl folosim de obicei pe un Mac pentru a naviga între documentele noastre. Începând cu versiunea macOS Catalina, ne putem sincroniza iPhone-ul și Mac-ul doar prin această metodă. Pentru a partaja fișiere între aceste dispozitive, prin Finder. Trebuie să urmăm următorii pași:

 1. Conectăm iPhone-ul prin USB la Mac-ul nostru.
 2. Deschidem Finder, care se află în Dock, adică în partea de jos a ferestrei.
 3. În partea stângă a ferestrei Finder, în adevăratul stil Windows, va apărea dispozitivul nostru conectat.
 4. Facem clic pe opțiunea care se referă la iPhone-ul nostru.
 5. Va apărea o nouă fereastră cu exact toate informațiile și o interfață foarte asemănătoare cu cea pe care o folosim noi cu iTunes.

opțiuni de sincronizare va apărea în forme de file, sub numele principal al dispozitivului, totul este aproape la fel. Pentru a sincroniza un anumit tip de fișier, trebuie doar să selectăm secțiunea corespunzătoare și, în partea din dreapta jos, să apăsăm 'Sincronizează'. 

Cum să sincronizați conținutul cu Wifi între Mac și iPhone?

Pentru această metodă va trebui să recurgem din nou la iTunes. Conectăm iPhone-ul prin USB și selectăm dispozitivul de pe Mac. În continuare, va trebui să mergem la panoul din stânga și să selectăm opțiunea 'Sincronizați acest dispozitiv prin Wi-Fi'. Facem clic pe Accept și de fiecare dată când aceste dispozitive sunt conectate la aceeași rețea vor apărea sincronizate pe computer.

Trebuie remarcat faptul că acest proces este posibil numai prin iTunes. În versiunile noi nu putem folosi acest proces, pentru aceasta este recomandat utilizați serviciul iCloud, fie în versiunea sa web oficială, cât și prin intermediul aplicației pe Mac.

Care sunt elementele care pot fi sincronizate cu iTunes?

În iTunes putem sincroniza conținut legat de muzică, cum ar fi albume, liste de redare, podcasturi, cărți audio și bineînțeles melodii. În plus, fișierele audiovizuale, cum ar fi filme, emisiuni TV, videoclipuri și fotografii pot fi, de asemenea, partajate .

Printre alte elemente care pot fi sincronizate, găsim datele din calendar și fișierele de contact, aceste două componente de informații sunt vitale, deoarece ne pot servi într-un scenariu în care să ne pierdem iPhone-ul și trebuie să recuperăm contactele înregistrate sau date din activitățile programate anterior.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here