Cum să porniți și să opriți Firewall în Windows din CMD? - Protectia echipei

În fiecare zi găsim un număr mai mare de Amenințări pe internet, troieni, stuxnet, spyware etc. Aceasta înseamnă că porniți firewall-ul Windows este o nevoie vitală pentru toți utilizatorii. Deși îl putem activa fără cunoștințe mari de computer, există mai multe moduri de a face acest lucru.

s-ar putea să te întrebi Care este cel mai simplu mod de a activa firewall-ul? iar răspunsul la această întrebare este prin CMD sau Command Line/Command Prompt, această metodă vă va permite să evitați traversarea meniurilor Windows și, în ciuda cât de intimidant sună, este destul de ușor de făcut. Este important ca înainte de a continua să știi ce se întâmplă la dezactivați paravanul de protecție Windows și cum reacționează sistemul de operare la acest lucru.

Index()
 1. Cum îmi afectează oprirea Windows Firewall computerul??
 2. Care este modalitatea de a activa și dezactiva Windows Firewall din linia de comandă?
 3. Ce alte metode pot fi folosite pentru a activa și dezactiva Windows Firewall?
 4. Unde poți configura firewall-ul computerului tău Windows?

Cum îmi afectează oprirea Windows Firewall computerul??

The functia principala a Windows Defender Firewall (cunoscut și sub numele de Firewall) este de a ne proteja echipamentele de atacuri sau intruziuni prin rețeaua privată la care suntem conectați, blocând accesul atunci când detectează activitate suspectă de orice fel.

Deși această măsură preventivă este destul de utilă în protejarea sistemului de operare, uneori este necesară dezactivați paravanul de protecție Windows, deoarece poate detecta un program de încredere ca fiind rău intenționat și poate împiedica funcționarea corectă a acestuia sau poate bloca fișiere dintr-o rețea partajată cu alte computere.

Windows Firewall blochează folderele partajate (Dacă nu știi ce sunt, poți învăța să le diferențiezi făcând clic aici) și programează conexiuni care nu sunt adăugate în lista de excepții, de aceea configura firewall windows Este o sarcină destul de importantă

 

 Deși plictisitor din cauza numărului de programe pe care le avem pe computerul nostru, din acest motiv vă vom arăta diferit metode de configurare Windows Firewall. 

Care este modalitatea de a activa și dezactiva Windows Firewall din linia de comandă?

 1. Accesați bara de căutare Windows și tastați 'Prompt de comandă' faceți clic dreapta pe pictograma aplicației și selectați Executare ca administrator, puteți să îi spuneți și lui Cortana să facă căutarea pentru dvs., în cazul în care nu funcționează, o puteți remedia cu acest tutorial.
 2. Se va deschide o cutie neagră, in interiorul acestuia introduceti urmatoarea comanda: netsh advfirewall activat pentru a activa firewall-ul Windows sau netsh advfirewall dezactivat pentru a dezactiva paravanul de protecție Windows, apoi apăsați introduce.

Important: Aceste comenzi vă permit Activați sau dezactivați paravanul de protecție Windows în întregime și trebuie introduse o singură dată, de asemenea, nu trebuie să le adăugați de fiecare dată când deschideți promptul de comandă, puteți naviga în istoricul comenzilor folosind tastele săgeți.

Ce alte metode pot fi folosite pentru a activa și dezactiva Windows Firewall?

Dacă nu vă deranjează să navigați prin câteva meniuri, puteți utiliza această altă metodă activați sau dezactivați Windows Defender Firewall, Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Selectați butonul de pornire Windows, faceți clic pe Setări>Actualizare și securitate>Securitate Windows Windows>Firewall și protecție rețelei.
 2. Selectați un profil de rețea, în cazul în care sunteți confuz poți șterge profilurile pe care nu le mai folosești sau schimbați numele conexiunii dvs. de rețea, în Windows Firewall modificați valoarea în Pornit sau Oprit.

Odată ce dezactivați Windows Defender Firewall nu va mai avea probleme cu programele izolate sau cazurile în care Paravanul de protecție Windows blochează folderele partajate.


Cu toate acestea, veți fi mai vulnerabil la intruziuni, așa că este recomandat să instalați un antivirus dacă doriți să păstrați protecția Windows Defender dezactivată.

Unde poți configura firewall-ul computerului tău Windows?

Configurați paravanul de protecție Windows este o variantă alternativă la dezactivarea completă a acestuia, vei putea permite utilizarea rețelei tale locale programelor pe care le dorești prin excepții, cu care vei putea rezolva probleme fără a te expune complet la atacuri ale terților, pentru a faceți acest lucru, urmați acești pași:

 1. Accesați bara de căutare Windows și tastați 'Windows Defender Firewall' și faceți clic pe pictograma acesteia 
 2. dând clic pe Permiteți o aplicație sau o funcție prin Windows Defender veți putea vedea o listă cu toate aplicațiile care folosesc funcții de rețea și permit accesul la profilul public sau privat al rețelei
 3. Faceți clic pe OK pentru a salva modificările făcute

Notă: În cazul în care aplicația pe care doriți să o permiteți nu se află în listă, puteți face clic pe Permite o altă aplicație, navigați la directorul de instalare și selectați fișierul executabil pentru a-l adăuga la listă.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here