Cum scanez un cod QR de pe telefon fără aplicații? - Tutorial

Până în ziua de azi folosim constant coduri QR care sunt foarte utile pentru a transmite orice tip de informație prin imagini. Deci, din moment ce este ceva atât de implementat, este necesar să știm ceCum să scanez un cod QR de pe telefonul meu fara aplicatii? În continuare, îți vom spune toate informațiile pe care trebuie să le știi despre acest tip de cod și cei mai simpli pași pentru ca tu să înveți cum să faci asta de pe dispozitivul tău.

Index()
 1. Ce trebuie să faceți pentru a activa funcția de scanare a codurilor QR de pe un telefon mobil?
  1. De la camera telefonului
 2. Cum să scanezi un cod QR folosind telefonul mobil?
  1. De pe dispozitivele Android
  2. Scanați un cod pe iPhone

  Ce trebuie să faceți pentru a activa funcția de scanare a codurilor QR de pe un telefon mobil?

  Dacă în orice moment ați ajuns să vedeți o imagine cu diferite hieroglife aranjate într-un mod ciudat pe un pătrat, trebuie să știți că acesta este un cod QR.

  Mai exact, acestea sunt folosite de diferite companii pentru a partaja informații într-un mod confortabil și chiar ne putem crea propriul QR din Word. Trebuie menționat că acestea pot fi vor găsi oricare loc, fie tipărit pe coli fizice, fie digital de pe dispozitivul nostru.

  Din fericire, producătorii au inclus această opțiune în camera dispozitivului nostru, dar asta va depinde de telefonul pe care îl avem și cat de actuala este. Mai exact, printre cele mai cunoscute alternative care integrează această funcție se numără Xiaomi, Google și multe altele unde, pentru a-l folosi sau a vedea dacă telefonul nostru are această opțiune, trebuie să accesăm direct camera.

  De la camera telefonului

  Găsiți aplicația pentru cameră în lista telefonului dvs. și accesați setările din pictograma care apare în zona de sus. Apoi, căutați în meniu o opțiune numită „Scanați codul QR” sau variante de genul asta. Este clar că acesta este de obicei dezactivat și din acest motiv va trebui să îl configuram doar cu butonul glisor care apare lângă el.

  De menționat că alte mărci integrează diferit această funcție, cum este cazul LG care integrează această opțiune din 'HiVision' unde nu va trebui decât să o activați și să acceptați termenii care sunt indicați. Când veți reuși în sfârșit să activați opțiunea, veți putea implementați-l pentru diverse utilizări unde unul dintre ele este să scaneze codul QR al unei melodii în Spotify pentru a o partaja sau a o asculta rapid. 

  Cum să scanezi un cod QR folosind telefonul mobil?

  În primul rând, pentru a putea scana orice tip de cod într-un mod confortabil, trebuie să ne asigurăm că telefonul nostru ne oferă acest instrument. De asemenea, trebuie să știi cum să o faci bazat pe dispozitiv că ai unde cel mai simplu mod de a face acest lucru este fără a fi nevoie să descărcați vreo aplicație.

  De pe dispozitivele Android

  La rândul său, nu toate telefoanele acestei companii au opțiunea de scanare unde este necesar să utilizați Asistentul Google’. Mai exact, cu această platformă în care trebuie doar să o introduci și să menționezi „Ok Google” pentru a apăsa ulterior pictograma aplicației Google Lens. La rândul ei, aceasta este o aplicație foarte utilă unde apăsând pe ea se va deschide camera pentru a plasa codul și a aștepta ca acesta să-l scaneze. De asemenea, putem implementa această opțiune intră de obicei în camera noastră.

  Apoi, în bara de opțiuni, căutați o pictogramă pătrată cu un punct în mijloc, unde apăsând pe aceasta va activa automat aplicația Google Lens. Apoi, este necesar doar să poziționați corect codul cadrului cu camera astfel încât să îl poată detecta și da-ne toate informatiile necesare. De menționat că această aplicație este integrată în telefonul nostru mobil atunci când o obținem, totuși dacă nu este cazul dvs. puteți descărca Google Lens și atunci când o obțineți va trebui doar să o introduceți și să începeți să o utilizați.

  La fel, se poate întâmpla ca dispozitivul nostru să aibă propriul tip de aplicație nativă pentru a o putea realiza, unde cele mai recunoscute sunt QR Code și Optical Reader. Din acest motiv, este necesar ca hai sa cautam bine în aplicațiile disponibile înainte de a trebui să descărcați una nouă sau să o utilizați direct de pe cameră. De menționat că în cazul accesării WhatsApp Web, trebuie să scanați cu un alt proces.

  Scanați un cod pe iPhone

  Pentru a face acest lucru de pe acest dispozitiv trebuie doar să introduceți camera și să plasați opțiunea 'Camera din spate'. Mai târziu, plasați codul QR în spatele camerei în cel mai bun mod, unde marginile sunt centrate și asigurați-vă că acesta nu prea departe A aparatului. Apoi, camera va recunoaște imediat codul și procedând astfel vei primi o notificare, în bara de sus trebuie să selectezi notificarea pentru a putea deschide linkul care are codul și a vedea despre ce este vorba.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here