Cum să știu dacă Facebook a scurs date personale din contul meu de pe web?

Extragerea datelor din conturile de Facebook fără acordul utilizatorilor a devenit o mare problemă, deoarece milioane de utilizatori au fost afectați de acest fenomen condus de hackeri care se dedica filtrați-vă datele personale pentru a le folosi în scopuri rele sau a le vinde pe forumurile de piață neagră a hackerilor, așa că trebuie să înveți cum să verifici dacă contul tău a suferit vreo scurgere de date.

Index()
 1. De ce s-ar fi putut scurge datele tale personale de Facebook?
  1. rețea piratată
  2. vânzarea datelor
 2. Cum să știi dacă datele contului tău Facebook au fost scurse?
 3. Unde găsiți baza de date a parolelor Facebook?
 4. Cum să te protejezi dacă datele tale personale de Facebook au fost scurse?
 5. Cum să preveniți piratarea contului dvs. de Facebook?

De ce s-ar fi putut scurge datele tale personale de Facebook?

Confidențialitatea pe rețelele sociale a fost în pericol în ultima vreme, acest lucru se datorează oameni răuvoitori care urmăresc să vă folosească datele în scopuri criminale pe web, așa că atunci când decideți să vă creați un nou cont pe Facebook trebuie să configurați confidențialitatea acestuia în cel mai bun mod posibil și astfel să evitați sau să îngreunați posibilitatea scurgerii de date.

Fără îndoială, această scurgere de date suferită de milioane de conturi Facebook din întreaga lume afectează securitatea acestor utilizatori, deoarece aceste informații pot fi folosite pentru a efectua acte ilicite la nivel informatic, dacă contul dvs. de Facebook este configurat să afișeze public toate informațiile dvs., acest lucru poate influența posibila scurgere a datelor dvs. personale de la Facebook prin piratarea contului sau vânzarea de date.

rețea piratată

Rețeaua este plină de oameni fără scrupule capabili să ocolească securitatea rețelelor tale sociale pentru a accesa informațiile personale ale profilului tău de Facebook, chiar dacă ai configurat confidențialitatea acestuia pentru a ascunde anumite informații, acești hackeri reușesc să ocolească toate acele obstacole și introduceți datele dvs. cum ar fi e-mailul, numărul de telefon, numele și parolele și, astfel, comiteți faptele lor în rețea.

vânzarea datelor

Menținerea confidențialității în rețeaua ta de socializare poate fi dificilă, dar este bine să faci tot posibilul pentru a păstra ascunse postările pe Facebook, setând confidențialitatea contului și în același mod nu faceți publice informațiile dvs. personale, Ei bine, în prezent, hackerii piratau datele tale personale, le vând pe piața neagră a web-ului, astfel încât oamenii mai răi să le cumpere și să-și comită crimele folosind informațiile de bază ale conturilor tale, cele mai utilizate fiind următoarele:

 • E-mail.
 • Numere de telefon.
 • parola facebook.
 • Data nașterii și alte informații biografice.
 • Nume complete și locație.

Cum să știi dacă datele contului tău Facebook au fost scurse?

Când a avut loc furtul masiv de date Facebook, milioane de utilizatori au trebuit să-și interogheze datele de pe web asigurați-vă că nu sunteți pe lista neagră, Pentru aceasta, a fost creat un site extern Facebook cunoscut sub numele de Have I been Pwned, unde există o copie a tuturor scurgerilor de date care au avut loc și oferă posibilitatea de a verifica dacă datele dvs. au fost scurse sau nu, după cum urmează:

 1. Găsiți caseta de căutare care are pagina web.
 2. Apoi scrie-ți adresa de e-mail.
 3. Observați rezultatele și culoarea cu care apar.
 4. Dacă culoarea rezultatului este adevărată, înseamnă că datele tale nu au fost filtrate, dar dacă îți dă rezultate roșii, înseamnă că datele tale au fost filtrate la un moment dat și trebuie să iei măsurile corespunzătoare.
 5. În cele din urmă, vei putea vedea în ce scurgeri a fost expus e-mailul tău și paginile în care au fost expuse.

Unde găsiți baza de date a parolelor Facebook?

Ca urmare a scurgerii masive de date ale utilizatorilor Facebook, informații despre existența forumuri de hackeri care au publicat liste uriașe de parole care s-au scurs în rețea, unul dintre cele mai cunoscute forumuri fiind numit RockYou2021, totuși, cea mai bună modalitate de a ști dacă datele tale au fost extrase din contul tău de Facebook este prin extensia Am fost Pwned.

Ei bine, in aceasta extensie poti intra cu email-ul sau cu numarul tau de telefon, adaugand la inceput codul tarii de care apartineti si treceti sa verificati cu noroc ca rezultatul apare verde si ca datele dvs. nu au fost niciodată expuse In net.

Cum să te protejezi dacă datele tale personale de Facebook au fost scurse?

Dacă ți-ai consultat datele în extensia Facebook și reiese că la un moment dat acestea au fost filtrate, este recomandat să procedezi la închiderea tuturor sesiunilor Facebook deschise pe dispozitivele tale, va trebui și să efectuați o schimbare imediată a parolelor și consolidați setările de confidențialitate ale rețelei dvs. de socializare, în plus, este important să vă alertați prietenii cu privire la ceea ce s-a întâmplat pentru a-i împiedica să încerce să vă folosească identitatea sau numărul de telefon pentru a comite acte criminale al căror control este în afara accesului dvs.

Cum să preveniți piratarea contului dvs. de Facebook?

Lucrul fundamental pentru a avea grijă de datele contului tău de Facebook este să-i întăriți securitatea, să setați o parolă cu un nivel ridicat de dificultate și să vă păstrați profilul privat pentru a vă proteja datele personale. Pe de altă parte, este important să ai grijă de tine jocuri și sondaje înșelătoare care rulează pe Facebook, pentru că urmăresc să vă acceseze informațiile prin propria dvs. permisiune pentru a vă extrage ilegal datele, deoarece tot mai multe conturi sunt afectate, așa că este bine să luați măsurile de precauție corespunzătoare:

 • Consolidează parola pe care o ai în contul tău.
 • Activați notificările de conectare pe alte computere.
 • Nu lăsați sesiunile deschise pe niciunul dintre dispozitivele dvs.
 • Setați activarea de navigare sigură pentru a crește nivelul de dificultate pentru cei care doresc să pirateze contul.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here