Cum să știu ce versiune de BIOS are PC-ul meu Windows 10? - Verificare

Fiecare computer conține un BIOS, care este responsabil pentru permite interacțiunea între software și hardware, De asemenea, apare ca o componentă esențială la executarea funcțiilor primare, precum simplul fapt de a porni computerul.

Uneori facilitează configurarea hardware-ului, memoriei, hard disk-ului și a altor sarcini, din acest motiv, este important să descoperi ce versiune are BIOS-ul PC-ului tău cu Windows 10 ediția prin diferite metode. Din aceasta, actualizările sunt executate cu patch-urile atașate care ajută la optimizarea stabilității sistemului.

Index()
  1. Cum poți intra în BIOS-ul computerului tău cu Windows 10?
  2. Cum puteți verifica care este versiunea BIOS a computerului dvs?
    1. Prin promptul de sistem
  3. Ce ar trebui să faceți pentru a vă putea actualiza BIOS-ul rapid și eficient?

Cum poți intra în BIOS-ul computerului tău cu Windows 10?

BIOS-ul fiind integrat in placa de baza, vine ca un mediu de pre-boot de fiecare PC, astfel încât este imposibil să intrați sau să accesați local BIOS-ul computerului dumneavoastră Windows. De fapt, acesta este ceea ce vă oferă puterea de a controla multe dintre funcțiile PC-ului.

Deși este adevărat că la computerele mai vechi poți intra în BIOS apăsând tastele funcționale 'F1 sau F2' la pornirea computerului, în computerele actuale cu Windows 10, tastele sunt scurte înainte de pornirea rapidă. Prin urmare, trebuie executată următoarea procedură:

Apăsați pe meniul de pornire pentru a face clic pe pictograma roată, care va duce la setări. Odată acolo, selectați fila Actualizare și securitate și introduceți recuperare, apoi faceți clic pe repornire urmată de pornire avansată. Acest lucru va reporni computerul într-un meniu special și în acest moment trebuie să apăsați F1 sau F2 pentru a accesa BIOS-ul. De fapt, în acest fel puteți încerca și să porniți Windows 7, 8 și 10 în modul sigur.

Cum puteți verifica care este versiunea BIOS a computerului dvs?

Trebuie doar să deschideți bara de căutare și să tastați 'Informatii despre sistem', faceți clic pe rezultatul de sus care apare, când deschideți această aplicație veți vedea rezumatul sistemului cu trei subcategorii.

Nu mergeți la acele subcategorii, rămâneți în rezumat și verificați versiunea și data BIOS-ului, care se află chiar sub informațiile procesorului. Dacă nu găsiți această procedură, puteți folosi comanda rapidă, tastați Windows + R și tastați 'msinfo32', faceți clic și în acest fel veți fi în rezumatul sistemului.

Prin promptul de sistem

Verificarea versiunii BIOS folosind promptul de comandă este, de asemenea, o opțiune viabilă, ar putea părea puțin complicată deoarece acest program este gestionat cu comenzi text. Chiar și așa, pentru a face acest lucru, trebuie să mergeți la bara de căutare, acolo să scrieți promptul de comandă și să intrați în respectiva aplicație.

Când sunteți acolo, va apărea un ecran negru cu litere albe, tastați 'wmic bios get smbiosbiosversion' și apăsați enter, după câteva secunde va fi afișată comanda SMBBIOSBIOSVersion urmată de versiunea BIOS-ului dvs.

Nu uitați să notați numărul, deoarece aceasta este versiunea BIOS-ului computerului dvs., dacă doriți o procedură mai ușoară pentru a găsi promptul de comandă, puteți utiliza comanda de Windows + R urmat de CMD.

Ce ar trebui să faceți pentru a vă putea actualiza BIOS-ul rapid și eficient?

numai bios-ul actualizări atunci când este strict necesar deoarece computerul este supus unui risc mare de fiecare dată când se efectuează această acțiune, deoarece o actualizare eșuată ar fi capabilă să blocheze întregul computer și atunci ar trebui să consultați un tehnician de specialitate.

Acum, când actualizezi BIOS-ul, nu există o procedură specifică unică Ei bine, va depinde îndeaproape de versiune, modelul dispozitivului și producător, deoarece fiecare are propriile pași și resurse de actualizare. În timp ce unii trebuie să se actualizeze automat, alții trebuie să configureze BIOS-ul pentru a porni cu USB sau CD/DVD.

Ceea ce, dacă este general, este că fiecare fișier BIOS este alcătuit dintr-un fișier text comprimat care conține instrucțiuni detaliate pentru a putea executa actualizarea BIOS-ului. Nu este recomandat să o actualizați cu aplicația Windows deoarece este una dintre opțiunile care reprezintă cel mai mare risc și nici să procedați la a o face în timp ce dispozitivul nu are suficientă putere.

De obicei, în majoritatea BIOS-ului există un fișier executabil, care este folosit împreună cu indicațiile fișierului text, pentru a continua cu actualizarea. Este necesar să închideți toate aplicațiile care rulează și să fiți conștient de instalarea dispozitivului la o sursă de alimentare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here