Cum să știi care aplicații Windows 10 consumă cel mai mult baterie?

Dacă folosim un laptop, vom observa că acesta folosește o baterie care este folosită pentru utilizarea wireless, adică, fără a fi conectat la curentul electric. Cu toate acestea, de-a lungul timpului putem percepe unele defecte în durata de viață a bateriei, acest lucru se poate datora faptului că unele aplicații consumă mai mult decât ar trebui.

În acest articol vă vom arăta câteva metode simple și rapide de a face acest lucru știți ce programe consumă mai multă energie pe laptopul nostru cu Windows 10.

Index()
 1. Ce ar trebui să faceți pentru a introduce starea bateriei pe computerul cu Windows 10?
  1. cu bara de căutare
  2. Din linia de comandă
 2. Cum puteți verifica care aplicații consumă cea mai mare baterie?
 3. Cum să reduceți consumul de baterie al unei aplicații pe computerul dvs. cu Windows 10?

Ce ar trebui să faceți pentru a introduce starea bateriei pe computerul cu Windows 10?

Ceva care se poate întâmpla și cu descărcarea rapidă a bateriei este posibila uzură a acestuia. Pe măsură ce trec anii de utilizare, o baterie este de obicei afectată în funcționarea optimă, în Windows 10 vom putea observa starea actuală și astfel vom evalua unele opțiuni ulterior.

cu bara de căutare

Numai prin această metodă putem vedea câteva opțiuni pe care le putem configura. Pentru a face acest lucru, mergem la simbolul lupei din bara de activități și scriem 'Baterie'; Vom fi redirecționați automat către secțiunea acestui element din setările generale ale Windows 10.

În această secțiune ni se va afișa procentul actual al laptopului, sub acest parametru putem revizui și reglați setările de putere și de somn, aici putem modifica doar orele de suspendare printre altele.

Din linia de comandă

Prin această metodă putem vedea câteva date foarte specifice privind starea bateriei. Pentru a face acest lucru va trebui să urmam o serie de pași specifici:

 1. Apăsați combinația de taste Windows + X.
 2. Selectați opțiunea PowerShell (administrator). Dacă nu apare, puteți încerca o altă metodă.
 3. Oferim permisiunile corespunzătoare acestui program.
 4. În continuare, trecem să scriem următoarele în caseta albastră: 'powercfg /batteryreport /output C:attery-report.html'. Și dăm Enter.
 5. Așteptăm să se termine procesul, care, prin această serie de comenzi ne permite să creăm un raport în format HTML despre activitatea bateriei noastre.
 6. Accesăm calea în care a fost creat acest raport, în acest caz ar fi calea 'Disk C'.
 7. Deschidem fișierul cu browserul pe care îl preferăm, cum ar fi Google Chrome, acolo vom fi defalcate orele de utilizare, zilele, procentajul mediu și starea, cum ar fi conectat, deconectat, suspendat, printre altele.

Putem genera acest raport oricând dorim, unii parametri sunt configurați pentru a arăta activitatea din ultimele trei zile, așa că este indicat să verificăm starea bateriei noastre la câteva zile distanță.

Cum puteți verifica care aplicații consumă cea mai mare baterie?

Dacă vrem să aflăm ce programe consumă mai multă energie din bateria laptopului nostru, va trebui accesați informațiile despre baterie în setările Windows 10. Pentru a face acest lucru, apăsați combinația de taste Windows + I și selectați secțiunea „Sistem”.

Apoi, mergem la secțiunea „Baterie”, în fereastra respectivă Vom vedea utilizarea care se dă în două perioade de timp: 24 de ore și ultima săptămână. În plus, lista aplicațiilor care consumă cea mai mare energie din baterie va fi defalcată în funcție de procent; pe de altă parte, putem modifica dacă respectivul program poate fi executat în fundal. 

Dacă vrem să observăm consumul în timp real, putem folosi managerul de sarcini Windows. Pentru a-l accesa trebuie doar să apăsăm combinația de taste Windows + R, apoi să scriem 'taskmgr'; putem, de asemenea, să facem clic dreapta pe bara de activități și să selectăm administratorul.

După ce utilizați acest instrument, faceți clic pe „Mai multe detalii”, o opțiune care se găsește în partea din stânga jos a ferestrei. Apoi ni se va prezenta o serie de parametrii clasificați și clasificați, facem clic pe fila 'Consum de energie' și lista proceselor și programelor care consumă energie de la cel mai mare la cel mai mic va fi actualizată.

Cum să reduceți consumul de baterie al unei aplicații pe computerul dvs. cu Windows 10?

În cadrul aceleiași secțiuni Baterie din Configurarea sistemului Windows 10 putem selecta aplicațiile care ne arată cea mai mare utilizare a bateriei și putem decide să le folosim în fundal, care pot fi conform parametrilor sistemului de operare precum și menținerea permanentă a procesului activat sau dezactivat cu opțiunile 'Întotdeauna' și 'Niciodată'.

De asemenea, putem activa modul „Economisire baterie”. Cu asta, Windows va determina procesele de bază și le va elimina pe cele care nu sunt necesare. O altă modalitate este să accesați direct „pluginul” bateriei în bara de activități, în special în partea dreaptă jos a ferestrei noastre.

Acolo putem defini modul energetic, între mai puține resurse folosim mai mult timp pe care îl vom avea la dispoziție; cu atât dorim mai multă putere în laptop, mai puțin timp va trebui să ne bucurăm de energia bateriei. De asemenea, poate fi util să activați modul de hibernare pentru când nu folosim computerul.

În cazul în care nu vedem rezultate eficiente prin aceste metode, putem oricând să mergem la Comunitatea Microsoft și să căutăm întrebări frecvente legate de problemele noastre cu Windows 10.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here