Cum să redau fișiere media AIFF pe computerul meu cu Windows 10 - Instrumente

Cu toate acestea, un număr mare de fișiere și formate de fișiere pot fi redate pe sistemele de operare Microsoft, nu toate sunt compatibile sau pot fi deschise implicit. Formatul audio AIFF este unul dezvoltat de Apple, dar nu poate fi deschis cu ușurință în acest sistem de operare. În acest articol vă vom învăța modalitățile și metodele despre cum să le jucați pe computerul dvs. cu Windows 10.

Index()
 1. Ce aplicații puteți folosi pentru a reda aceste fișiere pe Windows?
  1. Folosind VLC
  2. cu iTunes
  3. Utilizarea Media Player Classic
  4. Cu Windows Media Player
 2. Cum puteți converti fișierele audio din formatul AIFF în format MP3 pe Windows??

Ce aplicații puteți folosi pentru a reda aceste fișiere pe Windows?

Trebuie remarcat faptul că acest format are ca principală caracteristică să fie un fișier audio necomprimat. Cu acest fișier putem percepe și salva melodii și înregistrări la o calitate excelentă, dar dimensiunea lui pe disc este de obicei destul de mare în comparație cu alte formate precum MP3.

Cele mai evidente și recomandate opțiuni pentru redați formatul AIFF sunt playerele audio și/sau video disponibile pentru Windows 10. Pentru acest sistem de operare există o infinitate de acest tip de software, dar nu toate sunt la înălțimea sarcinii de a reproduce fișierele dezvoltate de Apple. În continuare, vă recomandăm câteva dintre ele care acceptă formatul AIFF.

Folosind VLC

VLC Este unul dintre cei mai completi jucători pe piață, este disponibil și pentru Android și ne ajută să redăm aproape toate cele mai utilizate formate în majoritatea dispozitivelor dezvoltate de diferite companii sau corporații.

În primul rând, va trebui să descarcăm corect acest software, selectăm versiunea care se adaptează platformei PC-ului nostru, fie că este de 32 sau 64 de biți.

Odată descărcat programul de instalare, facem dublu clic pe el și instalăm playerul ca orice alt program, este important să ne asigurăm că nu instalați niciun alt program nedorit, precum barele de navigare, printre altele; pentru aceasta se recomandă utilizarea unei instalări personalizate.

Când playerul VLC este instalat, mergem la calea în care se află fișierul AIFF, facem clic dreapta pe el, mergem la opțiunea 'Deschide cu' și selectați VLC pentru a reda fișierul audio. În acest fel putem deschide acest format fără nicio problemă cu acest software.

cu iTunes

Cea mai bună opțiune de a reda fișiere AIFF este cu iTunes, deoarece acest software este programat sub aceeași structură și funcționalitate Apple ca și acest format audio. Cu iTunes ne putem bucura de o experiență de redare mai bună cu o calitate și compatibilitate largă. Dacă nu aveți iTunes, trebuie să îl descărcați direct de pe site-ul oficial Apple și să îl instalați.

Având deja acest program pe computerul tău cu Windows 10, procedăm să-l deschidem și în iTunes ne sincronizăm bibliotecile muzicale și audio. La sfârșitul acestui proces, putem găsi cu ușurință fișierul prin motorul de căutare încorporat pe care îl aduce acest software. Cu iTunes putem transfera cu ușurință muzică pe Android-ul nostru.

Utilizarea Media Player Classic

Dacă există un player capabil să joace orice, acesta este Media Player Classic, acest program este în uz încă de la începutul mai multor sisteme de operare dezvoltate de Microsoft de la începutul secolului. În plus, interfața sa de bază și clasică îl face ușor de distins. Dacă nu aveți acest program, va fi necesar să îl descărcați de pe pagina oficială a dezvoltatorilor săi. 

În procesul de instalare a acestui program vom veni cu câțiva pași de bază, totuși, va trebui să fim foarte conștienți deoarece într-una dintre ferestre sau pașii de instalare vom putea alege ce formate Media Player Classic va putea deschide. Cel mai bine este să activați toate casetele de diferite formate audio și video pentru a avea o experiență mai bună cu acest player.

Pentru a reda fișiere AIFF, trebuie doar să folosim aceeași procedură ca mai sus: faceți clic dreapta - 'Deschide cu' și selectați Media Player Classic. Cel mai bun lucru despre MPC-HC este că este un software gratuit cu sursă deschisă, care permite programatorilor și pasionaților să dezvolte versiuni personalizate.

Cu Windows Media Player

Acesta este playerul implicit pe care îl avem pe computerul nostru cu Windows 10. În general, ar trebui să poată reda fișiere AIFF, totuși, datorită greutății sale mari de stocare și fără compresie audio, acest player poate fi limitat la deschiderea acestor fișiere, mai ales dacă sunt fișiere high-end.

În termeni generali, un minut de audio în format AIFF este echivalent cu aproximativ 8MB, ceea ce poate solicita mai mult de la Windows Media Player, care este un player care poate fi personalizat cu ușurință.

Cum puteți converti fișierele audio din formatul AIFF în format MP3 pe Windows??

Dacă dorim să transformăm acest format, fie pentru a-l comprima, fie pentru a-l folosi într-un player care nu acceptă fișiere AIFF, va trebui să folosim iTunes și să urmăm acești pași:

 1. Deschideți iTunes pe computerul nostru cu Windows 10.
 2. Importați fișierul din același program prin browser sau pur și simplu trageți fișierul.
 3. Faceți clic dreapta pe audio și selectați funcția „Convertire”. Apoi optăm pentru opțiunea MP3.
 4. Așteptăm finalizarea procesului.
 5. Verificăm că audio a fost convertit corect, deschizându-l cu un alt player care acceptă formatul MP3.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here