Cum să raportezi sau să denunți și să închizi un profil Facebook fals pas cu pas

Oricât de dificil pare, denunțați sau raportați și închideți un profil Facebook fals Este foarte simplu. În prezent, există nenumărați utilizatori sau profiluri false, care sunt create din motive subversive precum escrocherii și furturi, motiv pentru care reclamația și raportarea lor implică o mare importanță.

Cum să raportați și să închideți un profil Facebook fals?
Vezi acest videoclip pe YouTube

Index()
  1. Cum să raportezi sau să denunți și să închizi un profil Facebook fals pas cu pas
  2. Riscurile profilurilor de pirat pe Facebook
  3. Pași pentru a raporta sau a denunța un profil fals
  4. Este sigur să închideți profilul fals după ce ați fost raportat?

Cum să raportezi sau să denunți și să închizi un profil Facebook fals pas cu pas

Facebook se remarcă prin faptul că este una dintre cele mai utilizate rețele de socializare în prezent, și deși pare că nu are reguli de utilizare, adevarul este ca exista.

Uneori, când acestea sunt rupte necesită ajutorul altor utilizatori pentru a rezolva dilema. Acest lucru se datorează numărului mare de utilizatori de pe platformă, ceea ce face dificilă detectarea acestor profiluri la scară largă.

Dacă găsiți vreun cont care este considerat fals, indiferent dacă l-ați găsit după fotografie sau după nume, cel mai bine este să utilizați acest instrument pentru a evita fraudele sau furturile viitoare, provocând repercusiuni pentru utilizator proprietarul profilului respectiv.

Riscurile profilurilor de pirat pe Facebook

Credeți sau nu, existența profiluri false poate fi în detrimentul bunăstării multor utilizatori ai acestei rețele sociale.

Aceste profiluri au ca scop principal furtul si frauda altor utilizatori, incercand sa profite de ele pentru a obtine un fel de profit.

Această problemă a devenit mai normală decât credeți, deoarece există nesfârșite profiluri false în aceasta și în alte rețele sociale.

De aceea, raportarea și denunțarea acestora este de mare importanță, întrucât contribuim la exterminarea acestei dileme.

Pași pentru a raporta sau a denunța un profil fals

Denunțarea sau raportarea unui profil fals pe Facebook este foarte simplă și nu vă va dura mult. Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că există anumite limite și că cu metoda pe care o alegeți veți obține închiderea contului.

În continuare, vă vom explica pas cu pas cum să raportați sau să denunțați un cont Facebook fals:

  • Pasul 1. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să mergi la cont de impostor și verificați dacă acesta este sau nu un cont fals.

Cel mai bun mod de a confirma dacă este un cont fals este să le verifici postările și fotografiile. Deoarece, în general, aceste conturi nu au prea multe informații personale care să le valideze autenticitatea.

  • Pasul 2. Dacă confirmați că este un profil fals, va trebui să accesați setările profilului și să selectați pictograma „Raportare/Blocare”.
  • Pasul 3. După ce ați selectat opțiunea de reclamație, va trebui să faceți clic pe pictogramă 'Trimiteți reclamația'.
  • Pasul 4. Mai târziu, vă vor oferi o serie de opțiuni care explică motivul pentru care doriți să raportați respectivul profil, va trebui să selectați 'Această persoană se uzurpă identitatea'.
  • pasul 5. Acum trebuie să alegeți profilul pe care îl prezintă făcând clic pe opțiunea „Pe cineva pe care îl cunosc” și introducând numele utilizatorului pe care îl copiază.

Ulterior, pagina vă va oferi o serie de instrucțiuni pe care va trebui să le urmați în detaliu pentru a vă încheia raportul sau reclamația.

La sfârșitul raportului dvs., va fi trimisă imediat o notificare care va începe a investigarea profilului de Facebook menționat pentru a-i verifica autenticitatea.

Trebuie să rețineți că, cu cât mai mulți utilizatori denunță și raportează contul respectiv, cu atât există mai multe posibilități de închidere a profilului de pirat menționat.

Din moment ce sunt atât de multe conturi false neraportate, este mult mai ușor să le elimini făcând un număr mare de raportări, motiv pentru care dacă bănuiești existența unui cont fals, roagă-ți și prietenii să-l raporteze.

Este sigur să închideți profilul fals după ce ați fost raportat?

Nu este complet sigur că prin raportarea sau denunțarea unui profil fals pe Facebook, acesta va fi închis imediat.

Acestea necesită de obicei eliminarea unui număr mare de rapoarte și reclamații. Asta pentru că cu atât mai mult numarul de reclamatii există pe un profil, cu atât existența lor va deveni mai alarmantă.

Deci, dacă bănuiți existența unui profil de pirat, vă recomandăm să urmați pașii noștri și cere prietenilor tăi să raporteze profilul, pentru a crește șansele de închidere.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here