Cum să elimin toate hyperlinkurile din fișierul meu Word sau Google Docs?

Dacă doriți să eliminați hyperlinkuri dintr-un fișier Word sau Google Docs, care conține multe hyperlinkuri, trebuie să știți că există mai multe moduri de a face acest lucru, fie manual sau automat, totuși, una dintre cele mai eficiente modalități de a face documentul dvs. hyperlink este să evitați copierea textului hyperlink.

Index()
 1. Câte tipuri de hyperlinkuri există în fișierele text Google sau Word??
  1. hyperlink text
  2. hyperlink imagine
  3. Legarea e-mailului
  4. Hyperlink către caracteristici specifice
 2. Ce ar trebui să faceți pentru a vedea și a elimina toate hyperlinkurile din fișierele dvs. textuale?
  1. În Google Docs
  2. Pentru a le șterge din Word

  Câte tipuri de hyperlinkuri există în fișierele text Google sau Word??

  Hyperlinkurile pe care le găsim de obicei în documentele Google sau Word sunt text care sunt legate la o adresă web, dar trebuie să știți și că există și alte tipuri de hyperlinkuri pe care ar trebui să le cunoașteți, deoarece utilizarea lor va depinde de conținutul sau de acțiunea pe care o efectuează, acestea sunt hyperlinkuri de imagine, hyperlinkuri care au un link către un e-mail și hyperlink care sunt folosite pentru functii specifice.

  hyperlink text

  Acesta este unul dintre cele mai frecvente hyperlink-uri pe care le putem găsi în documentele Word sau Google Doc, deoarece sunt un link care este asociat cu un text, care atunci când dați clic vă permite să accesați site-ul web la care este legat hiperlinkul. De asemenea, hyperlinkurile text pot fi ușor recunoscute ca sunt texte care au o subliniere și o culoare albastră sau într-o culoare diferită de cea a întregului text, astfel încât vizitatorul să poată diferenția hyperlinkul.

  hyperlink imagine

  Este un link care este asociat unei imagini, in asa fel incat, atunci cand facem clic pe acea imagine anume, acesta ne va directiona catre site-ul care este asociat hyperlinkului, pe langa inserarea de hyperlinkuri in imagini, acestea pot fi usor de recunoscut. , pentru ca capata un alt aspect, din moment ce imaginea are o chenar colorat în jurul ei, aceasta pentru ca vizitatorul să poată recunoaște cu ușurință că există o legătură în imaginea menționată.

  Legarea e-mailului

  Este un link care conține o adresă de e-mail, care la apăsare va deschide automat programul de e-mail pe care utilizatorul l-a instalat pe dispozitivul său, deoarece activează mecanismele care sunt prestabilite pentru trimite un mesaj de e-mail la adresa de e-mail care are linkul.

  Hyperlink către caracteristici specifice

  Sunt link-uri care se activează atunci când dai clic pe un anumit hyperlink, iar acestea sunt și ele introduse pentru a putea îndeplini anumite funcții, cum să tipăriți, să salvați, să măriți dimensiunea fontului textului, printre alte funcții.

  Ce ar trebui să faceți pentru a vedea și a elimina toate hyperlinkurile din fișierele dvs. textuale?

  Daca vrei sa vezi si eliminați toate hyperlinkurile din fișierele dvs și păstrați textul, va trebui să efectuați câțiva pași simpli, trebuie să știți că procedura va varia în funcție de dacă documentul dvs. este Microsoft Word sau Google Doc, deoarece în ambele va trebui să efectuați diferiți pași.

  În Google Docs

  Dacă fișierul dvs. este de la Google, trebuie să știți că nu veți putea șterge mai multe hyperlink-uri în același timp, deoarece această platformă nu are această funcție, deci dacă doriți să manipulați link-uri în Google, precum deconectați hyperlinkurile de la documentul dvs. Docs, va trebui să o faci manual și individual.

  1. Deschideți browserul Google Chrome pe computer.
  2. Apoi conectați-vă cu contul dvs. Google.
  3. Deschideți documentul Google Docs care are text hyperlink.
  4. Apoi faceți clic oriunde în text care conține un hyperlink și se va deschide o casetă de dialog. 
  5. Faceți clic pe pictograma „Deconectare” a dialogului.

  Pentru a le șterge din Word

  1. Deschideți programul Microsoft Word pe computer.
  2. Selectați fișierul care conține hyperlinkurile pe care doriți să le vizualizați și să le eliminați.
  3. Faceți clic pe fila „Fișier”, apoi selectați „Opțiuni”, apoi faceți clic pe „Avansat”.
  4. Derulați în jos la sesiunea „General” și apoi, 
  5. Faceți clic pe butonul „Opțiuni web” și se va deschide o casetă de dialog în care trebuie să selectați fila „Fișiere”.
  6. Apoi va trebui să debifați caseta de selectare „Actualizați linkurile la salvare”.
  7. Faceți clic pe butonul „OK”.
  8. Apoi, în fila 'Acasă', mergeți în partea dreaptă a barei de instrumente și faceți clic pe 'Căutare' și selectați opțiunea 'Căutări avansate...'.
  9. În caseta de dialog, faceți clic pe butonul 'Mai multe', apoi faceți clic pe butonul 'Format' și selectați opțiunea 'Stil', iar dialogul de căutare se va deschide stil și faceți clic pe 'Hyperlink' opțiunea, apoi faceți clic pe butonul 'OK' și acel dialog se va închide.
  10. Mai tarziu, faceți clic pe butonul „Găsiți următorul”, în acest fel programul va căuta primul link sau link. Repetați acest pas din nou până când găsiți toate hyperlinkurile găsite în document. 
  11. Pentru a șterge toate hyperlinkurile din Word, trebuie mai întâi să apăsați tastele Ctrl + E, astfel încât să fie selectat tot textul din documentul dvs.
  12. Apoi, pentru a elimina hyperlinkurile dintr-un document Word, va trebui apăsați tastele Ctrl + shift + F9, și toate hyperlinkurile vor fi eliminate din documentul dvs.
  13. Dacă după eliminarea tuturor hyperlink-urilor rămân textele albastre, trebuie să apăsați tastele Ctrl + E, din nou, astfel încât să fie selectat tot textul documentului dvs., iar în fila de pornire din secțiunea font alegeți culoarea neagră și așa din acest text va avea aceeași culoare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here