Cum să eliminați „LAG” pe un computer cu Windows 11 pentru a îmbunătăți performanța?

Dacă te-ai întrebat cum pot eliminați LAG de pe computerul meu cu Windows 11? Ei bine, în acest articol vă vom explica procesul în detaliu, dar rapid, astfel încât să puteți îmbunătăți considerabil performanța computerului dvs.

Index()
  1. Care sunt motivele pentru care un computer are LAG în Windows 11?
  2. Cum să eliminați LAG de pe computerul Windows 11?
    1. Ștergerea fișierelor temporare
    2. Golește coșul de gunoi
    3. Dezactivează aplicațiile pe care nu le folosești
  3. Ce trebuie să faceți dacă computerul cu Windows 11 continuă să aibă LAG?

Care sunt motivele pentru care un computer are LAG în Windows 11?

Cauzele sunt foarte variate în realitate, iar în multe cazuri acest lucru LAG se poate datora acumulării de fișiere nedorite sau inutile în sistem, de aceea este indicat să le îndepărtați cel puțin o dată la două luni.

Pe de altă parte, se poate întâmpla ca prea multe programe să fie încărcate în același timp porniți sistemul, deci computerul se blochează și nu funcționează corect. În aceste cazuri, cel mai bine este să dezactivăm aceste programe pentru a le deschide doar atunci când avem nevoie de ele.

Cum să eliminați LAG de pe computerul Windows 11?

Eliminarea LAG din Windows 11 se poate face rapid urmând metodele pe care le vom aminti mai jos.

Ștergerea fișierelor temporare

Una dintre primele modalități de a reduce puțin LAG-ul nostru Computer cu Windows 11 este cu ștergerea fișierelor temporare de sistem. Care sunt de obicei create pentru a salva date despre ceea ce se întâmplă pe dispozitiv. Aceasta include instalarea programului, înregistrarea erorilor și backup-urile acțiunilor utilizatorului. Pentru toate acestea, folderul cu fișiere temporare este ascuns, asta pentru a împiedica utilizatorii care nu au prea multe cunoștințe despre subiect să îl acceseze sau să îl folosească pentru a salva alte tipuri de fișiere.

În cazul nostru, ceea ce va trebui să facem mai întâi este să facem combinația de taste Windows + R. tasta Windows se află în dreapta tastei Ctrl, când faceți această combinație se va deschide o fereastră mică în care va trebui să scriem cuvântul 'temp' și să apăsăm Enter. Este important de menționat că aceste fișiere pot fi și rămășițe ale programelor șterse recent, așa că nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la ștergerea lor.

Asta ne va deschide folderul temporar unde tot ce trebuie să facem este să selectăm toate fișierele și să facem clic dreapta pentru a folosi opțiunea de ștergere. Când faceți acest lucru, probabil că veți fi întrebat dacă sunteți sigur ce ar trebui să ne dăm. Apoi, dacă este cazul în care nu este posibil să ștergeți unele fișiere, atunci va trebui să le lăsați fără a le șterge. Acest lucru se datorează faptului că aceste fișiere sunt folosite de sistem și, prin urmare, nu pot fi șterse momentan.

Golește coșul de gunoi

O altă modalitate de a îmbunătăți performanța sistemului este prin ștergerea fișierului în coșul de reciclare. Acest lucru este extrem de util, mai ales dacă tocmai le-am șters pe cele temporare din Windows, pentru că ajung mai întâi la coșul de reciclare.

Pentru a face acest lucru, va trebui doar să mergeți pe desktop, odată ce acolo căutați pictograma Cos de gunoi și deschide-l. Odată înăuntru, veți vedea toate fișierele șterse, așa că dacă doriți să recuperați oricare dintre ele, acum este momentul. Dacă nu doriți să o faceți, va trebui să mergeți în partea de sus a folderului unde apare opțiunea de golire a coșului de gunoi, trebuie să apăsați și apoi să acceptați.

Cu asta fișierele vor fi șterse definitiv, Trebuie remarcat faptul că acest lucru se poate face mai rapid dacă faceți clic dreapta pe pictograma coș de gunoi și apoi faceți clic pe „gol” în meniul care apare.

Dezactivează aplicațiile pe care nu le folosești

Pentru aceasta alta metoda ceea ce va trebui sa facem este dezactivați aplicațiile care încep cu sistemul și care nu sunt necesare pentru nevoile dumneavoastră. Acest lucru se poate face rapid prin deschiderea managerului de activități, care poate fi deschis făcând clic dreapta pe bara de activități și apoi deschizând opțiunea managerului de activități.

Făcând acest lucru se va deschide o fereastră în care vom avea multe opțiuni, dar cea care ne interesează este cea care spune 'start'. Făcând clic pe această fereastră, vom vedea o listă cu toate aplicații care rulează cu sistemul și că putem dezactiva una câte una pur și simplu prin marcarea lor și apoi făcând clic pe dezactivare.

Ce trebuie să faceți dacă computerul cu Windows 11 continuă să aibă LAG?

Dacă după toți acești pași tot observi sistemul lent, atunci se poate datora faptului că computerul dvs. nu îndeplinește cerințele pentru a rula Windows 11. Prin urmare, este necesar să faceți o configurație mai profundă pentru a îmbunătăți performanța sistemului.

Primul pas este să deschidem meniul de pornire și să căutăm configurația sistemului, aceasta va deschide meniul de configurare unde va trebui să coborâm până găsim pictograma 'despre' în care trebuie să intrăm.

În această secțiune vor apărea informațiile computerului nostru, indicând câtă memorie avem și tipul de sistem instalat. În cazul nostru trebuie să ne concentrăm pe opțiunea setărilor avansate de sistem, făcând clic pe ea se va deschide o nouă fereastră. în acea fereastră prima opțiune va fi performanța, unde va trebui să facem clic pe configurare.

În cele din urmă, vom avea două opțiuni, pe de o parte, puteți selecta caseta care este preconfigurată pentru performanță mai bună. Ar trebui să știți că acest lucru va oferi o estetică foarte diferită sistemului, așa că poate fi ceva care nu vă place prea mult. În acest caz, după bifarea casetei, trebuie să faceți clic pe aplicați pentru a salva modificările.

Pe de altă parte, pentru mentine putin estetica sistemului, ceea ce ar trebui să faci este să te uiți la opțiunile pe care ni le oferă meniul. Pentru a avea o performanță mai bună, ceea ce va trebui să facem este să dezactivăm toate opțiunile legate de netezirea ferestrelor și umbrele ferestrelor sau pictogramele, apoi trebuie să facem clic pe aplica.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here