Cum pot schimba rezoluția unui fișier PDF online pentru a-l face să arate mai bine

Fișierele PDF sunt unul dintre cel mai acceptat de toate tipurile de programe, permițându-ne să le vedem și să le citim ușor și fără probleme. Cu toate acestea, atunci când imprimați sau exportați unul dintre acestea, este posibil ca rezoluția acestuia să nu fie adecvată, ceea ce face ca imaginile să fie neclare și chiar literele, ceea ce face dificilă citirea.

În acest articol vom învăța cum se schimbă rezoluția unui fișier pdf pentru ca în momentul exportului să nu-și piardă din calitate. Așa că nu vă faceți griji pentru acele fișiere care arată puțin neclare, aici veți găsi soluția pentru ele.

Cum pot schimba rezoluția unui fișier PDF online pentru a-l face să arate mai bine?
Vezi acest videoclip pe YouTube

Index()
  1. Cum se schimbă rezoluția unui fișier PDF?
  2. Aflați mai multe despre avantajele oferite de formatul PDF
  3. De ce este recomandabil să folosiți formatul PDF?

Cum se schimbă rezoluția unui fișier PDF?

Fiind formatul PDF acceptat de o mare varietate de programe poate fi acomodat astfel încât să aibă rezoluție mai bună. În funcție de programul pe care îl utilizați, puteți efectua o serie de pași pentru a configura acest aspect.

  1. Du-te la bar instrumente acrobat că programul de proiectare sau pachetul Microsoft Office pe care îl utilizați ar trebui să aibă.
  2. Veți selecta Preferințe și apoi Setari avansate. Acest pas poate varia de la program la program.
  3. Veți putea modifica rezoluția fișierului PDF uitându-vă în Opțiuni fișier.

Acesta este cel mai simplu mod, dar este puțin ambiguu, deoarece variază în funcție de program. Aici vă explicăm cum să schimbați rezoluția din Adobe Acrobat.

  1. Veți merge la Editare, apoi la Preferințe.
  2. Veți face clic pe secțiune Convertiți în PDF și selectați programul pe care îl utilizați pentru fișierele PDF.
  3. Selectați Editați setări, apoi Setări Adobe PDF unde veți selecta Standard.
  4. Veți face clic din nou pe Editare pentru a afișa fereastra în care puteți edita rezoluția fișierului dorită.

Odată ce setările de rezoluție au fost editate, ceea ce trebuie să faceți este deschideți fișierul PDF cu programul la alegere în secțiune Creați PDF.  O altă modalitate de a face acest lucru este prin programul Adobe Photoshop care vă permite să selectați rezoluția de intrare dorită. Va trebui doar să salvați fișierul pentru a păstra noua configurație.

O altă alternativă este crearea unui cont pe site-ul Adobe pentru a avea acces la Create PDF, unde putem converti orice fișier în PDF. Doar selectați Convertiți un fișier și încărcați PDF-ul pe care doriți să îmbunătățiți rezoluția.

Odată ajuns acolo, în stânga veți face clic pe Preferințe, aflat în secțiunea Configurare opțiuni. În acest moment va trebui să selectați Opțiuni document unde puteți configura optimizarea fișierului. Pentru tipăriți un fișier PDF este necesară o calitate foarte înaltă, așa că aceasta este opțiunea de a alege.

Pentru a finaliza, trebuie doar să mergeți la secțiunea Editare și apoi în Setări generale apoi în opțiuni de fișier. În acest fel, documentul dvs. PDF va fi ajustat cu o calitate superioară, prevenind neclaritatea acestuia.

Aflați mai multe despre avantajele oferite de formatul PDF

După cum am menționat anterior, documentele PDF sunt acceptate pe scară largă de multe programe, deoarece au Acrobat integrat. Datorită acestui fapt, fișierele PDF pot fi editate după cum doriți, în funcție de ceea ce doriți.

În același mod, pentru versatilitatea formatului PDF, a avea documente importante stocate în acest fel poate fi un mare avantaj. Putem chiar salva e-mailuri în format PDF pentru citire ulterioară.

La fel, în rețea vom găsi programul Acrobat Pro, care permite reduceți dimensiunea fișierelor PDF precum și să le editați, fără a le reduce rezoluția. Acesta oferă teste gratuite de care putem profita pentru planurile noastre.

De ce este recomandabil să folosiți formatul PDF?

Pe lângă faptul că este susținut de nenumărate programe, acest format oferă multă versatilitate, permițându-ne să le edităm după bunul plac. Printre acele ediții o putem găsi pe cea pentru a traduce documentul PDF complet din engleză în spaniolă fără a fi nevoie utilizați programe externe.

Această versatilitate este ceea ce poziționează formatul PDF printre cele mai utilizate la nivel mondial, ajungând la toate tipurile de utilizatori și pentru toate tipurile de utilizări: educațional, profesional și comercial. În același mod, vom putea citi PDF pe toate tipurile de dispozitive deoarece sistemele de operare precum Android și iOS acceptă acest format. Sper că acest articol v-a fost de mare ajutor, nu uitați să distribuiți și ne vedem data viitoare!!

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here