Cum să protejați WordPress împotriva atacurilor de forță brută”,

  • 18 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Când cineva încearcă să acceseze un sistem informatic, trebuie să aibă numele și parola pentru a accesa contul care îl protejează. Dacă cheia de acces sau parola nu este cunoscută, unul dintre sistemele utilizate pentru obținerea acesteia este cunoscut ca forta bruta.

Numele nu este greșit deoarece cu această metodă se folosesc mii și chiar milioane de combinații până la obținerea cheii corespunzătoare, folosind un program conceput în acest scop.

Printre cele mai atacate sisteme se numără site-urile care funcționează cu CMS-ul prin excelență, cu WordPress. Din acest motiv, toți cei care avem un blog sau un site web care utilizează acest manager de conținut trebuie să arbitrăm o metodă de protecție pentru a împiedica un străin să acceseze panoul de administrare CMS.

Diverse plugin-uri pentru protecție

Există câteva plugin-uri care au grijă de această protecție. Unele, precum Wordfence Security sau All In One WP Security & Firewall, se ocupă și de alte sarcini, prevenind acțiunile celor care urmăresc hacking site. Nici nu strică să faci câteva ajustări fișierului wp-config.php al WordPress pentru a obține o protecție mai mare.

Utilizarea Jetpack

Toți cei care folosim WordPress cunoaștem Jetpack, un mega plugin care include o multitudine de funcții, oferind posibilitatea de a le activa doar pe cele pe care fiecare le consideră necesare. Există apărători și detractori ai acestui plugin, având în vedere, acesta din urmă, că consumă prea multe resurse. Nu vreau să intru acum în discuție, dar vă invit să citiți Does Jetpack încetinește încărcarea paginilor în WordPress??, si descopera parerea mea despre subiect.

Utilizați modulul Jetpack Protect

Printre modulele incluse în jet pack există unul pentru protecția managerului de conținut împotriva atacurilor cu forță brută. Modulul, accesibil în panoul de administrare WordPress după instalarea pluginului (Jetpack -> Setări -> Securitate), se numeste Proteja, si se activeaza prin marcarea optiunii care apare cu titlul Blocați activitatea suspectă din jurnal. În cazul în care accesul se face de la IP-uri diferite, atât cu IPv4, cât și cu IPv6, este convenabil să le adăugați în lista albă care se propune după ce faceți clic pe butonul Configurare din cadrul modulului.

Este site-ul dvs. infectat?

Înainte de a efectua oricare dintre procesele indicate mai sus, este convenabil să aflați dacă site-ul dvs. este infectat. Ori de câte ori ai un site web, indiferent dacă este sau nu gestionat cu WordPress, este recomandat să ții cont de propunerile pe care le facem în articolul către care te duce linkul anterior. Vă prezentăm câteva instrumente care vă vor permite să aflați dacă totul este în regulă.

  • 18 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here