Cum să vă protejați e-mailurile Outlook de phishing și să vă păstrați contul în siguranță?

Astăzi există mulți oameni care caută să facă escrocherii pentru a obține bani sau doar pentru a umple un sistem cu viruși, Ei fac acest lucru prin e-mailuri, de aceea astăzi vă vom învăța cum să vă protejați e-mailurile Outlook de phishing și să vă păstrați contul în siguranță.

Index()
  1. Ce ar trebui să faceți pentru a vă păstra datele și e-mailurile Outlook în siguranță??
    1. Verificați legitimitatea expeditorului
    2. Găsiți defecte în conținutul e-mailului
  2. Cum să vă preveniți de o înșelătorie „Phising” în Outlook?
  3. Care sunt cele mai bune instrumente de protecție împotriva fraudei 'Phising'?
    1. Microsoft Office 365 ATP
  4. Ce trebuie să faceți când ați fost victima „phisingului” în contul dvs. Outlook?

Ce ar trebui să faceți pentru a vă păstra datele și e-mailurile Outlook în siguranță??

Păstrarea e-mailului în siguranță este esențială, deoarece în el sunt stocate date foarte private, aceste e-mailuri sunt predispuse la primirea de e-mailuri cu viruși, escrocherii sau extorcare de e-mailuri cu e-mailuri falsificate, pentru a vă păstra e-mailul în siguranță și pentru ca aceste inconveniente să nu vi se întâmple, faceți așa urmatoarele:

Verificați legitimitatea expeditorului

Pentru a verifica dacă e-mailul primit este legitim, puteți utilizați instrumentul MessageHeader, Pentru a-l putea folosi, trebuie doar să plasați antetul e-mailului suspect în interiorul paginii. Pentru a obține antetul e-mail-ului trebuie să deschideți e-mail-ul suspect în interiorul acestuia faceți clic pe cele trei puncte și apoi pe opțiunea Sursa antetului, după ce plasați antetul în pagina MessageHeader vi se vor afișa informații despre e-mail, cum ar fi ca momentul în care a fost livrat corespondența, serverele prin care a trecut e-mailul înainte de a ajunge la al tău.

Pentru a descifra informația trebuie să comparați e-mailurile afișate în secțiunea De la cu e-mailul expeditorului inițial, dacă nu se potrivesc, este pentru că există furt de identitate, o altă caracteristică care identifică un e-mail rău intenționat este timpul necesar pentru ca e-mailul să ajungă în contul dvs

Dacă pagina vă informează că e-mailul a sosit în 1 secundă, este pentru că e-mailul este în siguranță. Dacă, în schimb, vă informează că durează 2 ore sau mai mult, este pentru că emailul nu este legitim, dacă acesta este cazul dumneavoastră, nu deschideți niciun atașament și nu introduceți linkurile pe care le poate avea acest email.

O altă opțiune pe care o puteți utiliza pentru a verifica legitimitatea expeditorului este comunicând cu persoana respectivă cine a trimis-o, întreabă-l dacă a făcut-o cu adevărat

Găsiți defecte în conținutul e-mailului

Căutați erori în conținutul e-mailului, pentru aceasta analizează ortografia, scrierea, de multe ori e-mailurile cu viruși și escrocherii au ortografie și scriere proastă.

Cum să vă preveniți de o înșelătorie „Phising” în Outlook?

In prezent escrocherii care se fac 'Phising' se fac cu usurari de e-mailuri de la companii, companii, banci, retele sociale, pagini web pentru a-si atinge scopul, ceea ce face ca oamenii sa se indragosteasca imediat de ele, pentru a preveni aceste escrocherii analizeaza urmatoarele si face recomandari.

De multe ori link-urile pe care ți le trimit să intri pentru a obține cupoane gratuite, pentru completarea datelor, pentru rambursări, Sunt legături deghizate pentru a vă autentifica pentru a obține viruși sau pentru a furniza informații utilizate pentru escrocherii. Vă recomandăm să le vizualizați mai întâi mai sus înainte de a le introduce, pentru a realiza acest lucru puteți pune cursorul peste link, în partea de jos va fi afișat linkul original, dacă adresa se potrivește cu cuponul sau invitația originală puteți accesa dacă nu, Accesul Interzis.

Nu descărcați atașamente de la expeditori necunoscuți de multe ori e-mailurile necunoscute conțin spioni pentru a monitoriza fiecare dintre activitățile tale valide mai întâi identitatea expeditorului înainte de a le descărca. De asemenea, vă recomandăm să faceți o copie de rezervă a e-mailului dvs., astfel încât să nu pierdeți informațiile în caz de fraudă sau ceva asemănător.

Care sunt cele mai bune instrumente de protecție împotriva fraudei 'Phising'?

Există mai multe instrumente care vă oferă protecție împotriva înșelătoriilor „Phising”. Printre acestea putem găsi:

mimecats

Acest instrument oferă protecție pentru e-mailurile companiei, realizând copii de rezervă ale e-mail-urilor în cazul în care se efectuează o fraudă 'Phising'. Pentru a o obține, trebuie doar să intrați și să vă înregistrați pe pagina oficială Mimecats și să faceți clic pe opțiunea Descarca

ironcales

acest instrument folosește inteligența artificială pentru a proteja e-mailurile, își informează utilizatorii când un e-mail este raportat pentru amenințări.Pentru a-l obține, trebuie doar să intri pe pagina oficială Ironcales și să apeși pe opțiunea Download.

Microsoft Office 365 ATP

Instrumentele de mai sus sunt bune, dar, fără îndoială, cea mai bună este Microsoft Office 365 Advanced Threat Protecție deoarece funcționează cu un tip de server de securitate care identifică 'Phising', adică analizează informațiile și autenticitatea e-mailurilor și anunță companiile sau companiile când una dintre ele conține un 'Phising'. Pentru a obține instrumentul Microsoft Office 365 ATP, trebuie doar să intri în pagina sa oficială pentru a-l cumpăra, costă în jur de 2 euro pe lună.

Ce trebuie să faceți când ați fost victima „phisingului” în contul dvs. Outlook?

Dacă sunteți sigur că ați fost o victimă a „phising-ului” în contul dvs. Outlook, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă schimbați parola imediat, apoi să verificați dacă frauda a fost efectuată de o companie sau companie, dacă da, ar trebui să raportați la Microsoft fă tot ce este necesar pentru a-i opri, Efectuarea acestui raport este foarte simplă, tot ce trebuie să faci este să mergi pe pagina oficială Microsoft pentru rapoarte de înșelătorie, să completezi formularul cu informațiile necesare.

Dacă îți dai seama că e-mailul pe care l-ai primit este o uzurpare a identității unei bănci, companie trebuie să-l faci raportați acest phishing, Pentru a realiza acest lucru trebuie să mergeți la lista cu toate mesajele primite, să căutați și să selectați mesajul de e-mail falsificat, în partea de sus veți găsi un meniu, selectați acolo opțiunea Mail, apoi opțiunea Uzurpare identitate și în final în opțiunea de raportare. Dacă te simți nesigur că ai mail-ul îl poți bloca și trimite celor nedoriți, astfel încât să fii mai calm

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here