Cum să vă protejați telefonul mobil prin criptarea datelor acestuia? | Android securizat

Unul dintre aspectele care îi preocupă cel mai mult pe utilizatorii de Android este protejarea telefonului mobil de viruși și hackeri. Astăzi, există mai multe moduri de a ataca și obține informații sensibile deci este important să știți cum să vă protejați telefonul mobil prin criptarea datelor? și păstrați sistemul Android în siguranță printr-o metodă eficientă.

Index()
  1. Cât de puternic și împotriva ce fel de atacuri vă protejează criptarea??
  2. Care sunt tipurile de criptare și pe care ar trebui să o utilizați pe dispozitivul dvs?
  3. Cum să criptați cu ușurință telefonul Android?
  4. Este convenabil să utilizați aplicații biometrice sau de amprentă pentru a cripta informațiile?
    1. aplicatii biometrice
  5. Cum afectează criptarea performanța telefonului tău mobil?
  6. De ce iPhone-urile sunt mai greu de criptat și se spune că nu au nevoie de el?

Cât de puternic și împotriva ce fel de atacuri vă protejează criptarea??

Tehnologia de criptare se bazează pe codificarea informațiilor printr-un algoritm. În acest fel, accesul la respectivele informații este limitat pentru a le proteja. Nivelul de protecție depinde de puterea algoritmului utilizat, de dimensiunea cheii și de eficiența sistemului de criptare.

Deci criptarea este un proces foarte puternic care garantează securitatea datelor pentru a preveni furtul sau contrafacerea acestora. Criptarea vă protejează de atacurile de forță brută prin care parolele sunt sparte folosind o listă de opțiuni posibile până când este găsită combinația exactă și criptarea este ruptă.

Care sunt tipurile de criptare și pe care ar trebui să o utilizați pe dispozitivul dvs?

Există două tipuri de criptare: criptare simetrică și criptare asimetrică. În primul, emițătorul și destinatarul utilizați aceeași cheie în scopul criptării și decriptării unui text; în timp ce în al doilea, sunt folosite chei publice care sunt partajate de toți utilizatorii care vor accesa informațiile criptate sau chei private care nu sunt niciodată divulgate.

Dacă sunteți în căutarea unui nivel mai ridicat de securitate, atunci ar trebui să utilizați criptarea asimetrică, deoarece numai dvs. puteți salvați cheia. Cu toate acestea, acest tip de criptare implică un proces lent, așa că dacă căutați o viteză și agilitate mai mare în procesul de criptare, ar trebui să alegeți criptarea simetrică.

Cum să criptați cu ușurință telefonul Android?

Deși dezvoltarea de proces de criptare este complex, există o modalitate de a cripta cu ușurință telefonul Android datorită opțiunilor de configurare oferite de sistem. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergeți la „Setări” și să apăsați pe opțiunea „Securitate”. Apoi selectați „Criptați telefonul”.

Următorul, scrie o parolă sigură pe care le puteți aminti mai târziu și așteptați un timp considerabil (aproximativ o oră) până la finalizarea procesului de criptare. Dacă doriți să inversați procesul de mai sus, trebuie să ștergeți toate datele de pe dispozitivul mobil pentru a le reseta la setările din fabrică.

De asemenea, este necesar să formatați cardul de memorie MicroSD dacă acesta a fost introdus în dispozitivul mobil Android în momentul criptării. Acest pas trebuie aplicat pentru a putea folosi cardul de memorie în alte telefoane, deoarece după ce criptarea este activată, accesul la datele de la alt terminal este blocat.

Este convenabil să utilizați aplicații biometrice sau de amprentă pentru a cripta informațiile?

Într-adevăr, este convenabil să folosiți aplicații biometrice sau de amprentă pentru a cripta informațiile. Amprenta este unică și poate fi folosită imediat. Au, de asemenea, un nivel ridicat de securitate deoarece doar utilizatorul care își configurează amprenta digitală poate decriptează datele făcând dificil pentru atacatori să încerce replicarea.

aplicatii biometrice

La rândul lor, aplicațiile biometrice au a nivel ridicat de securitate dar nu sunt infailibile. Activarea recunoașterii faciale realizează o analiză detaliată a trăsăturilor faciale pentru a cripta datele faciale și a face comparații cu o imagine care este salvată în sistem. Totuși, această metodă poate fi vulnerabilă în fața atacatorilor.

În cazul recunoașterii vocii, a analiza vorbirii al proprietarului dispozitivului. Acest factor devine un element cheie de autentificare, dar ar putea fi întrerupt dacă utilizatorul suferă de o afecțiune a gâtului, cum ar fi gripa sau răceala, deoarece tonul vocii îi este modificat.

Cum afectează criptarea performanța telefonului tău mobil?

Impactul criptării asupra performanței telefonului mobil este fără îndoială. În general, nivelul unui astfel de impact va depinde de atributele dispozitivului dvs. De exemplu, dacă mobilul dvs. include un procesor de mare putere, cum ar fi „ARM64”, atunci performanța poate fi redusă cu 10%.

Pe de altă parte, dacă folosești un telefon mid-range cu procesor Snapdragon, performanța va fi mai redusă puțin. Însă diferenta de performanta nu va fi foarte vizibil după aplicarea criptării. Vă recomandăm să verificați performanța telefonului mobil Android redând fișiere multimedia sau deschizând diverse aplicații.

De ce iPhone-urile sunt mai greu de criptat și se spune că nu au nevoie de el?

Dispozitivele iPhone sunt mai dificil de criptat deoarece nu au o opțiune de criptare directă a datelor în setările lor, așa cum este prezentat de sistemul Android. Se spune că iPhone nu are nevoie de el, deoarece oferă utilizatorilor alte alternative mai puternice definiți o criptare biometrică fie folosind instrumentul „FaceID” sau „TouchID”.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here