Cum îmi protejez fișierele și folderele în Windows 10 cu o parolă?

Cu siguranță ați dorit vreodată să vă protejați fișierele personale pe un computer, fie pentru că sunt pe un computer de familie, fie pur și simplu nu vrei să acceseze nimeni la informații valoroase pentru tine. Cu toate acestea, poate ați observat că nu este atât de ușor să puneți o parolă într-un folder.

În acest articol vă vom învăța cum să puneți o parolă pe fișierele și folderele dvs. în Windows 10 în diferite moduri posibile, dar da: ușor, rapid și simplu.

Index()
 1. Cum vă puteți proteja cu parolă fișierele și folderele în Windows 10?
  1. Introducerea proprietăților avansate ale folderului
  2. Folosind opțiunea „Criptare Windows”
  3. Comprimându-l în format Zip
 2. Cum poți să-ți parolei fișierele și folderele cu un document text?
 3. De ce nu poți pune o parolă într-un folder în Windows 10?

Cum vă puteți proteja cu parolă fișierele și folderele în Windows 10?

Există multe modalități de a ne proteja fișierele în Windows 10, de fapt, este același proces ca și cum am folosi versiunile de Windows 7, 8 și 8.unu. Trebuie remarcat faptul că introducerea unei parole în folderele sau documentele noastre nu este disponibil în mod explicit pe acest sistem de operare de către Microsoft. Pentru a ne atinge scopul va trebui să urmam o serie de pași, să îndeplinim cerințele și chiar să folosim programe externe.

Introducerea proprietăților avansate ale folderului

O modalitate de a proteja fișierele sau folderele este pur și simplu ca nimeni să nu le poată vedea, adică să le ascundeți astfel încât nicio altă persoană, în afară de noi, să ne poată accesa fișierele. Putem efectua cu ușurință acest proces în proprietățile avansate ale folderului nostru, pentru aceasta trebuie să urmam următoarea procedură:

 1. Faceți clic dreapta pe folder și accesați „Proprietăți”.
 2. Mergem la fila 'Personalizați', accesăm secțiunea 'Icoane foldere' și apoi facem clic pe 'Modifică pictograma'.
 3. Căutăm o pictogramă goală, adică transparentă, aceasta ne va ajuta să eliminăm pictograma folderului care vine implicit în Windows 10.
 4. Examinăm și confirmăm că folderul nostru nu mai are pictogramă.

Am eliminat deja pictograma implicită a folderului, acum cum eliminăm numele acestuia? Trebuie doar să facem clic dreapta pe folder, să accesăm 'Schimbați numele' și să scriem următoarea combinație de taste în caseta de text: Alt + 0160 în același timp. Acest lucru ne va lăsa un fel de spațiu liber pe care sistemul de operare îl acceptă.

Acum ar trebui doar să ne amintim unde am lăsat folderul 'ascuns', deși la trecerea cu mouse-ul peste el va fi automat umbrit în albastru, așa că vom ști că acolo se află folderul pe care am vrut să-l protejăm de terți.

Folosind opțiunea „Criptare Windows”

Pentru a efectua acest proces, este necesar să avem instalată versiunea 'Pro' de Windows 10, adică dacă avem instalată versiunea 'Home' sau oricare alta, nu vom putea realiza acest lucru. acțiune deoarece criptarea folderelor este o caracteristică disponibilă numai pentru utilizatorii care au achiziționat versiunea completă a acestui sistem de operare. În cazul în care avem Windows 10 Pro, urmează următorii pași:

 1. Facem clic dreapta pe folderul sau fișierul pe care vrem să-l protejăm și mergem la 'Proprietăți'.
 2. În fila „General”, faceți clic în partea de jos a ferestrei, în special pe butonul Opțiuni avansate.
 3. Acolo se va deschide o nouă fereastră și în partea de jos a acesteia activăm caseta cu opțiunea „Criptați conținutul pentru a proteja datele”.
 4. Facem clic pe OK, apoi Aplicați și configurați dacă dorim ca această opțiune să afecteze alte fișiere și subdosare care se află în folderul pe care l-am modificat, dacă acesta este cazul.

Aceasta metoda inseamna ca doar utilizatorul care a configurat folderul sau fisierul va avea acces la el, adica daca am facut acest proces cu contul de Administrator in Windows, ceilalti ca 'Guest' sau oricare altul creat separat de cineva care folosește computerul cu alt utilizator nu va putea accesa acest folder sau fișier. De asemenea, este posibil să criptați folderele pe MAC.

Comprimându-l în format Zip

O altă modalitate de a ne proteja fișierele și de data aceasta folosind în mod explicit o parolă, este prin compresia fișierelor. Pentru a efectua acest proces, este necesar să avem software-ul numit 'WinRar' instalat pe computerul nostru cu Windows 10, care, Este programul prin excelență pentru comprimarea fișierelor sau foldere, aducând cu el capacitatea de a proteja cu parolă.

În primul rând va trebui să descarcăm și să instalăm WinRar pe computerul nostru, odată ce avem acest program pe computer, procedăm la următoarele:

 1. Facem clic dreapta pe document sau folder și apăsăm pe pictograma WinRar cu textul „Adaugă la arhivă”.
 2. Se va deschide o fereastră de program unde vom defini numele și parametrii compresiei.
 3. Selectăm formatul pe care îl dorim, RAR4 ne ajută să comprimăm procesul mai eficient, deși cel mai folosit și recomandat este formatul ZIP.
 4. În partea din dreapta jos a ferestrei facem clic pe opțiunea 'Stabiliți parola', automat vom obține un mic meniu unde vom defini cheia pe care dorim să o folosim pentru a proteja folderul sau documentul.
 5. Acceptăm și așteptăm finalizarea procesului.

In acest fel vom avea un fisier ZIP unde sa accesam orice fisier continut in folder va fi necesar sa dezarhivam fisierele cu parola.

Cum poți să-ți parolei fișierele și folderele cu un document text?

Acest proces este foarte complicat în comparație cu cele pe care le-am revizuit anterior, de fapt, pentru a putea plasa o parolă printr-un document text trebuie să ai cunoștințe avansate de programare în interiorul Windows 10. Pentru aceasta va fi necesar să creați un cod în notepad pentru a-l stabili ulterior în format BAT. Dacă nu aveți cunoștințele necesare, este mai bine să nu utilizați această opțiune, deoarece am putea chiar să ne punem în pericol PC-ul.

De ce nu poți pune o parolă într-un folder în Windows 10?

În ciuda faptului că se caută mereu motivul acestei întrebări, răspunsul este același: pur și simplu dezvoltatorii acestui sistem de operare nu au dorit să implementeze această funcție direct pe computere.

Adevărul este că ar fi de foarte mare folos să putem plasa o parolă în siguranță direct în Windows, așa că nu am depinde de programe externe pentru a o putea realiza.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here