Cum să preveniți phishingul în Gmail și să vă păstrați datele protejate - Fă-o așa

În prezent există diverse forme de atac cibernetic, printre care veți găsi binecunoscutul Phishing la care sunt expuși toți utilizatorii de rețea, în special cei care fac parte din lumea afacerilor, deoarece oameni cu intenții rău intenționate pătrunde în baza de date a victimelor prin e-mailuri Gmail în scopuri criminale, cum ar fi infectarea bazei de date, modificarea numerelor sau furtul de identități.

Index()
 1. Ce forme de atac cibernetic sunt cele mai comune astăzi?
 2. Cum atacă cibernetic Phishing în e-mailuri?
  1. Cele mai comune metode de phishing
 3. Ce setări de securitate vă oferă Gmail pentru a vă proteja datele?
 4. Cum să eviți să fii victimă a phishingului și că e-mailul tău este întotdeauna în siguranță?
  1. Verificați contul sursă
  2. Căutați greșeli de ortografie și alte semne

  Ce forme de atac cibernetic sunt cele mai comune astăzi?

  rămâne activ în rețeaua vă expune la diferite tipuri de atacuri cibernetice, Cu alte cuvinte, poți fi victima hackerilor care vor să-ți sechestreze informațiile sau banii prin oricare dintre formele de atacuri cibernetice pe care le vei vedea mai jos:

  • Malware constă în plantarea de software alcătuit din viruși și viermi în rețeaua unor companii, provocând blocaje, furând informații confidențiale și distrugând echipamente.
  • Există, de asemenea, atacul MitM sau man-in-the-middle pentru a intercepta conversațiile și a fura date prin atacuri cu urechea pe rețelele Wi-Fi publice și dispozitivele criptate.
  • Atacul de denial of service cu care obțin saturarea serverului prin epuizarea resurselor de lățime de bandă pentru a împiedica sistemul să funcționeze corect.
  • Injecția SQL sau Structured Query Language inserează codul infectat într-un server, forțându-l să dezvăluie informații sensibile.
  • Phishing-ul sau furtul de identitate funcționează prin trimiterea de mesaje înșelătoare din surse aparent de încredere.

  Cum atacă cibernetic Phishing în e-mailuri?

  Phishingul poate fi implementat prin e-mail, deoarece fără să vă dați seama deschideți un mesaj de la a contactul pe care îl considerați demn de încredere, dar că uzurparea identității care este greu de detectat pentru a vă fura datele confidențiale ale dvs. sau ale companiei dvs. sau pentru a instala malware pe computerul dvs. pentru a vă infecta computerul, acest lucru se poate întâmpla în contul dvs. Gmail și în orice rețea socială, cum ar fi atunci când Facebook se scurge. informații personale pe web pentru a fi vândute pe piața neagră de către hackeri.

  Cele mai comune metode de phishing

  Datorită progresului tehnologiei, există tot mai multe metode folosite de hackeri pentru a introduceți-vă în mod fraudulos conturile de e-mail, printre cele mai comune metode de phishing puteți găsi următoarele:

  1. Vânătoarea de balene este un tip de phishing mult mai concentrat, deoarece acest tip de uzurpare a identității are scopul de a înșela prin figuri de autoritate frauduloase pentru a simula un fel de ordin sau instrucțiuni din partea escrocului care se prezintă ca șef sau director important pentru a face transferuri de bani.
  2. Cu spear phishing, hackerul sau escrocul merge direct la o anumită victimă folosind datele acesteia pentru a crea senzația de realitate și pentru a trece la obținerea de informații confidențiale și mai multe date private pentru a le vinde pe piața neagră.
  3. Pharmingul este o metodă prin care hackerul reușește să determine victima să intre în pagina sa web frauduloasă realizată cu caracteristici similare paginii web reale pe care victima dorește să o viziteze, asta pentru a-și obține datele și parolele fără ca acesta să-și dea seama că pagina este nu este real.
  4. Există, de asemenea, Smishing în care se procedează să trimită SMS-uri uzurpând identitatea unei persoane de încredere sau a unui operator bancar pentru a efectua escrocherii cu datele dumneavoastră personale sau financiare.
  5. Dorința se execută prin WhatsApp pentru a oferi produse și promoții pentru a obține bani prin trimiterea de mesaje pe rețeaua de socializare, păcălirea victimei pentru a o înșela.

  Ce setări de securitate vă oferă Gmail pentru a vă proteja datele?

  Deținerea rețelelor sociale te menține expus la pericolele internetului, așa că trebuie să consolidezi setările de securitate ale contului tău Gmail pentru a protejați-vă datele, făcând următoarele:

  • Este important să vă protejați contul Google de hackeri prin verificarea de securitate, adăugând opțiuni personalizate și menținând activă verificarea în doi pași, dezactivând accesul riscant la informațiile dvs. personale.
  • Actualizați software-ul pentru a-l păstra protejat, acest lucru este posibil atunci când actualizați browserul pe care îl utilizați, precum și actualizarea sistemului de operare al computerului și aplicațiilor dvs.
  • Consolidează-ți parolele, cu cât mai originale și mai sigure, cu atât mai bine. Evitați să utilizați același pentru mai multe site-uri web, pentru a îngreuna accesul unui hacker la toate informațiile dvs.
  • Ai instalat doar aplicațiile și extensiile de care ai nevoie, pentru că cu cât ai mai mult activ, cu atât vei fi mai vulnerabil în fața hackerilor și va fi dificil să-ți protejezi informațiile personale.

  Cum să eviți să fii victimă a phishingului și că e-mailul tău este întotdeauna în siguranță?

  Pentru a evita să fii victimă a phishing-ului, trebuie să fii foarte atent cu tipul de e-mailuri pe care le primești, consolidarea opțiunilor de securitate  menține aplicația Gmail la zi cu cea mai recentă versiune fără a deschide linkuri suspecte sau a furniza informații personale către site-uri web dubioase.

  Verificați contul sursă

  Când primiți un e-mail prin care vă solicitați informații confidențiale, efectuați transferuri de bani sau este însoțită de vreo legătură suspectă Trebuie să verificați contul de origine, adică să observați cu atenție dacă numele sau adresa expeditorului este reală sau să găsiți o modalitate de a-l contacta prin apel telefonic pentru a vă asigura că mesajul primit este autentic. De asemenea, este important ca, așa cum poți raporta furtul de identitate pe Instagram, în acest caz să raportezi aceste e-mailuri suspecte la biroul de asistență al platformei.

  Căutați greșeli de ortografie și alte semne

  Pe lângă verificarea adresei URL de la care vine e-mailul, pentru a-i confirma originea și a avea grijă atașamente suspecte însoțite de amenințări de a vă închide contul dacă nu răspundeți la mesaj sau nu deschideți linkul, ar trebui să fiți atenți la greșelile de ortografie, deoarece aceste e-mailuri ale hackerilor conțin adesea greșeli de ortografie sau greșeli de ortografie, cum ar fi salutări standard nepersonalizate și nu au semnătura digitală. a companiei pe care o uzurpează.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here