Cum să organizați cu ușurință un webinar în Zoom? - Evenimente online

Zoom este o platformă pentru videoconferințe, adică caracterizat prin a fi un instrument digital capabil să ofere utilizatorului o mai mare stabilitate de comunicare atunci când difuzați o întâlnire online. Aici vă vom arăta câteva aspecte de luat în considerare atunci când organizați un webinar prin această platformă.

Index()
 1. Care sunt diferențele dintre organizarea unui webinar și o prezentare normală în Zoom?
 2. Cât costă organizarea unui webinar în Zoom?
 3. Ce trebuie să știți pentru a organiza corect un Webinar pe această platformă??
  1. Cunoașteți forma de înregistrare a publicului
  2. Aflați cum veți interacționa cu publicul
 4. Cum este organizat un webinar Zoom??

Care sunt diferențele dintre organizarea unui webinar și o prezentare normală în Zoom?

Instrumentul Zoom vă permite să oferiți strategii de interacțiune la distanță, folosind formate pentru fiecare tip de conținut (clase virtuale și strategii de marketing), cum este cazul Webinarilor sau cunoscute și sub denumirea de webinarii, care se dezvoltă de obicei cu evenimente online, al cărui scop este acela de a reuni un grup de oameni care împărtășesc un anumit interes. 

Webinarii au caracteristici similare cu prezentările online; cu toate acestea, în cadrul funcțiilor lor, aceste două instrumente au unele diferențe care sunt prezentate mai jos:

 • Un webinar este de obicei un eveniment live, în timp ce prezentările pot fi înregistrări pentru a fi vizionate în viitor.
 • O prezentare folosește cuvinte cheie și grafice pentru a-ți arăta ideile, în timp ce în webinarii una dintre strategiile de comunicare care este folosită cel mai mult este oratorie.
 • Dacă obiectivul întâlnirii într-o sesiune de lucru este de a căuta o mai mare interacțiune între participanți folosește un webinar, întrucât, dacă ceea ce cauți este doar să ții o discuție la serviciu și să fii auzit, o prezentare te poate ajuta.
 • Webinarul este folosit pentru un public în general mare, spre deosebire de prezentările normale.

Cât costă organizarea unui webinar în Zoom?

Deși platforma Zoom vă oferă multe avantaje, cum ar fi un plan de bază gratuit pentru a organiza întâlniri online cu un timp maxim de 40 de minute la 100 de participanți, s-ar putea să nu fie convenabil să o utilizați dacă ceea ce doriți este să organizați un webinar de la un nivel mai profesional și cu un public mai larg. Pentru asta trebuie să ai un cont de utilizator Pro sau mai mare decât acesta, iar în acest caz costul minim pe care ți-l oferă Zoom este de 14,99 USD pe lună per abonament.

Pe lângă aceasta, pentru a gestiona un eveniment online există cerințe suplimentare de îndeplinit, ceea ce implică un cost mai mare și va depinde de numărul de participanți; adică planul minim are un cost de 40 USD pe lună și este capabil să accepte un număr maxim de 100 de participanți.

Acum, dacă webinarul pe care urmează să-l organizați este destinat unui număr mai mare de participanți, puteți achiziționa planuri suplimentare începând de la 140 USD pe lună pentru o audiență de 500 de participanți până la o sumă mult mai mare de 6490 USD pe lună și permițând organizarea unui eveniment cu până la 10000 de participanți. 

Ce trebuie să știți pentru a organiza corect un Webinar pe această platformă??

În această secțiune vă vom arăta câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când organizați corect un webinar zoom, deoarece înainte de evenimentul online trebuie să luați în considerare următoarele:

 • definește subiect de dezvoltat în timpul evenimentului.
 • Setați data și ora evenimentului.
 • Selectarea participanților.
 • O cunosti formular de înregistrare a publicului.
 • Aflați cum veți interacționa cu publicul.

Cunoașteți forma de înregistrare a publicului

Este necesar să putem transmite participanților interesul nostru de a-i invita la eveniment, pentru aceasta este indicat să folosim diferitele instrumente de comunicare de care aceștia le folosesc, fie prin intermediul rețelelor de socializare, fie prin utilizarea e-mailului. Odată selectat publicul căruia îi vom oferi webinarul, instrumentul pe care îl folosim va fi cea mai mare interacțiune cu participanții, și să faciliteze înregistrarea participanților, în acest caz prin trimiterea unui link de acces către e-mailul lor sau către rețeaua socială pe care o folosesc cel mai mult.

Aflați cum veți interacționa cu publicul

Unul dintre beneficiile oferite de acest instrument digital este că în fiecare zi este folosit mai mult de către utilizatori, prin urmare, modul de interacțiunea dintre vorbitor și participanți necesită instrumente noi pentru a împărtăși informații despre un anumit subiect. O prezentare web, un videoclip online și chiar instrumente de feedback de interacțiune prin chat trebuie să fie disponibile în orice webinar pe care îl vom organiza.

Cum este organizat un webinar Zoom??

O dată a îndeplinit condițiile prealabile explicate în sesiunea anterioară, În continuare, vă vom arăta elementele de bază pe care trebuie să le luați în considerare atunci când organizați un webinar pe Zoom:

 1. Verificați dacă aveți aplicația Zoom instalată pe computer.
 2. Pe pagina de pornire Zoom, conectați-vă cu numele de utilizator și parola.
 3. Faceți clic pe opțiunea de seminarii web și selectați opțiunea de programare a seminariilor web.
 4. Imediat va fi afișat un formular pe care trebuie să îl completați cu datele din titlul Webinarului, the descrierea, data și ora locației în care evenimentul va fi activat.
 5. O altă cerință pe care trebuie să o completați în formular este să activați opțiunea astfel încât participantul înregistrați-vă înainte de a intra în webinar.
 6. Activați instrumente de utilizat, cum ar fi serviciul video, sunet și chat, dacă este necesar.
 7. Unul dintre pașii care se recomandă este să poți activa înregistrarea evenimentului pentru ca acesta să poată fi vizionat în alt moment.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here