Cum să optimizați un site web creat cu WordPress folosind WP Rocket

  • 36 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Există mai multe elemente care influențează succesul mai mare sau mai mic al unui site web. Nu este suficient să arăți conținut bun, trebuie să îl arăți și cu o structură clară și atractivă, navigare lină și să se încarce rapid. Timpul de încărcare a unei pagini web este esențial astăzi. Dacă durează mai mult de 3 secunde, 50% dintre vizitatori vor pleca fără să o citească. Prin urmare, este foarte important să optimizați un site web pentru ca paginile acestuia să se afișeze rapid.

În acest articol vom vorbi despre un plugin pentru site-uri web construite cu WordPress, despre care am mai vorbit cu alte ocazii. Ne referim la racheta wp, un plugin premium care, clarificăm, nu este gratuit. Este prezentat ca un plugin de caching, dar oferă mult mai mult, precum minificarea fișierelor CSS și JS și curățarea și optimizarea bazei de date. Vom încerca să expunem configurația pe care o avem a respectivului plugin miezul.net si rezultatele obtinute.

După achiziționarea pluginului în WP Rocket, îl vom descărca pe computer. Din Plugin-uri -> Adăugați nou -> Încărcați plugin, în cadrul panoului de administrare WordPress, trecem la încărcare și activare. De acolo vom face Setări -> WP Rocket în vederea efectuării ajustărilor.

în filă Cache marcăm ceea ce arătăm în continuare:

Am stabilit valoarea 10 pentru Durata de viață a memoriei cache, ceea ce înseamnă că memoria cache va fi curățată automat după această perioadă de timp. Putem pune valoarea 0, cu ea cache-ul nu se va curăța niciodată automat, va trebui să o facem manual oricând dorim.

În Optimizați fișierele Selectăm ceea ce apare în imaginea de mai jos:

Activăm opțiunea Reduceți fișierele CSS. Activăm opțiunea Combinați fișierele CSS în ciuda faptului că site-ul nostru folosește HTTP/2, deoarece am verificat că încărcarea, în ciuda recomandărilor, este mai rapidă. noi nu activăm Optimizați livrarea CSS astfel încât codul să fie inserat în HTML-ul paginii.

Facem același lucru în secțiune Fișiere JavaScript. Dacă apar erori în vizualizare, va fi necesară dezactivarea opțiunii de Încărcați fișierele JavaScript leneș. De asemenea, activăm noua opțiune Întârzierea execuției Javascript. (Am inclus în listă apelurile către anumite fișiere, deși este posibil să le lăsăm pe cele activate implicit și să le verificăm funcționarea).

în filă Mass-media Marcăm opțiunile prezentate mai jos:

Am selectat cele două opțiuni care activează încărcarea leneșă a iframe-urilor, videoclipurilor și imaginilor din secțiune LazyLoad. Verificăm și opțiunea Înlocuiește iframe Youtube

De asemenea, activăm și restul opțiunilor: Dimensiunile imaginii, conținut încorporat Y Compatibilitate WebP.

In sectiune preîncărcare Activăm opțiunile indicate:

În plus față de Preîncărcați harta site-ului și pentru a activa robotul de preîncărcare includem și pe Preîncărcare link, adăugăm câteva adrese URL în Preîncărcarea solicitărilor DNS si Preîncărcare font, referindu-ne la unul dintre pluginurile pe care le-am instalat.

Pluginul include și câteva reguli avansate, optimizarea Bază de date, integrarea unui CDN și adăugarea altor opțiuni în cadrul secțiunii ADD-ON.

concluzie

Cu aceste setări și în ciuda faptului că pagina de pornire a miezul.net conține diverse imagini, porțiuni de text și apeluri către servere de publicitate și rețele sociale, am obținut un scor interesant la Pingdom și alte servicii, cum ar fi PageSpeed ​​​​Insights și GTmetrix.

Este clar că întotdeauna este posibil să obțineți un scor mai bun și un timp de încărcare mai scurt. Vom continua să testăm și dacă găsim ceva pozitiv, vă vom anunța.

  • 36 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here