Cum să obțineți o rambursare la returnarea unui produs Wish? - Ghid complet

Când facem orice achiziție căutăm cele mai remarcabile magazine și unul dintre acestea este Wish. Mai exact, în aceasta puteți cumpăra ca oaspete fără a fi nevoie să vă înregistrați, dar puteți prelua multe comenzi care sunt inutile.

Cu toate acestea, atunci când cumpără pe această pagină, este necesar ca utilizatorii să cunoască modul corect de a efectua diferite proceduri pentru a-și gestiona corect banii, unde merită să se întrebe cum primiți o rambursare atunci când returnați un produs de Dorinta? În continuare, vom menționa toate informațiile pe care trebuie să le știi despre acest subiect.

Index()
  1. Care este procedura pentru a anula corect o comandă Wish?
  2. În ce situații poate Wish să restituie banii plătiți??
  3. Cum poți solicita rambursarea comenzilor tale pe Wish?
  4. Cât timp poate dura până când Wish finalizează rambursările??
  5. Cum să solicitați o rambursare de la Wish dacă ați plătit cu un card de debit?
  6. De ce Wish nu v-a rambursat și ce trebuie să faceți pentru a o remedia corect?

Care este procedura pentru a anula corect o comandă Wish?

Acest site de cumpărături este foarte atrăgător pentru mulți utilizatori pentru toate lucrurile pe care ni le oferă. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca atunci când cumpărăm să înnebunim puțin și să introducem produse în plus în coș determinându-ne să ne cheltuim veniturile în mare măsură. Din acest motiv, este necesar să anulăm orice obiect pe care îl comandăm și pentru a-l realiza trebuie să descarcăm aplicația Wish pe telefonul nostru mobil, deși o poți face și online dacă dorești.

Acum este necesar să intrăm în contul nostru și să accesăm meniul, în acesta vom căuta opțiunea 'Istoricul produselor'. Mai exact, la accesarea acestei zone vom vedea a lista cu diferite produse, pe care ați solicitat deja, unde trebuie să derulați până la ultima parte pentru a găsi opțiunea „Contactați asistența” și selectați-o. La rândul său, în această zonă trebuie să selectați butonul 'Vreau să anulez comanda'.

Este de menționat că atunci când faceți acest lucru, politicile magazinului web indică faptul că această opțiune funcționează numai în termen de opt ore de la comanda produsului. Prin urmare, după aceasta cererea dvs nu vor fi procesate deoarece produsul ar fi putut fi deja trimis, deci dacă timpul tău a trecut va trebui să faci o rambursare.

În ce situații poate Wish să restituie banii plătiți??

Rambursările trebuie solicitate dacă au trecut cele opt ore disponibile pentru anularea expedierii produsului. În plus, rambursările pot fi solicitate pentru o mare varietate de situații în care ai decis că articolul care nu-ți place, nu corespunde dorințelor tale sau nu este deloc ceea ce ți-ai dorit. Din acest motiv, este necesar ca justifică-ți dezgustul despre produs la pagină sau pur și simplu dacă ați regretat că l-ați cumpărat.

Cum poți solicita rambursarea comenzilor tale pe Wish?

În cazul efectuării unei rambursări cu un produs pe care l-ai primit deja, Este necesar să intri în magazin cu contul tău și să localizezi în meniu opțiunea pe care scrie 'Serviciul clienți'. Apoi, în secțiunea următoare trebuie să faceți clic pe „Comanda mea” pentru a putea adăuga motivul pentru care efectuați returul și poate dura până la trei zile pentru a răspunde.

Un alt mod de a face asta este daca nu ati primit coletul, unde din nou trebuie să intri în secțiunea „Istoric”. În interiorul meniului și căutați elementul specific pentru a utiliza chatul. Ar trebui să indicați că nu ați primit niciun produs în partea de jos a listei, apoi selectați „Contactați asistența” și selectați opțiunea „Nu”.

Acum, va apărea o nouă notificare în care trebuie să confirmăm cu opțiunea „Vreau o rambursare” mai târziu trebuie să alegeți metoda de rambursare pentru ca notificarea de confirmare să apară și o vom accepta. Rețineți că, dacă faceți acest proces, trebuie să vă accelerați browserul pentru a efectua cea mai bună procedură din pagină.

Cât timp poate dura până când Wish finalizează rambursările??

Atunci când executați rambursarea produsului în mod corect, banii pot dura câteva zile să ajungă. Mai exact, în termen de cinci până la unsprezece zile lucrătoare și acest lucru va depinde de returnare, dar fiți sigur că veți primi, fără îndoială, rambursarea cu suma specifică. Pe de altă parte, pentru a vă aminti data rambursării, puteți crea un program de programe de care să fiți la curent.

Cum să solicitați o rambursare de la Wish dacă ați plătit cu un card de debit?

Un alt aspect de care trebuie să fii conștient este dacă rambursarea se modifică în funcție de cardul pe care îl folosim și răspunsul este nu, rambursarea va fi alerga la fel. Apoi, rambursarea va ajunge în contul cardului pe care l-ați înregistrat în magazin, singurul lucru care poate varia sunt zilele în care primiți banii înapoi.

De ce Wish nu v-a rambursat și ce trebuie să faceți pentru a o remedia corect?

Aceasta este o problemă foarte delicată și unul dintre motivele pentru care nu ați primit rambursarea poate fi faptul că nu ați efectuat returnarea. De reținut că magazinul nu acoperă transporturile de retur pe care utilizatorul le face, deci la efectuarea rambursării trebuie să fim în așteptare pentru a vedea starea returului.

Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți istoricul comenzilor și să introduceți produsul care este în schimb și să selectați „Starea comenzii”. Pe de altă parte, dacă problema continuă să ai, poate fi din cauza băncii, așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să contactezi serviciul de relații cu clienții contului tău înregistrat.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here