Cum se modifică calea de rezervă iTunes în Windows 10 - Stocare

iTunes este una dintre cele mai utilizate si des intalnite aplicatii, in special pentru utilizatorii de computere Apple, care poate fi gasita si in Windows, ca orice program, existand posibilitatea de a crea fisiere de backup, insa in unele cazuri dorim sa mutam fisierele care trebuie doar să accesați promptul de comandă, iar în acest articol vă vom explica cum să modificați calea de rezervă.

Index()
 1. Care este locația implicită a backup-ului iTunes?
 2. Cum să afișați informațiile despre calea fișierelor dvs?
 3. Ce ar trebui să luați în considerare înainte de a schimba locația unui folder de stocare?
 4. Cum să schimbați calea de destinație a backupului iTunes?
 5. Cum să mutați toate fișierele iTunes în noua locație de rezervă?
 6. Ce trebuie să faceți dacă un fișier lipsește din folderele iTunes?

Care este locația implicită a backup-ului iTunes?

Când procedăm la instalarea programului iTunes, implicit acesta va crea un folder numit ‘Muzică/iTunes/iTunes Media’, care va fi localizat într-un subdosar din folderul de utilizatori al echipei noastre.

Cum să afișați informațiile despre calea fișierelor dvs?

Datorită exploratorului de fișiere, vom putea localiza fișierele și vizualiza informațiile căii, deși pentru a realiza vizualizarea într-un mod tradițional și fără vreun program extern, va trebui să facem următoarele:   

 • Mergem la traseu și facem clic pe bara de adrese a browserului
 • Faceți clic dreapta pe folderul pe care doriți să-l vizualizați și faceți clic pe opțiunea „Proprietăți”.
 • Facem clic pe opțiunea ’Copiați ca cale’, cu aceasta putem vedea calea prin simpla apăsare pe fișierul creat.

Ce ar trebui să luați în considerare înainte de a schimba locația unui folder de stocare?

Trebuie remarcat faptul că acest tip de program nu permite mutarea folderului de securitate implicit în alt loc în fișierele computerului, deoarece atunci când încercați să faceți acest lucru, unele dintre cele mai frecvente probleme care sunt observate sunt erori de citire sau scriere a datelor, pe lângă faptul că nu pot accesa fișiere sau aplicații.  

Cum să schimbați calea de destinație a backupului iTunes?

Există o varietate de moduri pe care utilizatorii le pot alege atunci când schimbă calea de destinație a copiilor de rezervă pe care le creează programul iTunes, unul dintre ele folosind comenzile de sistem, ceea ce putem face astfel:

 • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să creăm un folder cu numele dorit, în noua unitate unde direcționăm backup-ul. 
 • Dacă programul a fost descărcat din magazin windows 10, Mergem la următoarea adresă C:UsersUsuarioNameAppleMobileSync
 • Pe de altă parte, dacă programul a fost instalat în mod tradițional, prin pagina Apple, adresa ar fi următoarea: C:UsersUsuarioAppDataRoamingApple ComputerMobileSync
 • Odată ce intrăm în folder, dăm o copie în folderul 'Backup', pe care o vom lipi în folderul care a fost creat anterior. 
 • Acum, vom trece la pornirea promptului de comandă, rulând-o ca administrator, iar în terminal vom nota următoarele pentru a fi executate
 • Dacă era din magazinul Windows 10 am scris: MkLink /J “C:UsersUserAppleMobileSyncBackup” ”unitatea unde am creat folderul:Folder nameBackup”.
 • Dacă a fost modul clasic, scriem: MkLink /J “C:UsersUsuarioAppDataRoamingAppleComputerMobileSyncBackup” “unitatea unde am creat folderul:folder nameBackup”.
 • Gata, vom fi reușit deja să schimbăm calea backup-ului iTunes.

Trebuie remarcat faptul că unitatea care urmează să fie aleasă trebuie să să aibă suficient spațiu pentru a proteja conținutul creat de program.   

Cum să mutați toate fișierele iTunes în noua locație de rezervă?

Din fericire, acest program ne permite să mutăm și să relocam orice fișier care este descărcat în el, va trebui doar să urmăm următorii pași pentru a putea efectua mișcarea și modificarea:

 • Intrăm în aplicația iTunes
 • Facem clic pe 'Edit' și 'Preferences'
 • Apoi faceți clic pe opțiunea „Avansat”
 • Faceți clic pe „Modificare” și selectați locația noului folder în care vom plasa toate fișierele.
 • Și gata, noile fișiere pe care le descarcăm vor fi localizate în acel nou folder, precum și putem trece și muzica sincronizată anterior. 

Ce trebuie să faceți dacă un fișier lipsește din folderele iTunes?

Există anumite cazuri în care unele fișiere pot fi un cântec gri, un fișier nu apare sau da o eroare, nu este un motiv de îngrijorare, este probabil ca fișierul să fi fost mutat dintr-un folder. Pentru a face fișierul să apară din nou, vom face următoarele:

 • Localizăm folderul cu fișierele dorite pe computer și îl tragem în fereastra iTunes, așteptăm să se actualizeze pentru a putea vizualiza fișierele din biblioteca noastră.
 • În cazul în care nu funcționează, optăm pentru următorul proces, facem clic pe meniul de pornire, facem clic pe bara de căutare și căutăm fișierele, le tragem în fereastra programului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here