Cum se schimbă orientarea unei pagini în Word? - orizontala si verticala

Microsoft Word este un program utilizat pe scară largă de către diverși utilizatori, cu o platformă asemănătoare Google Docs, care are diverse funcții astfel încât utilizatorul să aibă tot confortul posibil atunci când lucrează la el, fie că realizează diagrame în Word, scrie eseuri, modifică documente sau fișiere. , etc. Din același motiv, aduce o opțiune extrem de fundamentală pentru ușurința noastră când lucrăm, adică modificați orientarea uneia sau a mai multor pagini paginile documentului în cauză.

În momentul scrierii, avem două opțiuni pentru a plasa orientarea paginii în Word, la fel poate fi verticală sau orizontală, fiind cel de preferinta cel care ni se potriveste cel mai bine cu documentul ce urmeaza a fi realizat. Deci, dacă vrem să modificăm orientarea documentului sau a unei anumite pagini, aici vă explicăm cum se face.

Index()
 1. Cum să puneți un document Word în peisaj sau portret?
  1. În aplicația mobilă
  2. De pe PC
  3. cu site-ul web
 2. Cum pot schimba orientarea unei pagini fără a le schimba pe celelalte??
  1. Alegeți secțiunea specifică din „Orientare”
  2. Folosind secțiunea „Sărituri”
  3. Din opțiunea margini

  Cum să puneți un document Word în peisaj sau portret?

  Când intrăm în Word vedem că configurația sa implicită este au foaia cu orientarea verticală. Totuși, putem găsi câteva documente care au deja orientarea orizontală și dorim să o schimbăm pe verticală pentru confortul nostru. Putem face acest lucru cu ușurință, fie că folosim Word ca aplicație mobilă, de pe site-ul său web sau de pe Word instalat pe computer.

  În aplicația mobilă

  Trebuie remarcat faptul că atunci când dorim să realizăm unele dintre opțiunile pe care Word le are de pe un mobil, de obicei este puțin limitat și unele nu sunt disponibile. Deși această opțiune există pe unele dispozitive, pe majoritatea telefoanelor mobile nu poți folosi o altă orientare decât cea dată.

  Unii arată această opțiune, așa că o putem modifica în timp ce continuăm să lucrăm la document. Alte dispozitive vă permit să schimbați orientarea doar atunci când doriți să imprimați fișierul. Totuși, dacă doriți să verificați dacă mobilul dvs. vă permite să rotiți paginile, trebuie doar să accesați pentru a edita pictograma, care are un A si o pensula.

  De acolo, selectați alegerea designului si in final orientarea, plasându-l astfel pe cel mult mai confortabil pentru tine la lucru. Dacă aveți doar opțiunea de a o modifica pentru a imprima, atunci când alegeți această opțiune trebuie să mergeți la orientare unde puteți selecta dacă doriți să fie vertical sau orizontal.

  De pe PC

  În Word de la PC este mult mai simplu, deoarece ne vom uita în partea de sus a paginii și vom selecta unde scrie dispoziție. Acolo vor fi afișate noi opțiuni, a doua de la stânga la dreapta care spune orientare trebuie să facem clic. Vom obține o fereastră pop-up care ne va afișa cele două opțiuni: verticală sau orizontală. Odată selectată cea de preferință, documentul complet trebuie să aibă noua orientare.

  cu site-ul web

  Microsoft Word web este o platformă care a fost folosită mai des în ultimul timp deoarece aduce câteva avantaje față de versiunea descărcabilă. Vine ca o extensie Google Chrome și este foarte asemănător cu versiunea sa originală, deși pentru a putea modifica orientarea paginii este foarte diferit.

  Aici pentru a modifica orientarea paginilor vom vedea partea superioară a documentului hai sa alegem in prezentare. Odată afișate unele opțiuni, a doua de la stânga la dreapta spune orientare și selectând această opțiune se va afișa o fereastră care ne arată cele două orientări pe care le oferă programul. Acolo rămâne doar să facem clic pe cel pe care îl dorim și documentul se va schimba complet.

  Cum pot schimba orientarea unei pagini fără a le schimba pe celelalte??

  Uneori doar vrem schimba o singură pagină fără a modifica restul, fie pentru că pe pagina respectivă există o grafică care se vede mai bine cu o orientare orizontală sau dintr-un motiv propriu. Înainte de a modifica orientarea paginii, nu uitați să mergeți mai întâi la pagina exactă la care doriți să modificați orientarea pentru a evita rotirea altora nedorite sau că există unele complicații atunci când faceți acest lucru.

  Alegeți secțiunea specifică din „Orientare”

  Deși una dintre cele mai ușoare opțiuni este să atingeți pur și simplu orientarea, acest lucru va face ca întregul document să fie plasat în orientarea selectată și nu o pagină anume. Dacă vrem să fie doar o singură pagină, trebuie mai întâi să selectăm tot textul sau grafica paginii specifice pe care dorim să o modificăm.

  Mai jos unde scrie orientare avem o opțiune care spune pagina setată iar când selectați săgeata mică care este în jos, va fi afișată o fereastră pop-up. Acolo, într-un mod simplu, rămâne doar să selectezi orizontală sau verticală, după caz, și astfel documentul își va schimba aspectul.

  Folosind secțiunea „Sărituri”

  Selectarea opțiunii de întrerupere a cuvântului ne va permite să modificăm în mod specific o singură pagină, astfel încât să putem selecta opțiunea de orientare și nu va modifica restul documentului. Ceea ce trebuie să facem este să mergem în zona de sus unde scrie dispoziție, acolo ni se va afișa un fel de meniu de opțiuni.

  Acolo vom selecta opțiunea de salt și vor fi afișate mai multe opțiuni, una dintre ele situată aproape la sfârșit spune 'Pagina următoare' iar făcând clic pe el ne va permite să modificăm fiecare pagină în mod individual. Vom merge acum în zona care scrie orientare și la final putem apăsa pe verticală sau pe orizontală, unde se va modifica doar pagina preferinței noastre.

  Din opțiunea margini

  Una dintre cele mai ușoare opțiuni pentru a putea schimba orientarea paginilor este accesarea marginilor documentului. Mai întâi trebuie să selectăm tot textul de pe pagină că vrem să-i modificăm orientarea. Aici vom merge la zona margini, vom selecta ultima opțiune numită „margini personalizate” și în orientare vom face clic pe opțiunea care este convenabilă cazului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here