Cum să schimbați formatul unei imagini pe un computer Mac

 • 53 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Cu o frecvență relativă trebuie să modificăm formatul unei imagini pe computerul nostru, de exemplu, de la PNG la JPG sau invers. Pentru a face acest lucru, atât pe computerele cu sistemul de operare Windows, cât și cu Linux și macOS, există aplicații care îndeplinesc această sarcină. Cele mai multe dintre ele trebuie să fie descărcate și instalate pe computer și oferă un set complet de opțiuni.

Astăzi vom vedea cum se poate face această schimbare, schimba formatul, pe un computer Mac folosind una dintre aplicațiile care face parte din sistemul de operare.

Utilizați Previzualizare pe macOS

Deci, de exemplu, dacă dorim să convertim o imagine PNG în format JPG, trebuie să facem următoarele:

 • Deschidem folderul în care este stocată imaginea și apăsăm butonul drept al mouse-ului pe acesta. În meniul pop-up selectați Deschideți cu -> Previzualizare. Se va deschide o fereastră similară cu cea prezentată mai jos:
 • Vedem că imaginea este afișată în aplicația care face parte din sistemul macOS. Putem face o copie a imaginii pe care am creat-o sau nu. Pentru a face copia trebuie să facem clic pe opțiunea din meniul de sus Arhiva și selectați Dubla. În orice caz, indiferent dacă selectăm sau nu o copie a imaginii, o vom face Fișier -> Export

  și alegem formatul care ne interesează.

 • În listă vedem toate formatele disponibile. Se marchează cea care corespunde imaginii curente. Când îl selectăm pe cel pe care îl dorim, trebuie doar să facem clic pe butonul A pastra În dreapta jos.
 • Inainte de a da click pe acest buton putem indica calitatea pe care o dorim pentru imagine prin mutarea cursorului care apare in jos, de la o calitate minima la una maxima.

concluzie

După cum putem vedea, cu această aplicație instalată implicit pe macOS, putem schimba cu ușurință formatul oricărei imagini. Ne jucăm cu modelele tipice, inclusiv cu formatul de document PDF.

Dacă vrem mai mult, va trebui să apelăm la un alt instrument. În listă le găsim pe cele prezentate mai jos, deși sunt mai multe:

GIMP

Este o aplicație completă de editare a imaginilor, valabilă pentru computere cu Windows, macOS și Linux. Oferă o interfață extrem de intuitivă, valabilă pentru toate tipurile de utilizatori.

Pe langa tot ceea ce ofera dupa instalare, exista posibilitatea adaugarii de accesorii care ii sporesc caracteristicile. Putem cunoaște toate caracteristicile sale dacă citim GIMP, un excelent editor de imagini gratuit și open source.

fotograf

Această aplicație este destinată computerelor Mac. Este folosit pentru a face retuşuri în toate tipurile de fotografii. Nu numai că permite editarea normală, ci și adăugarea de elemente noi.

Pentru a avea mai multe informații despre această aplicație, este convenabil să accesați Cum să vă îmbunătățiți fotografiile pe un computer Mac.

 • 53 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here