Cum să migrezi WordPress de la un server la altul

  • 85 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Dacă aveți de gând să faceți o schimbare de server și nu doriți să pierdeți nimic de pe site-ul dvs., rulând cu WordPress, puteți urma pașii pe care vă explicăm în Ce trebuie să faceți pentru a schimba domeniul și serverul WordPress sau recurgeți la duplicator, un plugin excelent pe care îl puteți descărca din depozitul wordpress.org. Cu el vei putea migra/clona un întreg site dintr-un loc în altul într-un mod simplu. Va trebui doar să descărcați pachetul care este creat, să îl încărcați pe noul server și să îl instalați. Nu este necesară o nouă configurație.

Duplicator, pentru a crea o clonă a unei instalări WordPress

Plugin-ul nu este conceput pentru toate tipurile de utilizatori, nu este suficient să apăsați o tastă și să activați un buton, trebuie să respectați niște îndrumări pentru a nu vă asuma riscuri. Înainte de a activa pluginul este convenabil să faceți o copie de rezervă a fișierelor și bazei de date, în cazul în care apar erori. Desigur, pentru a-l folosi, versiunea PHP trebuie să fie 5.6 sau mai mare.

Plugin-ul este, de asemenea, bun pentru a face copii de rezervă ale unei instalări WordPress. Folosind-o, putem avea întotdeauna ceea ce am avut dacă au existat eșecuri.

Ajutor și asistență și opțiuni

După descărcarea și activarea pluginului, un acces la acesta va apărea în bara de meniu laterală: duplicator. Este recomandat ca, înainte de a crea pachetul, să revizuiți secțiunea despre Ajutor si sustinere. Dacă facem clic pe butonul Opțiuni, ni se va arăta, pe lângă versiune, și Opțiuni de dezinstalare, în care este indicat folderul de pe server în care sunt salvate fișierele necesare clonării, precum și posibilitatea ca acest folder și conținutul acestuia să fie șterse la dezinstalarea pluginului. Fila Diagnosticare arată informații despre versiunile WordPress, PHP și MySql.

Începutul clonării

Pentru a începe clonarea trebuie să accesați submeniul pachete pentru a continua la crearea unui duplicat, făcând clic pe butonul corespunzător. Va trebui să așteptăm câteva momente, mai mult sau mai puțin, în funcție de greutatea WordPress-ului nostru. Fii răbdător.

Când procesul este terminat, vor fi create două fișiere pe care le puteți descărca pe computer pentru a le încărca ulterior pe serverul pe care urmează să faceți clonarea. Fișierele descărcate sunt instalator.php si a fermoar ce contine pachetul.

Acțiuni pe noul server

Pe noul server, unde veți instala oglinda, ar trebui să rulați instalator.php tastând calea într-un browser web. Va trebui, pe noul ecran, să introduceți datele pentru a accesa baza de date, să bifați Am citit toate avertismentele și notificările și să faceți clic pe butonul Rulați Deployment. Procesul de instalare a fișierelor și a tabelelor bazei de date va începe. De asemenea, aveți răbdare, va trebui să așteptați câteva minute. Când acest prim proces, Deploy, este încheiat, va trebui să activați al doilea. Pe noul ecran, verificați dacă totul este în regulă și faceți clic pe Run Update.

După procesul de clonare

Când procesul de mai sus este încheiat, vor fi afișate informații despre clonă. Dacă nu au apărut erori (puteți încerca din nou dacă au), va trebui să urmați ultimii pași, cei indicați pe ecran: ajustări în fișier .htaccess, eliminarea fișierelor de instalare duplicate și un test al întregului site. Fiecare dintre acțiuni va fi executată într-o nouă fereastră sau filă de browser. După ce ați făcut testul sau ați scris adresa URL a noii instalări, veți putea verifica dacă totul este în regulă.

Descărcare și activare plugin

Pentru a descărca și activa Duplicator pe instalarea WordPress, urmați procesul obișnuit. Mergi la Pluginuri -> Adăugați nou și, după ce ați scris numele în caseta de căutare și ați făcut clic pe butonul Căutare pluginuri, faceți clic pe Instalați acum.

Pe lângă versiunea gratuită a pluginului, există o altă versiune Pro, plătită, cu mai multe funcții.

  • 85 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here