Cum să măsoare intensitatea rețelei mele WiFi de pe orice dispozitiv?

Știm că este obișnuit ca noi să verificăm viteza de conectare pe care o avem cu operatorul care ne oferă WiFi, dar sunt momente în care nu știm viteza care ajunge la noi, iar asta se poate datora multor cauze, dar va fi necesar să faci o verificare a conexiunii tale WiFi.

Efectuarea unei măsurători este complet favorabilă dar

cum să o facă? O poți face foarte ușor de pe computer sau printr-o aplicație de pe mobil, ne-am adunat cele mai bune moduri pentru a-ți cunoaște conexiunea pe orice dispozitiv Să începem!

Index()
  1. Cum să știi cât de puternic este WiFi-ul tău pe iPhone?
    1. Folosind 'Utilitar aeroport'
  2. Cum să vezi puterea WiFi pe un computer cu Windows 10?
    1. Cum se măsoară intensitatea internetului pe un computer macOS?

Cum să știi cât de puternic este WiFi-ul tău pe iPhone?

În primul rând, trebuie să știți că înainte de a face orice test de intensitate Wi-Fi, ar trebui să închideți orice program consumator de Internet și să opriți descărcările sau activitățile care consumă bandă largă. Cel mai bun este că închideți totul și reporniți dispozitivul.

Folosind 'Utilitar aeroport'

Dacă ești unul dintre noi și lucrezi de acasă, știm cât de necesar este să ai o conexiune bună la internet, așa că va fi important să știi să verifici intensitatea rețelei WiFi de pe mobil, iOS te va ajuta. Aplicația iOS Airport vă va informa care este cea mai bună conexiune pe care o aveți pe mobil, examinând conexiunile pe care le aveți disponibile.

În primul rând trebuie să descărcați și să instalați aplicația pe care o puteți face din App Store, iar apoi odată instalată trebuie să intrați în setările mobile și să găsiți 'Aeroport' selectați-l și activați opțiunea „Scanați WiFi”.

Apoi trebuie să ieși din setări și să deschizi aplicația desktop pentru iPhone, când o vei deschide vei vedea în partea de sus în partea dreaptă 'Scanați WiFi' când îl apăsați, vă va duce la noua fereastră și va începe scanarea. Aici vor apărea toate rețelele disponibile și va începe scanarea, vă va arăta detaliile de intensitate.

Se va vedea cifra intensității rețelei cu o cifră reprezentată ca dBm, această cifră va fi negativă, cu cât este mai mare, cu atât semnalul este mai bun, iar experiența va fi, de asemenea, mai bună. Odată ce ați făcut acest lucru, trebuie să vă conectați la cea mai bună opțiune și vă recomandăm să mergeți la setări și să dezactivați opțiunea de scanare.

Cum să vezi puterea WiFi pe un computer cu Windows 10?

Este posibil să puteți crește semnalul WiFi pe computerul cu Windows 10, puteți face acest lucru prin unele comenzi pe care trebuie să îl introduceți în sistem, pentru a face acest lucru trebuie să deschideți meniul și să căutați opțiunea 'Command prompt' aici trebuie să introduceți 'cmd'.

Este posibil să cunoașteți puterea semnalului Wi-Fi din Windows 10 printr-o linie de comandă. Deci trebuie să mergeți la meniul dvs. și să căutați 'Simbol al sistemului' pentru acces mai rapid tipul 'cmd'.

Verificați că sunteți conectat la rețeaua Wi-Fi pe care doriți să o testați, introduceți comanda 'netsh wlan show interfață' Si intra. Când introduceți această comandă, apar toate informațiile rețelei conectate, trebuie să căutați 'Mbps' acesta va fi însoțit de un procent.

De asemenea, puteți descărca Instrumentul „WirelessConnectionInfo” Acest software este gratuit și ușor de utilizat în Windows 10, când descărcați și instalați, vă va furniza automat informațiile rețelei WiFi. Vă recomandăm să învățați cum să protejați rețelele wireless și să vă păstrați internetul în siguranță.

Cum se măsoară intensitatea internetului pe un computer macOS?

Din fericire, dacă aveți un PC Apple macOS, acest lucru vă va permite să cunoașteți viteza cu care se desfășoară schimbul de date în conexiunea WiFi, există mai multe moduri dar cel mai simplu va fi să o faceți printr-o aplicație care vine împreună cu sistemul. în sine, acesta se numește „Utilitar de rețea” aceasta are caracteristici diferite, ceea ce ne permite să cunoaștem detaliile rețelei pe care am configurat-o. Pe computerul dvs. macOS puteți vedea cu ușurință și parola WiFi.

Pentru a deschide aplicația Network Utility, trebuie să căutați în bara de căutare numele aplicației, dar și pe măsură ce utilizați combinația a două taste pentru a folosi bara de căutare, puteți apăsați pe 'Cmd + Space' și apoi introduceți 'Network Utility' apăsați enter și se vor deschide setările.

Introduceți prima secțiune numită „Informații” și selectați „Interfață de rețea” în care este apelată o opțiune 'Interfața dvs. WiFi' apăsați-l, iar informațiile interfeței vor apărea în stânga. Dacă vezi că rețeaua ta de internet îți oferă un internet foarte lent, va trebui să înveți cum să comuți la cea mai apropiată rețea cu mobilul tău Android, într-un mod simplu și ușor.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here