Cum să păstrezi baza de date WordPress în stare perfectă

  • 98 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Este cel mai folosit CMS sau manager de conținut în acest moment. Ne referim la WordPress. Putem deduce că, dacă citiți acest articol, probabil gestionați unul sau mai multe site-uri web cu acest instrument puternic.

Știți că baza de date este fundamentală în funcționarea oricărui site web dinamic. De aici și importanța de a-l menține optimizat. De fiecare dată când este afișată o pagină, chiar dacă este în cache, sistemul trebuie să acceseze baza de date în diferite faze.

Este foarte important să efectuați sarcini de întreținere în baza de date în mod regulat. Pentru aceasta sunt necesare mai multe acțiuni, unele folosind plugin-uri, iar altele folosind funcții incluse în WordPress.

Conținutul articolelor și paginilor, comentariile, setările temei instalate și pluginurile active, precum și alte elemente sunt stocate în baza de date.

Cum să păstrați baza de date optimizată

În funcție de site-ul administrat, cu mulți sau puțini vizitatori, trebuie să realizăm acțiunile indicate mai jos mai mult sau mai puțin frecvent. Luarea deciziei corecte depinde de fiecare. Iată ce trebuie făcut:

face copii de rezervă

Este esențială să faceți o copie de rezervă a bazei de date. O schimbare ireversibilă sau o defecțiune gravă poate apărea în orice moment și, dacă nu avem un backup, vom avea probleme la readucerea totul la starea anterioară.

Unele servicii de găzduire, precum OVH, au un sistem zilnic de backup pentru fișiere și baze de date activat. Copiile le păstrează disponibile după dată pentru o perioadă de timp.

Dacă nu avem această posibilitate, trebuie să facem singuri copiile de rezervă ale bazei de date. Pentru a face acest lucru, o putem face accesând cPanel sau folosind phpMyAdmin.

O altă opțiune posibilă este să utilizați panoul de administrare și să faceți backup. Pentru a face acest lucru trebuie să accesăm Instrumente -> Export și, în partea dreaptă a ecranului, să selectăm Tot conținutul. Se va crea un fișier pe care îl veți salva pe computer și va servi pentru a recupera, dacă este necesar, tot ceea ce este afișat în copie.

De asemenea, este posibil să utilizați un plugin, cum ar fi BackWPup sau UpdraftPlus Backup and Restoration. Nu sunt singurii, sunt mai multi. Doar căutați în depozitul WordPress folosind baza de date de rezervă pentru criteriile de căutare.

Eliminați ceea ce a mai rămas

WordPress păstrează în mod normal revizuirile postărilor, schițele automate și postările șterse în baza de date. De asemenea, acumulează comentarii spam și comentarii eliminate. Alte elemente care sunt salvate în tabelul de opțiuni sunt tranzitorii.

Pentru a realiza eliminarea acestor elemente rămase manual sau automat, cel mai bine este să folosiți un plugin special dedicat acestuia, cum este cazul WP-Optimize, care se ocupă și de optimizarea tabelelor.

Utilizați instrumentul de optimizare inclus în WordPress

WordPress include implicit un instrument de optimizare a bazei de date, care este dezactivat implicit. Pentru a-l activa trebuie să inserați în fișier wp config.php următoarea linie de cod:

define('WP_ALLOW_REPAIR', true );

De aici trebuie doar să accesezi următoarea adresă:

//locul tau.com/wp-admin/maint/repair.php, după înlocuirea site-ului dvs.com pentru adresa site-ului dvs. web.

Va fi afișat un ecran similar cu cel prezentat mai jos:

Avem două opțiuni. Selectăm una dintre ele, baza de date de reparatii sau Reparați și optimizați baza de date, pentru a obține ceea ce este arătat, în fiecare caz, în imagine.

concluzie

Ceea ce am indicat în articol este suficient pentru a menține în viață și a optimiza baza de date a unei instalări WordPress. Este ceva de care trebuie să ținem cont. Acest lucru va face site-ul nostru să funcționeze mai bine.

  • 98 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here