Cum să limitați utilizarea datelor mobile atunci când navigați pe internet cu Android?

Știm că folosirea datelor mobile este, de obicei, ceva ce nu facem foarte des, deoarece este scump și majoritatea dintre noi avem WiFi. Cu toate acestea, există oportunități în care nu putem evita să le folosim, cum este cazul când suntem pe stradă, sau când Nu ne putem conecta la o rețea WiFi.

Există multe modalități de a ajuta la salvarea datelor mobile și una dintre ele este limitarea utilizării datelor mobile în setările mobile. O puteți face cu ușurință și astăzi vom explica cum să o faceți, restricționarea accesului este foarte simplă și veți evita facturile excesive de date.

Index()
 1. Unde puteți vedea câte date aveți în plan?
  1. Cum se stabilește o utilizare maximă?
 2. Cum se activează notificarea consumului mare de date?
 3. Cum să dezactivați consumul de date de fundal?

Unde puteți vedea câte date aveți în plan?

Pentru a verifica câte date aveți în plan puteți accesa setările pentru mobil, Android vă ajută să aflați mai ușor despre datele pe care le consumați, în mod normal, procesul este același, vă vom învăța modul obișnuit de a revizui datele. Mai jos vom detalia pas cu pas cum se verifică:

 • Mergi la Setari.
 • selectați în 'Retea si internet'.
 • Accesați „Utilizarea datelor”.

Când intrați acolo, veți găsi o secțiune care va indica consumul lunar de date. Puteți verifica câte date mai aveți și chiar puteți verifica care sunt aplicațiile care folosesc cele mai multe date. Acesta este ceva pe care îl puteți explora de câte ori doriți, pentru a afla care sunt aplicațiile care folosesc cele mai multe date și cheltuiesc datele mobile. Dacă doriți să învățați ocazional cum să salvați date mobile atunci când utilizați aplicații precum Twitter, trebuie să știți că o puteți face foarte ușor și vă veți îmbunătăți performanța consumului de date.

Cum se stabilește o utilizare maximă?

Intrând în secțiunea anterioară de setări veți avea și posibilitatea de a seta limitele de utilizare a datelor, și astfel să nu rămâneți fără date fără bănuială, în setările 'Utilizarea datelor' găsiți opțiunea de a „Limita de date și avertisment”. Când faceți clic acolo, veți găsi diferite opțiuni.

Aici trebuie sa pui care este data de facturare pentru consumul de date pentru ca acesta sa fie repornit.Si gata!! puteți pune limita de date a preferinței dvs., de câte ori doriți, și doar confirmați opțiunea din ‘Set’.

Rețineți că atunci când setați limita de date, telefonul dvs. va opri automat accesul la navigare atunci când limita este îndeplinită, nu veți primi mesaje pe WhatsApp sau orice altă acțiune care trebuie să folosească date. După cum puteți vedea, este ceva drastic, dar vă ajută controlează utilizarea datelor. Vă reamintim că există aplicații pe care le puteți folosi pentru a salva date mobile, pe care le puteți descărca cu ușurință din App Store.

Cum se activează notificarea consumului mare de date?

Cum să controlezi datele mobile pe care le cheltuiești? unul dintre lucrurile pe care le puteți face este să activați setarea unei notificări de avertizare, când activați funcția de setare a limită de date, veți vedea că aceasta va fi activată o opțiune „Avertisment de date” în care trebuie doar să dai clic și odată pentru totdeauna sistemul va ști că ar trebui să te anunțe când s-a atins limita de date.

Cum să dezactivați consumul de date de fundal?

Una dintre funcțiile care consumă cele mai multe date atunci când ești departe de o rețea WiFi este consumul de date în fundal, acum, care este utilizarea datelor în fundal? Ei bine, este că atunci când aplicațiile instalate consumă date mobile chiar dacă nu le folosești, există aplicații precum Instagram, WhatsApp, Twitter și Facebook care folosesc date în fundal, deoarece îți trimit notificări.

Acest lucru nu prezintă o problemă atunci când suntem conectați la WiFi, ci când suntem conectați la date mobile da devine o problema, deci trebuie să treceți la dezactivarea utilizării datelor în fundal, mai întâi trebuie să intrați în setările sistemului mobil.

 • După ce ați introdus setările, ar trebui să găsiți 'Rețea și conexiuni' sau 'Wireless și rețele'.
 • Apoi, găsiți opțiunea „Utilizarea datelor”.
 • Accesați „Utilizarea datelor mobile”.
 • Introduceți lista de aplicații care vor apărea acolo, așa cum vi se va solicita care sunt aplicațiile care folosesc mai multe date mobile.
 • Selectați aplicație după aplicație și dezactivați permisiunea pentru date de fundal

O altă modalitate de a evita acest lucru este să intri în setări și în „Conexiuni și rețele” atunci trebuie să introduceți „Utilizarea datelor” pentru a introduce aici acțiunea „Salvarea datelor” prin activarea acestei funcții, veți împiedica utilizarea datelor în fundal. Există, de asemenea, opțiunea de a dezactiva datele mobile atunci când nu le utilizați, va fi o modalitate bună de a salva date și de a nu folosi datele în fundal.

Dacă doriți să aveți un consum mai mic de date atunci când utilizați aplicații precum Facebook care sunt printre cele care consumă cele mai multe date mobile, puteți încerca versiunea 'lite' care consumă mai puține date și va fi la fel de util, îl puteți descărca din Play Store

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here