Cum se instalează și se activează pluginuri gratuite în WordPress? - Personalizați-vă site-ul

Pentru a instala și activa pluginul în WordPress, trebuie doar să intri în administratorul paginii tale, să mergi în zona de „Plugin” și selectați opțiunea de „adăugare nou”. Odată ajuns acolo, căutați printre mai multe plugin-uri pe cel pe care doriți să îl instalați (introducând numele în motorul de căutare).

Odată ce obțineți pluginul pe care doriți să îl utilizați, selectați-l și faceți clic pe opțiunea „instalați acum”, Așteptați ca procesul de instalare să se termine și, odată finalizat, selectați 'activare'. Deși această procedură pare simplă la început, este mai lungă și chiar are mai multe proceduri în funcție de modul în care instalezi plugin-urile.Vrei să știi care sunt acestea??, rămâne până la sfârșitul acestui articol.

Index()
  1. Care este procedura de instalare a pluginurilor în WordPress?
    1. Din directorul oficial
    2. manual
    3. Cu client FTP
  2. Cum să activați pluginurile preinstalate în WordPress?
  3. Ce trebuie să faceți dacă WordPress nu vă permite să instalați pluginuri?

Care este procedura de instalare a pluginurilor în WordPress?

Pentru a vă instala pluginul în WordPress, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați administratorul WordPress, apoi să faceți clic pe 'meniu' > adăugați secțiunea nouă, odată ce facem clic acolo, acesta va fi afișat un ecran pentru a scrie numele pluginului nostru, apoi, trebuie să facem clic pe butonul 'căutare plugin'. Ajunși acolo, vom selecta pluginul pe care dorim să-l folosim și vom face clic pe butonul cu opțiunea de 'instalați acum', când o facem, va fi afișat un mesaj în care ne cere să confirmăm instalarea pluginului nostru, aici avem trebuie să faceți clic pe „pentru a accepta”.

După finalizarea instalării pluginului nostru, va fi afișată o casetă cu informații detaliate despre instalarea efectuată și ne va afișa și un link cu opțiunea „activați pluginul”, că odată ce facem clic pe el, va activa pluginul. Odată ce activăm pluginul, putem vedea lista de opțiuni pentru ele, unde pluginul nostru va fi instalat cu numele 'activat'.

Din directorul oficial

Pentru a instala un plugin WordPress din directorul oficial, trebuie doar să urmați acești pași: 

  1. Conectați-vă la Managerul paginii WordPress, derulați în jos la opțiunea „Plugin” și selectați butonul „Adăugați nou”.
  2. Caută și selectați pluginul pe care doriți să îl instalați folosind motorul de căutare de cuvinte cheie WordPress.
  3. După ce îl obțineți, selectați „instalați acum”, așteptați ca procesul de instalare să se termine și faceți clic pe „activați”.
  4. Dacă doriți să revizuiți și să configurați setările pluginurilor instalate, mergeți la secțiunea 'plugin' > pluginuri instalate.

manual

Pentru a instala manual pluginul în WordPress, trebuie doar să urmați acești pași: 

  1. Descărcați fișierul. Zip al pluginului dvs.
  2. Introduceți tabloul de bord WordPress și accesați „Plugin-uri” > adăugați opțiunea nouă.
  3. Apoi, faceți clic pe opțiunea „încărcare plugin” (situată în partea de sus a ecranului computerului).
  4. După ce ați terminat, faceți clic pe opțiunea de răsfoire și selectați fișierul plugin pe care doriți să îl încărcați.
  5. Încărcare terminată, faceți clic pe 'instalați acum'.
  6. Odată ce instalarea este finalizată, faceți clic pe opțiunea 'activare plugin'.

Cu client FTP

Instalarea pluginului cu client FTP este puțin mai complicată Ei bine, mai întâi trebuie să știți cum să configurați un client FTP, totuși, mai jos, vă lăsăm toți pașii de urmat pentru a face acest lucru:

  1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să dezarhivați fișierul ZIP al pluginului pe care doriți să-l instalați și să îl salvați într-un folder de pe computer. Dosarul extras cu fișierele plugin va fi cel pe care trebuie să îl încărcați folosind clientul FTP.
  2. Căutați datele FTP ale furnizorului dvs. de găzduire pentru a stabili o conexiune la contul dvs. de găzduire. În cazul în care aveți Hostinger, mergeți la secțiunea „fișiere” din hpanel și faceți clic pe conturi FTP.
  3. Odată ce obții conexiunea, accesați clientul dvs. FTP, acolo, trebuie să introduceți acreditările de acces și să faceți clic pe opțiunea „conexiune rapidă”.
  4. Odată ce ați făcut acest lucru, accesați panoul numit „site la distanță” și accesați folderul wp-content > pluginuri.
  5. În panoul 'site-ul local', deschideți folderul cu fișierele plugin și continuați să încărcați fișierele extrase în directorul plugin-ului.
  6. Odată ce transferul fișierelor este complet, pluginul ar trebui să fie instalat pe site-ul dvs.

Cum să activați pluginurile preinstalate în WordPress?

Pentru a activa pluginuri preinstalate pe pagina dvs. WordPress, accesați panoul de control WordPress, accesați meniul 'plugin-uri', selectați-l pe cel pe care doriți să îl activați din lista de opțiuni și faceți clic pe opțiunea 'activare'. Cu toate acestea, amintiți-vă că unele plugin-uri sunt interdependente cu altele, ceea ce înseamnă că până când nu le veți avea pe amândouă instalate nu veți putea activa niciunul dintre ele.

Ce trebuie să faceți dacă WordPress nu vă permite să instalați pluginuri?

Dacă nu puteți instala pluginuri în WordPress, primul motiv pentru care se întâmplă, poate fi pentru că vă aflați într-un instalare pe mai multe site-uri și nu aveți permisiuni de administrator de rețea (super admin) deci nu puteți adăuga pluginuri noi. Pentru a instala plugin-uri, va trebui să-i cereți administratorului de rețea să instaleze pluginul dorit, astfel încât acesta să apară în fila dvs. de pluginuri, deși în acest caz puteți activa sau dezactiva plugin-urile pe care le considerați convenabile, dar fără administrator, nu veți putea adăuga un nou plugin.

Rolul dumneavoastră nu permite instalarea de noi pluginuri, în WordPress există diferite tipuri de utilizatori, fiecare cu permisiuni si capacitati diferite, doar daca esti administrator poti instala plugin-uri, daca ai alt rol precum 'editor', 'autor' sau 'contributor', pur si simplu nu vei vedea opțiunea de pluginuri în desktopul wordpress.

O altă cauză destul de frecventă este că pluginurile nu sunt compatibile cu versiunea curentă de WordPress pe care o aveți pe computer, Dacă credeți că acesta este motivul pentru care nu puteți instala pluginul, este recomandat să vă asigurați că instalați cea mai recentă versiune a acestei aplicații și că este compatibilă cu WordPress. În majoritatea cazurilor în care problema se datorează utilizării unei versiuni de WordPress incompatibile cu pluginul, veți putea accesa în mod normal panoul WordPress și chiar butonul 'adăugare nou', dar veți avea probleme la instalarea pluginului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here