Cum se instalează WordPress pe un server local cu Xampp? - Siguranță și putere”,

Xampp este un pachet software gratuit care își datorează numele inițialelor lui fiecare dintre programele care o compun; acestea sunt X (Orice sistem de operare, de obicei Linux), Apache, MariaDB/MySQL, PHP și Pearl. Astăzi vă vom învăța cum să instalați și să utilizați WordPress pe un computer cu acest software gratuit.

Index()
 1. Care sunt avantajele utilizării WordPress local cu Xampp?
  1. Personalizare cu pluginuri
  2. Bună securitate și confidențialitate
  3. Ușor de folosit
 2. Ce cerințe trebuie să am pentru a instala WordPress pe un server local?
  1. un server web
  2. Baza de date MySQL 5.6 sau mai mare
  3. Limbaj de programare
  4. certificat SSL
 3. Care sunt pașii pentru a instala WordPress local cu Xampp?
  1. Descărcați și instalați WordPress și Xampp
  2. Configurați Xampp
 4. Pentru ce tip de sistem de operare este disponibil WordPress?
 5. Pe ce sisteme de operare pot instala Xampp?

Care sunt avantajele utilizării WordPress local cu Xampp?

Mulți se gândesc la asta înainte de a instala WordPress într-un software multifuncțional, deoarece acestea functioneaza ca unitati separate, Cu toate acestea, are câteva avantaje pe care ar trebui să le cunoașteți.

Personalizare cu pluginuri

Pluginurile sunt instalate o dată și apoi trebuie activate în rețea. Acest lucru nu numai că permite o gestionare mai bună, dar permite și spațiul serverului utilizați mai eficient.

Bună securitate și confidențialitate

Accesul la utilizatori poate fi restricționat dacă doriți, datorită acestui lucru vă puteți crea propriile bloguri fără probleme.

Ușor de folosit

Ușurința de utilizare este destul de bună, puteți gestiona orice număr de site-uri individuale dintr-o singură tablă care se va vedea ordonat și într-un singur loc. De multe ori WordPress tinde să pară confuz, totuși în Xampp locațiile sunt mai ușor de găsit.

Ce cerințe trebuie să am pentru a instala WordPress pe un server local?

Instalarea WordPress pe un server local poate părea confuză la început, dar ținând cont de câteva lucruri importante, vei vedea că totul devine mai ușor, te vom învăța.

un server web

Aveți un server web este necesar pentru ca trebuie sa instalezi site-ul undeva. Apache este aproape întotdeauna folosit, acest software gratuit poate fi descărcat online și este folosit frecvent de majoritatea găzduirii.

Baza de date MySQL 5.6 sau mai mare

Baza de date trebuie instalată înainte de instalarea locală a WordPress. Una dintre cele mai bune opțiuni este phpMyAdmin. Pentru a-l accesa trebuie pur și simplu să mergi la panoul de control Xampp și să selectezi butonul ADMIN din MySQL.

Limbaj de programare

Pentru a crea conținut pe un site web trebuie să utilizați limbajul gestionat de WordPress, acest limbaj este PHP, la construirea unei pagini în limba respectivă se face prin baze de date și resurse găsite pe server.

certificat SSL

Securitatea unei pagini web este cheia, ai beneficii in ceea ce priveste Poziționarea SEO a site-ului dvs iar când nu aveți un certificat, utilizatorii care încearcă să vă viziteze pagina din browsere precum Google Chrome vor primi o notificare că nu este sigură.

Care sunt pașii pentru a instala WordPress local cu Xampp?

Cel mai bun mod de a folosi WordPress este instalându-l corect, Este important să țineți cont de o serie de puncte importante pe care vi le arătăm mai jos.

Descărcați și instalați WordPress și Xampp

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să descărcați WordPress de pe o pagină oficială, există mai multe opțiuni pentru a-l instala, precum următoarele:

 • Instalare cu cPanel și auto-instalare
 • Instalare cu FTP
 • Instalare automată cu furnizorul WordPress
 • Instalați local

Alege oricum varianta care ti se potriveste cel mai bine nu va dura mai mult de 10 minute pentru a-l instala.

Descărcarea Xampp este, de asemenea necesare pentru a monta serverul web local. Îl poți descărca de pe pagina oficială Apache Friends, alege versiunea potrivită pentru computerul tău.

Configurați Xampp

După descărcarea Xampp este necesar să îl instalați și să îl configurați, acest lucru este destul de rapid și ușor, trebuie să faceți acest lucru dezactivați programul antivirus și UAC pentru a porni apoi expertul de instalare. Trebuie să selectați componentele software și directorul în care va avea loc instalarea pentru a finaliza configurarea și pornirea modulelor.

Pentru ce tip de sistem de operare este disponibil WordPress?

WordPress funcționează pe aproape orice sistem de operare care susține baza de date și limbajul de programare necesar. Cu toate acestea, unele detalii sunt importante, de exemplu, că sistemul de operare trebuie să fie întotdeauna compatibil cu 64 de biți, iar versiunile stabile și întreținute ale sistemelor de operare vor fi întotdeauna cele mai bune de utilizat. Unele sisteme de operare recomandate sunt următoarele:

 • Windows.
 • macOS.
 • CentOS: Versiunea 8/7.
 • Debian: versiunea 11.
 • Fedora: Versiunea 35/34.
 • FreeBSD: versiunea 13.0 / 12.Două.
 • Ubuntu 20 / 18 / 16.

Pe ce sisteme de operare pot instala Xampp?

Astăzi, Xampp este disponibil pentru a o listă mică de sisteme de operare, cu toate acestea, programul este în permanență actualizat, așa că eventual mai târziu domeniul de utilizare va fi extins.

Printre aceste sisteme de operare in care functioneaza fara probleme se numara si cele pe care vi le aratam mai jos.

 • Microsoft Windows (cea mai recentă actualizare este compatibilă cu versiunile 98, 2000, XP, Vista și 7).
 • GNU/Linux Solaris.
 • Mac OS X.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here