Cum se instalează Windows 10 într-o mașină virtuală - Tutorial simplu

Mașinile virtuale, deși puțin cunoscute, sunt un instrument și o modalitate utilă de a putea duce un sistem de operare de orice tip oriunde ne dorim. Rețineți că există sisteme de operare pentru computere, smartphone-uri și alte dispozitive. Prin urmare, știai că poți instalați Windows într-o mașină virtuală? Dacă o știai sau nu știi cum, îți vom explica în scurt timp.

Cum se instalează Windows 10 într-o mașină virtuală - Tutorial simplu
Vezi acest videoclip pe YouTube

Index()
 1. Pași pentru a crea o mașină virtuală pentru Windows 10
 2. Cum se instalează Windows 10 în VirtualBox folosind USB?
 3. Este posibil să configurați o mașină virtuală pentru Mac și Linux?
 4. Poate fi instalat Windows 10 pe sistemul de operare Ubuntu?

Pași pentru a crea o mașină virtuală pentru Windows 10

Înainte de a instala Windows 10 într-o mașină virtuală sau orice alt sistem de operare, trebuie să aveți un program de virtualizare și să fie compatibil cu sistemul dvs. de operare. În general, majoritatea programelor sunt compatibile cu Windows, dar vă permit și instalarea Linux, FreeBSD, MacOS X, Netware, printre altele.

În ceea ce privește pașii de urmat, aceștia sunt următorii:

 • Principalul lucru este să alegeți ce mașină virtuală veți folosi pentru a instala Windows 10. Aveți opțiunea de alegeți VMware, Oracle VM VirtualBox sau Parallels, care sunt cele mai populare de pe piață astăzi.
 • După ce ați descărcat programul, trebuie să continuați cu instalarea. Pentru a face acest lucru, trebuie să căutați un fișier .exe care va fi fișierul executabil și care vă va permite să îl instalați local.

 • Acum este momentul în care veți descărca imaginea sistemului de operare pe care doriți să îl instalați, în acest caz, Windows 10. Rețineți că ar trebui să știți alegeți între versiunea pe 32 sau 64 de biți.
 • În acest moment este momentul în care trecem la crearea unei noi mașini virtuale. În funcție de programul pe care l-ați ales, interfața se poate schimba puțin.
 • Din acest moment, trebuie doar să urmărești pașii pe care programul însuși îi oferă si gata. Procesul este destul de simplu și, în general, aceste programe pot fi în spaniolă.

Este important să știți că aceste programe vă permit să instalați două sisteme de operare pe același PC, în cazul în care nu doriți să îl instalați în mod obișnuit prin crearea de partiții pentru fiecare sistem de operare.

Cum se instalează Windows 10 în VirtualBox folosind USB?

Înainte de a începe cu pașii de urmat, este vital să știi că fiecare computer trebuie să îndeplinească cerințele minime de sistem pentru a instala programul și, la rândul său, sistemul de operare pe care doriți să-l virtualizați. Aceste cerințe sunt după cum urmează:

 • Computerul trebuie să aibă 1 GB RAM pentru sistemele de operare pe 32 de biți și 2 GB pentru sistemele de operare pe 64 de biți.
 • Procesorul trebuie să lucrează la o frecvență mai mare de 1 GHz
 • Se recomandă ca PC-ul sau laptopul să aibă o placă grafică care poate suporta DirectX 9.
 • O rezoluție minimă a ecranului ar trebui să fie de 800 x 600

Acum, pașii de urmat instalați Windows 10 în VirtualBox folosind un stick USB sunt următoarele:

 1. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să știți care este ID-ul memoriei USB de utilizat. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați caseta de comandă și scrie urmatoarele diskmgmt.msc și acceptă.
 2. Acum accesați caseta de căutare Windows 10 și introduceți discuri, apoi continuați cu selecția corespunzătoare. Când o faceți, veți ști care este numele stick-ului USB, dar îl puteți întreba și folosind promptul de comandă introducând diskpart și apoi tastând list disk pentru a obține informațiile.
 3. Acum este timpul să accesați rădăcina programului virtual, dar făcând asta din promptul de comandă.
 4. Acum veți deschide consola prompt de comandă și o veți rula ca administrator și apoi veți continua să tastați următoarea linie de comandă cd %programfiles%OracleVirtualBox
 5. În continuare, va trebui introduceți această nouă linie VBoxManage comenzi interne createrawvmdk -filename C:Name.vmdk -rawdisk .PhysicalDrive#
 6. Acum trebuie să introduceți numele discului vmdk după cum urmează: C:Nume.vmdk
 7. În acest moment este cât trebuie sa indicati numarul stick-ului USB prin PhysicalDrive
 8. Acum este timpul să mergeți la programul VirtualBox și de acolo să rulați noul disc care a fost creat
 9. Accesați VirtualBox și selectați opțiunea Nou, aceasta vă va permite să creați o nouă mașină virtuală de pe același USB pe care l-ați configurat anterior.
 10. Acum trebuie doar să configurați parametri precum dimensiunea, capacitatea discului și altele
 11. Ceea ce rămâne de aici este pur și simplu urmați pașii pe care același program indică

Este posibil să configurați o mașină virtuală pentru Mac și Linux?

Da, procesul este similar, dar liniile de comandă se vor schimba puțin în funcție de fiecare sistem de operare. dar dacă se poate configurați o mașină virtuală astfel încât să puteți instala orice sistem de operare. Trebuie doar să vă asigurați că descărcați driverele Android corespunzătoare pentru Windows 10, în cazul în care doriți să încercați să aveți Android pe computer.

Poate fi instalat Windows 10 pe sistemul de operare Ubuntu?

Dacă, dintr-un motiv oarecare, întregul proces menționat v-a eșuat, vă recomandăm să verificați integritatea sistemului dvs. de operare, astfel încât să puteți determina dacă aveți nevoie reinstalați Windows pe computer fără a pierde date sau nu. Pe de altă parte, dacă este posibil să instalați Windows 10 pe un sistem de operare Ubuntu. Detaliul sau marea diferență constă în procesul care este complet diferit de ceea ce menționăm în acest articol.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here