Cum se instalează widgetul Twitter pe un site web

 • 44 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Am cautat, am incercat, am continuat sa caut si am continuat sa incerc, iar in final m-am hotarat asupra unuia dintre Extra-urile pe care Twitter le ofera in serviciul sau. Am vrut să integrez conversațiile relevante care apar în serviciu în site-ul meu și am vrut să o fac cu ceva simplu, curat și atractiv. Un widget care arată lângă fiecare tweet un avatar al expeditorului acestuia, precum și imaginea sau videoclipul care îl însoțește. De asemenea, am vrut ca sistemul să fie dinamic, să arate actualizările într-o mișcare continuă.

Folosind widget-ul oferit de Twitter

Metoda pe care am urmat-o pentru a încorpora widget-ul în paginile de miezul.net iar în diferitele bloguri care alcătuiesc site-ul a fost foarte simplu:

 1. Am selectat, după ce am dat clic pe avatarul contului meu de Twitter, pe Setări și confidențialitate. În lista care apare în stânga, am selectat widget-uri.
 2. Am creat un widget cu numele @fabriciano, pe care le-am inclus în Căutare.
 3. În secțiunea Opțiuni, bifați Modul de căutare sigură.
 4. Am setat înălțimea la 400 și șablonul la Clear. Am indicat și culoarea #1B95E0 pentru Link.
 5. am dat click pe Salvează modificările și am copiat codul pe care mi-l oferă.

În panoul de administrare WordPress, după accesare Aspect -> Widgeturi, a adăugat un widget Text în bara laterală. am pus titlul Urmărește-ne pe twitter, Am lipit codul pe care l-am copiat și am salvat rezultatele.

Folosind cronologia Twitter oferită de Jetpack

Pentru a utiliza această a doua metodă este obligatoriu să aveți multi-plugin-ul instalat în WordPress Jet Pack și să aibă opțiunea activată în ea Widgeturi laterale suplimentare. După aceea, facem următoarele:

 1. Noi mergem spre Aspect -> Widgeturi iar noi selectăm Cronologie Twitter (jet pack).
 2. Adăugăm un titlu. De exemplu, Urmărește-ne pe Twitter.
 3. Setăm lățimea și înălțimea maximă în pixeli.
 4. Indicăm, dacă dorim, numărul de hashtag-uri de afișat în fiecare tweet (număr de Tweets afișat).
 5. Trebuie să indicăm tipul de widget. Putem pune un nume de cont sau un ID widget. Pentru a face acest lucru, ar fi necesar să creați în prealabil un widget, așa cum am explicat în secțiunea anterioară.
 6. De asemenea, putem activa și alte opțiuni de design, putem seta culorile legăturilor și a chenarului și putem indica tema cronologiei.
 7. Facem clic pe A pastra iar widgetul va fi afișat în locul indicat pe paginile site-ului nostru.

A ta este decizia atunci când selectezi una dintre cele două opțiuni. Daca ai instalat Jet Pack, Vă recomand să utilizați widgetul pe care acest plugin îl oferă, datorită opțiunilor de configurare, pe care le puteți adăuga sau nu fără să atingeți codul. Daca nu ai Jet Pack, știi care ar trebui să fie decizia ta.

 • 44 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here