Cum se instalează drivere nesemnate

 • 81Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Pentru a controla programele care gestionează funcționarea dispozitivelor din computere, așa-numitele drivere, Microsoft a ales să-și ștampileze semnătura pe cele care sunt construite pentru cele mai recente versiuni ale sistemului său de operare: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 și Windows 10. În unele cazuri pot apărea probleme dacă această semnătură nu apare.

Dacă încercăm să instalăm un driver fără semnătură, sistemul de operare, în principiu, nu ne permite (sau ne surprinde cu un avertisment de risc). Înseamnă asta că șoferul ne va dăuna sistemului?? Nu se știe, dar aproape cu certitudine putem afirma că nu vor fi pagube.

Sunt drivere nesemnate, facute pentru sisteme din grupul Windows 9x (a plouat deja!!), cu care funcționează perfect Windows XP (încă instalat pe milioane de PC-uri, chiar dacă Microsoft a încetat să-l mai susțină în 2014). Același lucru este valabil și pentru, de exemplu, Windows 7 cu drivere aparținând versiunilor mai vechi ale sistemului.

Ce să faci în Windows 2000 și XP?

Ce ar trebui să facem pentru a împiedica Windows să ne împiedice să instalăm (sau să ne avertizeze cu privire la aceasta) drivere nesemnate pentru perifericele noastre? Noi mergem spre PC-ul meu și faceți clic cu butonul drept al mouse-ului pe pictograma acestuia. În meniul contextual care apare, selectați Proprietăți. Activăm fila Hardware și faceți clic pe butonul semnarea controlorului.

Se deschide o nouă fereastră. În el activăm, în cadrul Ce acțiune doriți să efectueze Windows?, Niciuna: instalează software-ul fără a-mi cere aprobarea:

Facem clic pe Accept, de două ori, până când toate ferestrele deschise sunt închise.

Ce să faci în Windows Vista, 7, 8, 8.1 și 10?

Dacă avem cea mai recentă versiune de Windows și nu putem instala un driver din motivul indicat, lucru care nu mai este obișnuit, vom face ceea ce vă explicăm mai jos. Vom face același lucru în cazul în care avem o instalare de Windows Vista, 7, 8 sau 8.unu.

Apăsăm Windows + R si scriem bcdedit /set nointegritychecks ON. După ce faceți clic pe Accept, repornim sistemul și trecem la instalarea driverului sau driverelor.

După instalare, readucem totul la cum a fost inițial. Apăsăm din nou Windows + R si scriem bcdedit /set nointegritychecks OFF. Repornim sistemul pentru a finaliza procesul.

A considera

Dacă folosim Windows 10 și nu dorim să facem ceea ce am explicat mai sus, putem urma pașii indicați mai jos:

 • Accesați Setări > Actualizare și securitate > Recuperare > Pornire avansată și faceți clic pe butonul Repornire.
 • Când computerul pornește, vor fi afișate opțiunile avansate de pornire. Click pe Rezolva probleme, mai jos despre Opțiuni avansate și în sfârșit în Setări de acasă.
 • Va fi afișată o fereastră cu o listă cu diferite opțiuni pe care le puteți activa sau dezactiva.
 • Click pe Dezactivați aplicarea driverelor semnate.
 • Reporniți Windows făcând clic pe butonul Repornire. Veți putea verifica dacă puteți instala drivere sau drivere nesemnate.
 • Continuați cu instalarea driverului sau driverelor pe care nu le-ați putut instala. Când ați terminat, reporniți sistemul din nou.

Când sistemul este din nou activ, totul va reveni la starea inițială, nu va mai fi posibilă instalarea driverelor nesemnate.

 • 81Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here