Cum se instalează două sisteme de operare pe același PC Windows, Mac sau Linux

Este deja o afirmație evidentă să spunem că computerele sunt principalul instrument al acestui secol, fiind echipamente de utilizare zilnică pentru a facilita și optimiza tot felul de sarcini, Ceea ce înainte dura zile de făcut, acum se poate face în câteva minute.

Prin urmare, cunoștințele de bază despre un computer sunt esențiale atunci când alegeți unul personal pentru casa ta, mai ales este necesar sa cunosti anul de lansare al unui PC sau Laptop indiferent daca este nou sau obisnuit sa ii cunosti generatia si compatibilitatea cu noile tehnologii.

Cum se instalează două sisteme de operare pe același computer Windows, Mac sau Linux
Vezi acest videoclip pe YouTube

De asemenea, este necesar de menționat că nu trebuie să țineți cont doar de specificațiile software ale echipamentului, ci și de specificațiile hardware. În special, hard disk-ul computerului, ar trebui să știi dacă are un HDD sau un SSD și, în acest caz, cunoașteți diferențele dintre ambele hard disk, astfel încât să puteți adapta echipamentul la nevoile dvs. particulare și să îl alegeți pe cel mai bun.

Aici, la Discover How To Do It, vom încerca să vă ajutăm cât mai mult posibil cu acest proces și cu orice alte întrebări pe care le puteți avea despre problemele computerului. Prin urmare, astăzi vă vom învăța cum se instalează două sisteme de operare pe același PC Windows, Mac sau Linux.

Index()
  1. Cerințe pentru a instala două sisteme de operare pe același computer
  2. Instalați două sisteme de operare pe același computer

Cerințe pentru a instala două sisteme de operare pe același computer

Atâta timp cât computerul dvs. îndeplinește cerințele minime necesare și nu are mai mult de cinci ani, veți putea instala două sisteme de operare în interiorul acestuia transformându-l într-un dualboot. Cerințele pentru a vă converti computerul în dualboot sunt următoarele:

  • Trebuie să aveți fișierele ISO ale ambelor sisteme de operare pe computer.
  • Tu ar trebui aveți un dispozitiv USB cu suficient spațiu de stocare disponibil pentru adăugarea sistemului de operare, se recomandă ca acesta să fie între 8 și 32 GB de spațiu.
  • Trebuie să știți cum să accesați BIOS-ul computerului și cum să vă mișcați în el.
  • Tu ar trebui dezactivați UEFI și Secure Boot în cazul în care instalarea are nevoie, dacă nu, ar trebui să le lăsați activate.

Un alt element important de luat în calcul este să știi ce procesor are PC-ul și câte nuclee are, de atunci cu un procesor bun poți rula ambele sisteme de operare și toate aplicațiile dvs. fără probleme de încetinire sau performanță.

Instalați două sisteme de operare pe același computer

Pentru convertiți un computer cu sistem de operare Windows în dualboot pentru a adăuga Linux, trebuie să creați un disc de pornire USB cu instrumentul extern YUMI, care vă permite să creați diferite discuri de pornire pentru alte sisteme de operare.

Tu ar trebui schimbați modul de pornire al computerului dvs. din modul Boot în Legacy, dacă aveți un computer cu Windows 8, 8.1 sau 10 trebuie să dezactivați și UEFI BIOS cu Secure Boot, altfel discul de pornire USB nu va putea porni. Odată ce computerul a pornit, programul de instalare vă va oferi opțiunea de a instala Linux alături de Windows sau pe un alt disc și de a alege spațiul pe care doriți să-l utilizați.

Și în cazul în care doriți să instalați Windows pe Linux, ar trebui să rețineți că programul de instalare Windows va elimina GRUB-ul și, prin urmare, nu veți avea opțiuni de pornire disponibile pentru a alege un sistem la pornire. Deci este recomandat să instalați Linux pe Windows și nu invers.

În mod similar, puteți instala Windows pe un computer Mac după cum urmează. Primul, faceți o copie de rezervă ca măsură de precauție, acum creați o unitate USB cu cel puțin 8 GB de stocare pentru a instala Windows, utilizați funcția Boot Camp pentru a deschide expertul de ecran unde toate fișierele de instalare vor fi copiate pe unitatea USB.

Odată ce procesul începe, veți avea opțiuni pentru a face acest lucru instalați Windows 7 sau versiunea superioară, selectați ambele opțiuni pentru a acoperi toate opțiunile. Unitatea USB va fi apoi formatată pentru instalarea sistemului de operare.

Continuați procesul alegând destinația fișierelor și va trebui să partiționați discul pentru Windows. Reporniți computerul și va porni în Windows pentru a finaliza instalarea cu funcția Boot Camp, trebuie să vă asigurați că această casetă este bifată și că este în format NTFS.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here