Cum să inserați imagini optimizate pe o pagină web

  • 38 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Trebuie să luăm în considerare. Pe orice pagină web, imaginile optimizate trebuie să marcheze un înainte și după. Este esențial ca pagina să se încarce rapid. De aici propunerea noastră. În continuare, explicăm ce se poate face pentru a realiza această optimizare.

Timpul de încărcare a unei pagini este astăzi de mare importanță. Dacă nu o faci repede, mulți vizitatori îl vor abandona înainte de a-i examina conținutul. Există mai mulți factori care influențează acea perioadă, de la serverul care găzduiește site-ul web până la cantitatea de conținut care este afișat, cu un accent deosebit pe scripturile interne și externe, precum și pe imagini.

Când pregătim un articol trebuie să ținem cont de modul în care ar trebui să fie imaginea sau imaginile pe care urmează să le inserăm. Nu ar trebui să fie niciodată fișiere mari, deoarece acest lucru va afecta negativ timpul de încărcare. Pentru a ne asigura că imaginea are cea mai mică greutate, fără a pierde calitatea, trebuie să facem următoarele:

Utilizați un editor de imagini

Primul lucru pe care trebuie să-l facem, desigur, este să obținem imaginea sau imaginile de inserat. Putem folosi unul dintre numeroasele servicii care oferă imagini gratuite. Astfel avem Pixabay sau Pexels, printre altele.

Mai întâi trebuie să instalăm un editor de imagini pe computerul nostru. Deși sunt câteva, gratuite și plătite, eu prefer Gimp, deoarece oferă tot ce vom avea nevoie.

După ce am copiat imaginea selectată, apăsând butonul dreapta al mouse-ului când indicatorul este peste ea și marcam opțiunea corespunzătoare, trebuie doar să mergem la gimp la Editare -> Lipire. Imaginea va fi afișată, în dimensiunea inițială, în editor:

Cum să inserați imagini optimizate pe o pagină web 4

În continuare trebuie să adaptăm dimensiunea imaginii la nevoile noastre. Pentru asta mergem Imagine -> Scala imagine și marcați lățimea acestuia. Faceți clic pe butonul din dreapta pentru ca înălțimea să fie proporțională.

Ultimul pas este exportul imaginii prin accesare Fișier -> Export ca

Trebuie să indicăm folderul în care dorim să-l salvăm și, de asemenea, formatul după ce facem clic pe partea de jos în Selectați tipul fișierului (după extensie).

reduce greutatea

Următorul pas se concentrează pe reducerea greutății imaginii create. Pentru aceasta trebuie să apelăm la o aplicație concepută în acest scop. Dacă folosim un computer Windows, cel mai bine este să folosim Riot. În cazul în care folosim macOS, nu există îndoieli la selectarea software-ului: ImageOptim.

Dacă folosim WordPress

În cazul în care folosim WordPress ca manager de conținut, trebuie să instalăm, dacă nu am făcut-o deja, un plugin dedicat optimizării imaginii. Pentru aceasta vă recomand să citiți Cum să optimizați imaginile în WordPress. Dintre cele incluse în listă, prefer EWWW Image Optimizer. a ta este decizia.

concluzie

Urmărind pașii anteriori, cu mici nuanțe diferențiatoare în fiecare caz, adaptate nevoilor noastre, ne vom asigura că imaginile încărcate pe paginile site-ului nostru sunt pe deplin optimizate. Acest lucru nu va întârzia încărcarea paginilor.

  • 38 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here