Cum să inserați hyperlink-uri în slide-urile PowerPoint?

Când ai tendința să utilizați link-uri web, pentru aceasta constatăm că modalitatea cea mai practică de a le exprima este prin crearea unui hyperlink. Acesta va fi alcătuit din două părți; adresa link-ului (orice site web sau orice adresă de e-mail) și forma în care va fi afișat (fie ca imagine, text sau figură). Prin urmare, aici vă vom învăța cum să utilizați instrumentul hyperlink în PowerPoint.

Index()
  1. Ce tipuri de hyperlinkuri pot fi utilizate în documentele PowerPoint?
  2. Care sunt pașii pentru a adăuga un hyperlink la o pagină web într-un diapozitiv PowerPoint?
  3. Cum se creează un hyperlink către un alt diapozitiv în același document PowerPoint?
  4. Cum personalizați culoarea unui hyperlink într-un document în PowerPoint?
  5. Care este cea mai bună modalitate de a elimina un hyperlink dintr-un diapozitiv?

Ce tipuri de hyperlinkuri pot fi utilizate în documentele PowerPoint?

Indiferent dacă lucrăm în PowerPoint în versiunea sa desktop sau din aplicația mobilă a programului, putem constata că există diferite tipuri de hyperlinkuri care pot fi folosite în prezentarea noastră. Mai întâi vom găsi cel mai comun, care este redirecționează linkul către o pagină web există deja.

În același mod, putem folosi linkurile pentru a ne redirecționa către a Adresa de email, în general, acest instrument este folosit de profesioniști pentru a-și părăsi contactul într-un mod mai direct. O ultimă variantă oferită de program este redirecționarea diapozitivului sau a prezentării către un alt document, fie gol, fie cu informații, în format PowerPoint.

Care sunt pașii pentru a adăuga un hyperlink la o pagină web într-un diapozitiv PowerPoint?

Pentru a adăuga un hyperlink la un diapozitiv PowerPoint, tot ce trebuie să facem este să introducem textul pe care vrem să-l redirecționăm, fie că a fost desenat folosind instrumentele de desen PowerPoint sau tastat manual printr-o casetă de text. , trebuie să selectăm textul respectiv pentru mai târziu faceți clic dreapta pe el.

În lista care a fost afișată într-una dintre opțiuni, va apărea 'Link', trebuie să facem clic pe el pentru a afișa o fereastră pop-up. Trebuie să ne asigurăm că ne aflăm în fila de ‘Fișier sau pagină web existentă’ iar în partea de jos a acesteia, unde scrie 'Adresă' vom copia linkul paginii web pe care dorim să o redirecționăm și pentru a termina apăsăm 'Accept'. Pentru a introduce linkul va trebui doar să stăm pe textul cu url și să facem clic apăsând tasta Ctrl.

În cazul în care doriți ca hyperlinkul să ne redirecționeze către un e-mail, trebuie să facem clic dreapta pe caseta de text, în lista de opțiuni alegeți 'Link' și în fereastra pop-up, în instrumentele care apar la îndemână dreapta trebuie să selectăm fila de 'Adresa de email' iar in caseta cu acelasi nume vom introduce mail-ul pe care vrem sa il redirectionam, in final vom da click pe accept.

Cum se creează un hyperlink către un alt diapozitiv în același document PowerPoint?

Modul de a crea un hyperlink este foarte asemănător cu cel de a crea link-uri în Excel cu același scop, doar că în acest caz vom merge la caseta de text realizată și facem clic dreapta pe ea și în lista derulantă selectați pe ‘Link’.

În fereastra pop-up care a apărut și care ne ține în fila de 'Plasați în acest document', acolo putem alege la ce diapozitiv doriți să fie redirecționată persoana când face clic pe link. Când alegeți dacă doriți să fie următorul diapozitiv, primul, ultimul sau poziția pe care o are, ne va afișa opțiunea de vizualizare pentru a ne asigura că este cel corect, în final, trebuie să faceți clic pe 'Accept ' astfel încât hyperlinkul să fie creat.

Cum personalizați culoarea unui hyperlink într-un document în PowerPoint?

Când creați un diapozitiv spectaculos din punct de vedere vizual în PowerPoint, ar trebui să aveți în vedere că un model de culoare tinde să fie urmat, astfel încât întregul document să arate armonios. Deci, atunci când urmăriți estetica prezentării noastre, un link simplu de culoare albastră nu tinde să arate plăcut vizual. Pentru asta, trebuie schimba culoarea link-ului.

Pentru a face acest lucru, vom selecta linkul și în fila 'Acasă' din zona sursă vom face clic pe 'A' cu o linie colorată în partea de jos, acolo poate fi afișată o listă. cu mai multe culori, dacă niciuna dintre ele nu este preferința noastră, vom face clic 'Mai multe culori' astfel încât într-o fereastră pop-up ni se afișează culorile standard și cele personalizate.

În același mod, dacă nu dorim să căutăm manual culoarea în opțiunile de culoare, ni se va afișa un instrument numit 'Eyedropper', care va extrage culoarea dintr-o secțiune a documentului, fie că este o figură, imagine sau alt tip de text, vom selecta culoarea care este de preferință și vom face clic pe accept sau în alt loc de pe ecran.  

Care este cea mai bună modalitate de a elimina un hyperlink dintr-un diapozitiv?

Pentru a elimina orice tip de hyperlink, ceea ce trebuie să facem este pur și simplu să facem clic dreapta pe textul, figura sau imaginea care are linkul și apoi în lista derulantă care a apărut selectați opțiunea „Eliminați hyperlink”, Imediat cuvântul nu va mai fi afișat în albastru sau în tonalitatea pe care am configurat-o și subliniată. Deci, de fiecare dată când ne oprim pe textul menționat, acesta nu ne va mai afișa opțiunea de a ne redirecționa către o anumită pagină.  

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here