Cum să inserați diferite tipuri de forme într-un diapozitiv PowerPoint - pas cu pas

După cum probabil știți deja, Microsoft Office are un pachet cu programe foarte utile în diverse domenii, atât pentru serviciu, cât și pentru studenți. Acestea sunt Word, Excel și PowerPoint, acesta din urmă fiind unul care de la lansare a devenit foarte util atât pentru prezentarea expozițiilor, cât și pentru a explica diagramele, imagini, strategii, organigrame și multe altele.

Cum să inserați diferite tipuri de forme într-un diapozitiv PowerPoint - pas cu pas
Vezi acest videoclip pe YouTube

În acest articol vă vom învăța cum să inserați diferite tipuri de forme în slide-urile PowerPoint astfel încât să puteți oferi mai multă atracție tuturor prezentărilor pe care le faceți cu acest program. La fel, vom mentiona diferitele obiecte pe care le poti folosi pentru a le alege pe cele mai potrivite in functie de ceea ce trebuie sa asezi pe tobogan.

Index()
 1. Cum să inserați forme pe un slide powerpoint?
 2. Care sunt beneficiile inserării de forme în diapozitivele mele PowerPoint??
 3. La ce pot fi folosite formele??

Cum să inserați forme pe un slide powerpoint?

Inserarea formelor în PowerPoint este foarte simplă și o puteți face în toate diapozitivele dorite, pe lângă faptul că se joacă cu diferitele opțiuni oferite de program. Aici explicăm pas cu pas modul de inserare a formelor:

 1. Mai întâi trebuie să deschideți Fișier PPTX, care este cel PowerPoint și localizați-vă pe slide-ul în care doriți să adăugați forma.
 2. Apoi vei merge la fila Introduce care se află în bara de instrumente din partea de sus a slide-ului. Veți face clic pe el pentru a vedea toate grupurile disponibile.
 3. Veți găsi grupul Ilustrații unde vei selecta Forme pentru a afișa un meniu în care veți găsi toate formele disponibile.
 4. Acestea vor fi organizate pe secțiuni și puteți alege forma de care aveți nevoie și apoi faceți clic pe ea și adăugați-o la diapozitive definindu-i dimensiunea.
 5. Pentru a personaliza în continuare forma, cu aceasta selectată, vom merge la bara de instrumente și vom face clic pe "Unelte de desen" Apoi în "Format". Acolo putem edita toate aspectele formei, cum ar fi umplerea, căptușeala, stilul, efectele, rotirea acesteia și multe alte opțiuni.

În acest fel, puteți adăuga cu ușurință forme oricărui diapozitiv și puteți chiar testați diferitele obiecte care sunt disponibile pentru a-l folosi pe cel care se potrivește cel mai bine ceea ce căutați.

Mai jos vom aminti câteva dintre avantajele utilizării formularelor în prezentările dvs. PowerPoint. De asemenea, puteți desena imagini combinând și îmbinând forme pentru a obține mai bine reprezentarea pe care o căutați.

Care sunt beneficiile inserării de forme în diapozitivele mele PowerPoint??

Este foarte important să aveți Microsoft PowerPoint 2013/2016/2019 descărcat și instalat pentru a vă bucura de toate avantajele pe care le oferă ca program de design de diapozitive pentru toate tipurile de prezentare.

Astfel, putem vedea toate colecțiile de forme sau figuri care sunt disponibile în PowerPoint, pe care le vom aminti aici unele dintre cele mai relevante. Functionalitatea care i se poate da fiecarui formular este variata in functie de nevoia pe care o aveti precum si de creativitatea de a le folosi in mod corespunzator. Lista de forme și figuri disponibile este:

 • Linii.
 • dreptunghiuri.
 • Forme de bază, cum ar fi casete de text, elipse, diferite figuri geometrice, inimi, stele, nori și multe altele.
 • blocați săgețile.
 • forme de ecuație.
 • Diagrame de flux preconstruite.
 • panglici și stele.
 • apeluri.
 • butoane de acțiune.

Acestea sunt câteva dintre formele și figurile pe care le puteți introduce în diapozitivul PowerPoint. Fiecare poate fi folosit pentru un anumit scop, de exemplu, pentru care sunt obișnuite apelurile evidențiați informații noi și atrage atenția privitorului. De asemenea, butoanele de acțiune vă permit să faceți același lucru doar adăugând o anumită cale sau mișcare pe un obiect sau formă.

La ce pot fi folosite formele??

Să începem să vorbim despre replici, fiind cu ele că putem organiza informatiile dând indicații spectatorilor despre curgerea acestuia. La fel, cu dreptunghiuri ne putem crea propriile diagrame personalizate pe lângă faptul că permitem evidențierea informațiilor.

La fel, cu formele de bază putem creați imagini nesfârșite, umplerea acestora, gruparea diferitelor forme pentru a crea obiecte și multe altele. Este chiar posibil să inserați cu ușurință un GIF animat într-un diapozitiv.

Și dacă asta nu ar fi suficient, butoanele de apeluri și de acțiune adaugă acea interacțiune care atrage atenția telespectatorilor. În același mod, puteți edita imaginea de fundal a diapozitivului pentru a o face mai specifică și pentru a da un stil mai bun tuturor formelor pe care le puneți pe diapozitiv.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here