Cum să preveniți copierea conținutului unui site web

  • 78 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

În anumite ocazii detectăm accesul la site-ul nostru pe care dorim să îl împiedicăm. Putem verifica că de la anumite IP-uri sunt dedicate copierii conținutului de la noi, de pe anumite domenii (site-uri web) fac referire la imagini și alte fișiere care se află pe serverul nostru. Pentru a evita jefuirea, trebuie doar să aflăm cine sunt hoții și să închidem ușa asupra lor.

cum il inchidem?

În Fișier .htaccess pe care le avem deja sau pe care le-am creat cu Notepad, trebuie să introducem următoarele instrucțiuni:

comanda refuzată, permite refuzul de la 242.37.13.32 neagă de pe site.com

În acest fel nu vom permite accesul la IP și la domeniul specificat. Dacă vrem să închidem ușa unui anumit interval de IP-uri, trebuie să o indicăm punând doar primele, primele două sau primele trei numere. Toate adresele care se află în acel interval nu vor putea intra pe site-ul nostru.

Referiri la imagini

Unele pagini web încarcă imagini direct de pe serverul nostru. Aceasta presupune o cheltuială a lățimii noastre de bandă fără niciun beneficiu pentru noi, dimpotrivă, generează o cheltuială inutilă. în același dosar .htaccess trebuie adăugate următoarele rânduri:

refuza comanda, permite refuzul de pe site.com

În acest fel nu permitem referirea la imagine.gif din site-ul.com. Dacă am dori să împiedicăm accesul la toate imaginile GIF, ar trebui să scriem *.gif. În mod similar, am putea face acest lucru pentru fișiere JPG, PNG sau SWF.

Aviz pentru navigatori

Pentru ca cei care vin pe site-ul nostru și au drumul de acces închis să știe care este motivul, putem crea o pagină de eroare, de exemplu, interzis.html, în care explicăm motivele. Pentru ca vizitatorii să fie redirecționați către pagina respectivă, ar trebui să inserați .htaccess următoarele rânduri:

ErrorDocument 403 /banned.html order deny, permite deny de la 242.37.13.32 neagă de pe site.com permit de la toti

Acces privat la un director

Folosind aceeași tehnică, putem face un anumit director de pe site-ul nostru accesibil doar de către una sau mai multe mașini (IP-uri). Ar trebui să creăm un .htaccess specific acelui director. Acesta ar fi conținutul său:

Comanda permite, refuza permite de la 191.47.52.14

concluzie

Există încă câteva alte modalități de a proteja conținutul site-ului nostru web, prevenind furtul lor fără autorizație. Altă dată vom reveni să vorbim despre subiect inclusiv codurile necesare pentru a preveni accesul neautorizat.

  • 78 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here