Cum să faci o „diagramă de oameni” în Excel? - reprezintă date

Când vine vorba de reprezentarea datelor, Microsoft Excel este un instrument puternic care ne ajută să îndeplinim această sarcină în cel mai bun mod și cu o notă personală care poate face informațiile și mai atractive, deoarece acest instrument de automatizare de birou ne permite să creăm grafice care acestea variază de la cele mai de bază până la cele care au o bară de defilare pentru a crea grafică, realizând o prezență și o ordine excelentă în informațiile pe care le arătăm, grafica oamenilor fac parte din gama de posibilități disponibile în Excel, iar astăzi vă vom arăta cum să le realizați și să profitați la maximum de ele.

Index()
  1. Unde sunt des folosite diagramele de oameni Excel?
  2. În ce versiuni de Excel este instalat implicit acest tip de diagramă??
  3. De ce aveți nevoie în Excel pentru a utiliza diagrama de oameni?
  4. Unde este traficul de persoane în cadrul acestui program??
  5. Cum faci o diagramă de oameni în excel?
    1. Cum se modifică tipul, tema și forma acestei diagrame?

Unde sunt des folosite diagramele de oameni Excel?

Domeniul în care se utilizează frecvent acest tip de grafic este destul de variat. Cel mai sigur lucru este că la un moment dat l-am văzut la televizor, deoarece folosirea graficelor pentru oameni este destul de comună să prezinte informații legate de sondaje, consumul de apă sau energie electrică pe gospodărie. În aceste cazuri, datele sunt grupate pe familie, așa că în loc să vedem o persoană, vedem în grafic 2 sau mai multe.Sunt utile și pentru prezentarea rapoartelor de vânzări.

În ce versiuni de Excel este instalat implicit acest tip de diagramă??

Deși diagramele de oameni sunt un instrument foarte util pentru reprezentarea datelor, ele nu sunt instalate în toate versiunile de Excel. De fapt, pluginul cu numele People Graph a devenit parte program standard de la versiunea 16.0 lansat în 2016, unde diagramele de hărți sunt introduse pentru prima dată pentru a obține hărți încorporate care fac parte din foaia de calcul.

În versiunile anterioare acesteia, plug-in-ul poate fi obținut prin Office Store, unde trebuie să fie localizat, descărcați și instalați pentru a putea utiliza a beneficiilor acestui tip de grafice în reprezentarea datelor.

De ce aveți nevoie în Excel pentru a utiliza diagrama de oameni?

Excel necesită, de obicei, datele necesare pentru a crea o diagramă cilindrică pentru a fi utilizată cu diagramele de persoane, mai întâi avem nevoie de o conexiune la internet pentru a se putea încărca corect, la fel, Excel are nevoie de informațiile pe care vrem să le graficăm prin acest tip de instrument, datele respective trebuie să fie legate de grafic. Vom realiza acest lucru făcând clic pe selectați datele și trăgând cursorul prin baza de date pe care dorim să o legăm la grafic, adică tot ce are nevoie Excel pentru crearea și graficul.

Unde este traficul de persoane în cadrul acestui program??

Pentru a localiza graficul persoanelor din program, trebuie să deschidem un nou fișier în Excel, iar după completarea bazei de date pe care dorim să o graficăm, trebuie să ne concentrăm atenția în fila 'Insert' din interior vom vedea mai multe opțiuni grupate pe categorii, una dintre acestea este 'Complemente', aici avem două opțiuni în funcție de versiunea de Excel pe care o avem, pe de o parte s-ar putea să găsim aici butonul 'Diagrama oamenilor', dacă da, putem deja utilizați, dacă nu îl avem, trebuie să descarcăm pluginul.

Cum faci o diagramă de oameni în excel?

Procedura de creare a unei diagrame de oameni în Excel este destul de similară cu procedura pe care o facem pentru a crea o diagramă de bază, singura diferență este că nu o vom găsi în grupul „Diagrame” din fila „Inserare” Dacă nu, îl vom găsi în grupul 'Complemente' din aceeași filă. Dacă este prima dată când folosim acest add-in, Excel ne va cere permisiuni de instalare, mai ales dacă este o versiune care nu o are implicit.

Odată instalată, pornim baza noastră de date, la fel cum am crea o diagramă cu coloane, nu contează dacă aceste date nu sunt asociate cu niciun tabel sau formulă, apoi facem clic pe fila „Insert” și apoi mergem la grupul „Plugins”, acolo vom vedea un buton în formă de persoană sau păpușă, când facem clic acolo ne va afișa o grafică implicită care nu are nimic de-a face cu baza noastră de date.

Pentru a conecta graficul la datele noastre, trebuie faceți clic pe zona albă a graficului pe care le vedem pe ecran pentru a accesa butonul 'Date', facem clic si ii dam un nume, apoi ce ramane de facut este sa selectam datele dand click pe prima si tragand mouse-ul la ultimele date, in final dam click pe 'Pentru a crea'.

Cum se modifică tipul, tema și forma acestei diagrame?

În general, atunci când creăm o diagramă de oameni, aceasta vine cu siluete mici de culoare ale persoanelor, dar acestea nu sunt singurele disponibile, le putem personaliza și făcând clic pe butonul 'Instrumente' pe care îl vedem chiar lângă ' Butonul de date ' al graficului, acolo putem da o notă personală graficului nostru, în 'Tip' putem schimba tipul de grafic în funcție de ceea ce dorim să reprezentăm, în ‘Temă’ putem schimba culorile iar în 'Shape' putem schimba silueta pentru desenul care ne atrage cel mai mult atenția. 

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here