Cum să faci o diagramă folosind Microsoft Word pentru desktop sau versiunea mobilă?

Unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru reprezentarea datelor și cea mai bună vizualizare a acestora este prin intermediul graficelor, deoarece acestea ajută în principal la înțelegerea directă a datelor ridicate în ele. A face un grafic digital nu este atât de greu, de fapt, Există mai multe alternative pentru a face acest lucru, cum este cazul utilizării Powerpoint în acest scop sau a altor platforme.

Cu toate acestea, una dintre cele mai simple moduri de a realiza un grafic este prin Word. Acest program oferă o mare adaptabilitate și versatilitate la lucru, nu numai datorită numeroaselor funcții pe care le menține, ci și pentru că poti avea Word pe mobil ca si pe PC, fiind perfect pentru numeroși utilizatori pentru a nu fi limitat. Deci, dacă nu știi cum să faci un grafic în Word, fie pe mobil, fie în versiunea lui desktop, aici îți arătăm cum.

Index()
  1. Ce date sunt necesare pentru a putea face un grafic în Word?
  2. Ce grafice pot fi realizate în Microsoft Word?
  3. Cum puteți crea un grafic cu Word pe mobil sau pe computer?
  4. Cum poți face un grafic în Word cu funcții?

Ce date sunt necesare pentru a putea face un grafic în Word?

Pentru a putea realiza un grafic în Word, este necesar în mod fundamental să avem programul descărcat pe mobil sau computer în prealabil, pe lângă faptul că am investigat și Aveți exact toate informațiile și datele care vor fi folosite în cadrul graficului astfel încât să aibă o fluiditate bună.

Este necesar să cunoașteți datele pentru a le putea reprezenta în grafic și să știți care grafic va fi folosit pentru fiecare caz și care se potrivește cel mai bine situației. Cuvânt nu are un singur format pentru a face grafice, de fapt, prezinta o mare varietate si se poate adapta nevoilor dumneavoastra.  

Ce grafice pot fi realizate în Microsoft Word?

Word ne oferă o mare varietate de grafice care pot fi folosite în funcție de nevoia pe care o cere subiectul, întrucât putem găsi: grafice coloane, grafice cu linii, grafice cu bare, grafice cu zone, grafice inelare, grafice scatter, grafic bursier, grafic cu bule, Diagrame radar și diagrame de zonă. Din versiunea Office 2016 putem găsi o varietate mai mare care include toate elementele grafice pe care le-am denumit, pe lângă:

  • graficul histogramei
  • Graficul Sunburst
  • Harta copacului
  • diagramă pâlnie
  • diagramă cascadă
  • grafica hărții

Cum puteți crea un grafic cu Word pe mobil sau pe computer?

Pentru a realiza o grafică simplă prin desktop Word, trebuie să mergeți mai întâi la document și apoi la bara de sus și să selectați 'Insert', noi opțiuni vor fi afișate imediat și, în funcție de versiunea de Word, putem vedea ca o mare icoană lângă ‘SmartArt’ sau ca o listă sub funcție menționat, vom vizualiza unde scrie grafic.

Odată ce opțiunea „Grafic” este selectată, va apărea o fereastră pop-up în locul dvs puteți selecta graficul dorit. În același mod, există opțiunea de a modifica complet graficul selectat dincolo de simpla adăugare a datelor, deoarece putem modifica culorile și dimensiunea acestuia prin opțiunile care ne sunt oferite odată cu apariția graficului. Există, de asemenea, opțiunea de a-l împacheta complet cu textul scris anterior.

Este recomandat să faceți acest lucru pur din motive estetice, de asemenea, se sugerează ca dacă graficul are prea multe date sau variază constant, mai întâi faceți tabelul în Excel și apoi treceți-l în Word. O altă opțiune pentru acest tip de situație este creați direct graficul în Excel.

Acum, dacă doriți să faceți un grafic în versiunea mobilă a Word, ar trebui să clarificați acest lucru este o opțiune care nu este disponibilă Momentan. Singurul lucru pe care îl puteți face este să modificați unul care este deja făcut sau să îl faceți în Excel și apoi să îl convertiți într-un fișier Word.

Cum poți face un grafic în Word cu funcții?

Un grafic cu linii este ideal pentru a putea reprezenta o modificare efectuată într-un interval care menține continuitatea. A face acest lucru în Word este o sarcină foarte ușoară, fiind una dintre cele mai utilizate împreună cu graficele cu bare. Pentru a putea realiza unul dintre aceste grafice, trebuie doar să mergem la 'Insert' în partea de sus. După trebuie să selectăm „Obiect” care se găsește ca un meniu vertical.

Odată selectat obiectul, acesta poate fi găsit și în zona de text cu o pictogramă frunză cu o casetă mică, va fi afișată o fereastră pop-up, acolo va căuta funcția 'Tipul obiectului' și în final ar trebui Faceți clic pe opțiunea Microsoft Chart. Un grafic cu bare va apărea imediat, unii oameni tind să se îngrijoreze pentru că nu este graficul la care se așteptau, cu toate acestea, este complet în regulă și trebuie doar să faceți clic dreapta în centrul graficului.

Va apărea o nouă fereastră pop-up și aici puteți selecta graficul pe care îl căutați cu adevărat. Este doar o chestiune de acum plasați datele în tabelul care apare în partea de jos iar dacă vrei să schimbi culorile acestui sau altor detalii estetice.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here