Cum să faci o alertă personalizată pentru Android - Programează-o cu ușurință

Notificările de alertă sunt afișate întotdeauna pe ecranul de blocare, precum și în panoul de notificare care se află în colțul din stânga sus al ecranului dispozitivului. În general, există două tipuri de notificări: cele care raportează mesaje despre conținut fără legătură cu ceea ce se întâmplă în aplicație și există altele care indică evenimentele care se întâmplă cu adevărat în aplicație.

Aceste alerte pot fi personalizate direct din setările dispozitivului, prin aplicații descărcabile și chiar prin instrumente terțe.

Index()
  1. Ce puncte ar trebui să revizuiți atunci când faceți o notificare personalizată de la zero?
  2. Cum să creați notificări personalizate pentru Android de la zero?
  3. Ce API vă permite să personalizați aspectul unei notificări în Android?
  4. Cum să utilizați un șablon de notificare extensibil de pe Android pentru a personaliza o alertă?
  5. Ce clasă ar trebui să utilizați în Android pentru a personaliza o notificare de conținut media?

Ce puncte ar trebui să revizuiți atunci când faceți o notificare personalizată de la zero?

Pentru a începe să ajustați toate notificările dorite, trebuie să ții cont de mai multe puncte. Primul este să cunoaștem versiunea Android a dispozitivului, deoarece în funcție de una sau de alta, anumite opțiuni își schimbă numele sau locul. Al doilea este să identificați acele aplicații pentru care doriți să le personalizați notificările. Ceea ce urmează este să aflați despre diferitele metode care permit opțiunea de personalizare a notificărilor etc. În plus, este indicat să verificați din când în când istoricul notificărilor, deoarece este foarte util să știți ce aplicații vă trimit notificări.

Cum să creați notificări personalizate pentru Android de la zero?

În cazul în care doriți să schimbați sunetul notificărilor, o puteți face direct într-o anumită aplicație (cum ar fi WhatsApp, de exemplu), accesați secțiunea Setări, apoi la Notificări, apăsați opțiunea Ton de notificare și selectați sunetul preferat. Traseul va varia puțin în funcție de aplicație, procesul este foarte intuitiv și nu ar trebui să fie nicio problemă în a o face.

De asemenea, este posibil să schimbați tonul de notificare pe Android. Accesați Setări, atingeți Sunet, atingeți Ton de apel de notificare implicit și setați noul sunet pe care îl vor avea toate notificările de sistem, precum și aplicațiile care nu au un ton de apel personalizat. După cum sa menționat mai sus, traseul poate, de asemenea variază într-o versiune de Android și alta, dar esența este asemănătoare.

Pentru a configura ce aplicații vor afișa notificări, accesați Setări / Configurare după caz ​​pe dispozitivul dvs. Android, faceți clic pe Aplicații și notificări, accesați Notificări, apăsați butonul Avansat pentru a afișa un serie de opțiuni de activare sau dezactivare, care poate acoperi în mare măsură această nevoie.

Ce API vă permite să personalizați aspectul unei notificări în Android?

API sunt abrevieri în engleză ale lui Interfețe de programare a aplicațiilor, Sunt protocoale care autorizează dezvoltarea de software pentru aplicații și permit comunicarea între aplicații software urmând anumite reguli. Utilizatorul obișnuit va vedea doar rezultate din API, cum ar fi atunci când contul dvs. de Facebook este conectat într-un joc mobil, când aveți voie să publicați o recompensă pe alte rețele sociale etc. În acest caz, se întâmplă atunci când o aplicație vă trimite notificări pe mobil sau doriți să personalizați aceste notificări.

Același sistem Android oferă API, instrumente pe care aplicațiile le folosesc pentru a interacționa cu alte sisteme subiacente. Acest API conține următoarele:

  • Set de bază de pachete și clase.
  • Gruparea elementelor și atributelor XML, pentru fișierele manifest.
  • Set de atribute și elemente XML, pentru resurse.
  • grup de intenții.
  • Set de permisiuni pe care aplicațiile le pot solicita și aplicarea permisiunilor.

Cum să utilizați un șablon de notificare extensibil de pe Android pentru a personaliza o alertă?

Șabloanele pentru notificări sunt stiluri variate angajati de obicei în aplicațiile Android. Ele facilitează structurarea diferitelor configurații în notificările ‘builder’ cu metode de programare.

Site-uri web ca dezvoltator.android.com sunt specializati in explicarea si diseminarea tot felul de proceduri legate de acest sistem de operare, precum si modalitati de a crea si ulterior utiliza notificari extensibile pe majoritatea dispozitivelor Android, prin sabloane asamblate anterior in limbaj de programare recunoscut.

Ce clasă ar trebui să utilizați în Android pentru a personaliza o notificare de conținut media?

Pe aceeași pagină web menționată mai sus, puteți găsi o mare varietate de instrucțiuni pentru personalizarea notificărilor de conținut multimedia (player de muzică, player video etc.) pe dispozitivul dvs. Android, cum ar fi manuale sau șabloane, precum și, puteți descoperi recomandări, ajutor și sfaturi care vă va transforma telefonul într-un instrument grozav pentru multe dintre activitățile tale zilnice.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here