Cum să faci un index automat și legat în Word cu numerotarea titlului

Cunoaște și folosește într-un mod eficient diferitele funcții oferite utilizatorilor săi de programul care este inclus în Microsoft Office în funcție de versiunea acestuia și în acest caz vorbim despre Word. Ne va permite să facem documente bine prezentate și în timp record. Deoarece unele opțiuni pot fi aplicate cu un simplu clic și în acest articol dorim să vă arătăm cum faceți un index automat și legat în Word cu numerotarea titlului.

Cum să faci un index automat și legat în Word cu numerotarea titlurilor
Vezi acest videoclip pe YouTube

Este foarte probabil să faci această sarcină manual de mult timp și să nu știi că există o funcție care ar putea automatiza acest proces. Și acesta este unul dintre cele mai frecvente inconveniente pe care le întâmpină de obicei utilizatorii acestui instrument de birou. De exemplu, să nu știi cum să faci sau să creezi un formular de completat.

Așa că în continuare vă vom arăta o altă opțiune excelentă pe care o are editorul de text Word și pe care o puteți găsi în meniul de instrumente pe care le oferă aplicația. Și este vorba de faceți un index automat și legat în Word cu numerotarea titlului. Să vedem atunci ce trebuie să facem ca să o punem în practică și să nu pierdem mai mult timp.

Index()
  1. De ce faceți indexarea automată în Word
  2. Pas pentru a face un index automat în Word

De ce faceți indexarea automată în Word

În cazul în care trebuie să faci un document foarte amplu care conţine un număr mare de pagini. Este necesar să folosim un index și astfel să putem enumera titlurile pe care le are documentul nostru. Dar această muncă poate deveni puțin epuizantă dacă o facem manual, dar există o modalitate de a o face automat.

În editorul de text Word, indexul este cunoscut și ca un cuprins și prin acesta poate fi cunoscut conținutul respectivului document sau cărții. Dar ne ajută și să accesăm orice titlu pe care îl conține documentul cu un singur clic.  Deci, să începem și să vedem cum să facem un index automat și legate în Word cu numerotarea titlurilor.

Pas pentru a face un index automat în Word

Pentru a începe acest tutorial trebuie să deschideți documentul care este format din mai multe pagini și titluri și vom face creați cuprinsul sau indexul. Și acest lucru va fi la fel de simplu și rapid ca inserarea și editarea imaginilor în orice document.

Pentru a începe trebuie, atunci scrie aceleasi titluri care conține documentul sau cartea în index. Dar acesta ar trebui să aibă același stil, așa că haideți să selectăm titlul primului paragraf.

Următorul pas este să ne localizați în meniul de sus și în fila de pornire din secțiunea „Stil”. Să selectăm „Titlul 1”. Acum trebuie să aplicați aceeași procedură cu fiecare dintre titlurile pe care le veți introduce în index sau cuprins. Odată ce ați terminat acest proces selectarea titlurilor care vor alcătui indexul dvs.

Localizează-te cu cursorul într-o nouă pagină goală din document și acum în meniul de sus al Word, mergi la fila „Referință”. Se vor afișa opțiunile pe care le conține și în cazul nostru trebuie să fii localizat în primul de la stânga la dreapta. Și faceți clic pe opțiune "Cuprins" iar această acțiune va afișa tabelele automate disponibile și trebuie să îl alegeți pe cel preferat.

Și gata, noua pagină va apărea în documentul tău cu indexul sau cuprinsul titlurilor care o compun. După cum puteți vedea, este o funcție foarte simplă de utilizat și vă va permite să economisiți timp pentru a accesa orice titlu. In acest fel nu va trebui sa faci o cautare manuala, ajuta foarte mult atunci cand documentul este foarte lung.

Cu această soluție nu veți mai avea probleme pentru a ajunge la un anumit titlu al cărții sau eseului dvs. cu un singur clic. Și este la fel de ușor și rapid de făcut ca și crearea sau punerea unui antet în Word. Și așa se încheie acest articol interesant pe care vi-l pot arăta cum să faci un index automat și legat în Word cu numerotarea titlului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here