Cum să faci un grafic cu linii avansate în Excel - Ecuația liniei, liniei de tendință și curbei

Programul Microsoft Excel este un format de calcul în cadrul căruia puteți crea fișe contabile, calcula timpul, ecuațiile; printre alte funcţii din domeniul matematic.

Cum să faci o diagramă cu linii avansate în Excel - Curbă, Linie de tendință, Ecuație de linii
Vezi acest videoclip pe YouTube

În același mod, poți realiza grafice astfel încât să le poți folosi în proiectele tale, fie că sunt de lucru sau academice. Acestea includ grafică avansată care ar fi greoaie de creat în alte programe. În acest aspect vă vom învăța cum să faci grafică avansată.

Excel vă oferă opțiunea de a vă personaliza foi de calcul, dimensiunea fontului, umbrele celulelor cu diferite culori și umpleri. Există versiuni mult mai profesionale și educaționale ale Excel; dar pentru a-l accesa ai nevoie de o licenta pentru a te putea instala si a te bucura de optiunile sale. Cu toate acestea, versiunile gratuite sunt la fel de utile și eficiente pentru a răspunde nevoilor de utilizare.

Index()
 1. Cum să faci o diagramă cu linii avansate în Excel? Linie curbată
 2. Cum să faci o ecuație a liniei și să adaugi o linie de tendință?

Cum să faci o diagramă cu linii avansate în Excel? Linie curbată

Uneori acest proces poate fi plictisitor sau nu ușor; dar văzând rezultatul și numărul incredibil de opțiuni pe care le puteți obține și chiar și finisajul designului, sarcina poate fi chiar distractivă.

De asemenea, modul în care poate fi folosită o diagramă personalizată depinde foarte mult de design și ordinea în care sunt afișate opțiunile și descrierea fiecărei teme.

Pentru a crea o diagramă cu linii curbe avansate în Excel, urmați pașii de mai jos:

 • Introdu in Excel, pe cifre sau procente puteți crea diagrame avansate.
 • Când figurile sunt situate în celulele lor. Selectați fila care spune „inserați” și apoi accesați opțiunea „diagramă cu linii”
 • Selectarea acestei ultime opțiuni extinde o listă cu toate aspectele diagramei. În acest caz, veți folosi liniar în 2D.
 • Simultan, după ce faceți clic pe acea opțiune graficul va apărea pe ecran al computerului, situat în celula pe care ați selectat-o. Liniile pot fi modificate prin configurare și le dau un sens mai curbiliniu.
 • Pentru a realiza configurarea liniilor, apăsați butonul dreapta al mouse-ului pe linia pe care doriți să o editați; această acțiune vă va duce la un meniu în care trebuie să selectați opțiunea "formatați seria de date".
 • Când faceți această selecție, vă va afișa un meniu cu toate modificările pe care le puteți face graficului. Puteți face clic pe opțiunea „Umplere și linie” identificată ca o găleată de vopsea.
 • Accesați opțiunea „linie netedă” pentru a putea curba liniile în funcție de scopul pe care doriți să îl demonstrați în grafic.
 • poti chiar schimba culoarea afișajului a liniilor grafice. Așa că le puteți diferenția pe fiecare în funcție de tema proiectului.

După cum ați observat, modificările în ceea ce privește grafica în linie, mai ales dacă necesită o linie curbă, sunt ample; depinde de creativitatea pe care o ai si de tema proiectului pentru care te-ai hotarat sa faci un grafic liniare. Este destul de complet și puteți personaliza proiectul în întregime.

Cum să faci o ecuație a liniei și să adaugi o linie de tendință?

Acesta este un alt grafic utilizat pe scară largă în Excel, în special de oamenii de afaceri care doresc arata statistici a companiei dvs. Este un grafic foarte vizual și nu necesită multe explicații din partea emitentului, cu excepția cazului în care acesta dorește să expună ceva mai relevant despre proiectul în cauză.

Pentru a face o ecuație a liniei și a liniei de tendință, efectuați pașii care vor fi afișați mai jos:

 • deschide a document nou în programul excel. Adaugă două coloane, într-una vei pune "X" iar în cealaltă vei pune "Y". În acest fel puteți realiza graficul luând punctele fiecărei ecuații plasate în aceste două coloane.
 • Selectați fila "inserați" și apoi opțiunea "grafică" pentru a fi dus la un meniu.
 • Accesați opțiunea "XY (împrăștiere)". Veți observa că aveți multe opțiuni când vine vorba de designul graficului.
 • Marcați punctele pe care le observați ca fiind utile pentru grafic și faceți clic pe "termină".
 • Pentru a modifica graficul, faceți clic de două ori pe el și faceți clic dreapta pe linia pe care doriți să o modificați.
 • Faceți clic pe „Inserați linia de tendință”.
 • Faceți clic pe opțiunea "type" pentru a alege funcția liniară. În cele din urmă, faceți clic pe opțiunea „afișați ecuația”.
 • Gata, ai creat o diagramă.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here