Cum să faci ca Tinder și utilizatorii săi să nu te spioneze niciodată? - Securitate cibernetică

Tinder este una dintre cele mai populare aplicații de întâlniri din lume, fiind aleasă pentru funcționalitatea sa excelentă. Cu toate acestea, deoarece conține o cantitate mare de date despre noi, ne poate pune siguranța în pericol atunci când este utilizat în scopuri necunoscute nouă, fie de către aplicație, fie de către alți utilizatori. De aceea, aici vă vom oferi o serie de sfaturi pentru a vă îmbunătăți securitatea cibernetică.

Index()
 1. Cum funcționează Tinder cu stocarea datelor?
 2. Este posibil ca Tinder să vă salveze datele în scopuri pe care nu le cunoașteți?
 3. Utilizatorii Tinder au acces gratuit la informațiile tale??
 4. Ce poți face pentru a-ți crește securitatea cibernetică cu Tinder?
  1. Utilizați criptarea datelor
  2. evita spionajul

  Cum funcționează Tinder cu stocarea datelor?

  Când vine vorba de stocarea datelor, platforma Tinder primește de obicei o mare parte din datele noastre prin noi înșine, fie pentru că a trebuit să le dăm la crearea utilizatorului nostru pentru a intra în aplicație, fie pentru că folosim serviciile acesteia. De menționat că Tinder are opțiunea de a intra folosind alte rețele sociale precum Facebook sau Instagram, este capabil să colecteze date de la noi pe care îl avem în aceste aplicații, chiar dacă este la un nivel foarte superficial, dar are. 

  Pe de altă parte, această aplicație poate folosi și momentul în care ne logăm ca informații relevante, având definit un profil mai bun al nostru, colectând informații precum software-ul și hardware-ul pe care îl folosim, adresa IP, ce limbă vorbim, țara noastră si fusul orar.ce folosim.

  Este posibil ca Tinder să vă salveze datele în scopuri pe care nu le cunoașteți?

  Într-adevăr, așa cum se întâmplă cu alte aplicații, multe au ca obiectiv colectarea de informații relevante cu care să creeze un profil personal, care poate fi folosit pentru a spori succesul unei reclame in spatiile lor. Aceasta este cea mai frecventă utilizare a informațiilor noastre de către aplicații sau rețele sociale, deși există și alte acțiuni nu atât de cunoscute cu care Tinder sau orice altă rețea socială poate folosi datele noastre, cum ar fi: 

  • Creați un model de comportament la scară largă cu date colectate de la un grup mare de oameni, datele noastre fiind printre acest grup.
  • Vindem profilul nostru și tot conținutul acestuia către terți în mod anonim, destinația și scopul datelor noastre fiind un mister total.
  • Cunoașteți stilul de viață pe care îl ducem, știind ceva la fel de elementar precum programul nostru de somn și unde trăim, văzând orele în care ne conectăm și de unde o facem prima dată a zilei.  

  Acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care Tinder poate folosi datele noastre, fiind în mare parte fără acordul nostru utilizarea acestor informații.

  Utilizatorii Tinder au acces gratuit la informațiile tale??

  Deși este mult mai restricționat, utilizatorii Tinder au acces la informațiile noastre, acestea fiind informațiile care sunt publice în profilul nostru și care au consimțământul nostru pentru a le arăta altor utilizatori pentru ca aceștia să intre în legătură cu noi. Dincolo de aceste informații, un utilizator ar trebui să pirateze contul nostru pentru a putea accesa alte informații, deoarece altfel este imposibil să avem datele noastre personale fiind un utilizator comun.

  Ce poți face pentru a-ți crește securitatea cibernetică cu Tinder?

  Știind că Tinder este capabil să utilizeze informațiile noastre și anumite tipuri de utilizatori capabili să ne pirateze profilul pentru a-l obține, trebuie să facem ceva în privința asta cu securitatea cibernetică a Tinderului nostru. Motivați pentru asta, vom vedea cum putem creste nivelul de securitate a contului nostru prin criptarea datelor și alte sfaturi pentru a-l realiza.

  Utilizați criptarea datelor

  Criptarea datelor constă în schimbarea formatului lizibil al unora dintre datele noastre într-unul criptat, crescând dificultatea de a obține informațiile noastre. Aplicarea acestui lucru pe Tinder este foarte ușoară, necesitând folosind o aplicație externă cu VPN, făcând toate datele pe care le emitem să fie criptate și greu de urmărit chiar și de către Tinder însuși.

  O altă modalitate de a ne cripta datele este prin telefonul nostru, așa că trebuie să mergem la configurația dispozitivului nostru și optați pentru criptarea telefonului, obțineți protecție suplimentară pe orice rețea socială prin acest pas simplu.

  evita spionajul

  Dacă vorbim de spionaj, există mai multe modalități de a-l evita, sau măcar de a reduce impactul pe care îl are asupra noastră. În continuare, vom vedea cum să evităm spionajul online și să ne îmbunătățim securitatea cibernetică.

  • Noi trebuie sa evitați partajarea conținutului care ne-ar putea compromite online, de la imagini personale comune în rețeaua de socializare, detalii bancare, locația specifică unde locuim etc. De preferință putem partaja aceste date prin alt mijloc sau direct nu o facem prin internet ori de câte ori putem.
  • Folosirea unei parole puternice este, de asemenea, de mare ajutor, optând pentru litere mari, numere intercalate cu litere și simboluri pentru a face hack-ul mai dificil de realizat. 
  • Dacă suntem una dintre persoanele care ne înregistrează Tinder pe o altă rețea de socializare, cel mai bun lucru este că creăm un profil exclusiv pentru Tinder în această rețea de socializare, făcând informațiile pe care le avem despre noi acolo complet goale. 
  • Pe de altă parte, trebuie fiți conștienți de anumite alerte, fie că un utilizator este obsedat de noi pentru aplicație, notificări de schimbare a parolei când nu am făcut acest lucru etc. Toate acestea le putem raporta lui Tinder pentru a acționa în timp de spionaj împotriva noastră.

  Deși există multe alte sfaturi pentru a ne îmbunătăți securitatea cibernetică, acestea sunt unele dintre cele mai ușor de aplicat, luând foarte puțin timp și crescând semnificativ protecția pe care o avem pe Tinder și, în general, online. 

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here