Cum să activați sau să dezactivați utilizatorul invitat pe macOS

  • 159Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest
Cum să activați sau să dezactivați utilizatorul invitat în macOS 5

Deși nu este obișnuit, pe computerele Mac, cele care funcționează cu sistemul de operare macOS, există posibilitatea, folosind funcția corespunzătoare, de a adăuga un utilizator invitat. Acesta este un utilizator care are drepturi limitate, dar este ideal pentru ca cineva, altul decât proprietarul sau administratorul Mac, să îl folosească din când în când.

Utilizatorul invitat nu va putea instala niciodată aplicații noi, ci va avea acces la toate cele pe care sistemul de operare le oferă preinstalate implicit. Astfel, puteți naviga pe internet folosind browser-ul Safari sau deschideți iPhoto și editorul de text TextEdit, printre alte posibilități.

Dacă suntem administratorul unui computer Mac și ne logăm folosind o parolă de acces și dorim să activăm opțiunea care ne permite să includem un utilizator invitat, trebuie să facem următoarele:

Acces la Preferințe de sistem

Primul pas este configurarea. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma Măr (măr mușcat) din bara de instrumente și selectați opțiunea Preferințe de sistem în meniul pop-up. Se va deschide o fereastră ca cea prezentată mai jos. În ea trebuie să facem clic pe Utilizatori și grupuri. (Apare pe locul doi al liniei a doua).

Vom vedea, în fereastra nouă, toți utilizatorii care sunt configurați pe computer. Utilizatorul curent este evidențiat în coloana din stânga. Faceți clic pe lacătul din partea de jos și introduceți parola de administrator în noua fereastră.

Activați utilizator invitat

Făcând cele de mai sus, veți vedea contul utilizator invitat și starea sa actuală. Ceva asemanator cu urmatorul:

Atribuirea permisiunii

În cazul în care utilizator invitat apare ca Dezactivat, va trebui activat. Pentru a face acest lucru, va trebui să bifați opțiunea Permite oaspeților să se conecteze la acest computer. Acest lucru va permite utilizarea computerului pentru un utilizator invitat.

În mod implicit, este activată și opțiunea de control parental: Limitați accesul la site-urile pentru adulți. Dacă este dorința noastră, o putem dezactiva.

Pe lângă cele menționate mai sus, în fereastră apare o altă opțiune, care poate fi lăsată nebifată sau bifată. Ne referim la Permiteți utilizatorilor invitați să se conecteze la folderele partajate.

Dezactivarea utilizatorului invitat se face pur și simplu prin debifarea opțiunii Permite oaspeților să se conecteze la acest computer.

concluzie

Este clar că utilizatorul invitat poate accesa computerul fără a introduce nicio parolă. Când vă autentificați, trebuie doar să faceți clic pe butonul care se referă la contul de oaspete.

Nu există posibilitatea de a adăuga o parolă pentru utilizatorul invitat. Acesta este un cont temporar care poate fi folosit doar într-o singură sesiune. Deși, din această cauză, credem că nu are sens să-l activăm, nu este așa. Este ideal ca un minor sau o altă persoană din familia noastră să ne folosească computerul.

  • 159Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here