Cum să activați în Microsoft Edge mini-meniul pentru fișierele PDF?

Fișierele în format PDF sunt cele mai utilizate pentru a partaja tot felul de documente și de aceea majoritatea browserele permit utilizatorilor să vizualizeze acest tip de fișiere.

Browserul Microsoft Edge, pe lângă faptul că vă permite să vizualizați documente în format PDF, Are încorporat un meniu destul de intuitiv cu care este posibilă gestionarea fișierelor în acest format din browser. Înainte de a continua, este important să clarificăm că, deși există o versiune mobilă a Microsoft Edge, această caracteristică este disponibilă doar pentru versiunea desktop.

Index()
 1. Ce funcții puteți face cu mini-meniul pentru PDF din Microsoft Edge?
  1. Setări de imprimare a documentelor
  2. Setări de editare PDF
 2. Cum previzualesc cu micul meniu din browserul Microsoft??
 3. Care sunt modalitățile de activare a mini-meniului în acest browser?
  1. Prin comenzi de la tastatură
  2. În setările Microsoft Edge
 4. Cum dezactivez mini-meniul acestui browser?

Ce funcții puteți face cu mini-meniul pentru PDF din Microsoft Edge?

Pe lângă caracteristicile generale la care te-ai aștepta de la un vizualizator PDF încorporat în browser, și acest mini-meniu încorporează funcții de editare de bază în browserul Microsoft Edge. Dacă nu utilizați browserul în mod regulat, vă sfătuim să dezactivați pornirea acestuia în Windows 10 pentru o mai mare fluiditate pe computer.

Setări de imprimare a documentelor

Mini-meniul Microsoft Edge permite faceti cateva modificari din browser într-un document PDF înainte de imprimare. Deși aceste funcții sunt comune în multe browsere, acest mini meniu este extrem de intuitiv și ușor de utilizat.

Setări de editare PDF

Pe lângă setările generale de imprimare (dintre care majoritatea sunt disponibile pentru aproape orice browser), este, de asemenea, posibil să adăugați subliniere sau alte funcții de bază, inserați text fără a utiliza pluginuri extern browserului.

Datorită acestui fapt, nu aveți nevoie de altceva decât de browser editarea generală a unui document PDF. Doar faceți ajustările sau editările pe care mini-meniul le permite și salvați documentul PDF fie ca fișier nou, fie înlocuind fișierul original.

Cum previzualesc cu micul meniu din browserul Microsoft??

Odată ce mini-meniul este activat și configurat corect, veți obține o previzualizare a meniului în fișierele PDF pe care le deschideți automat cu browserul. Desigur, acesta poate fi configurat în orice moment.

Care sunt modalitățile de activare a mini-meniului în acest browser?

Dacă veți activa mini-meniul în browserul Microsoft Edge, trebuie să o faceți din opțiunile de configurare a browserului. Pentru a intra în meniul de configurare a browserului și pentru a activa mini-meniul, există două moduri:

Prin comenzi de la tastatură

Cel mai rapid și simplu mod de a accesa meniul de setări Microsoft Edge este cu comanda ALT + F. Această comandă va deschide un meniu derulant din care veți intra în secțiunea de configurare a browserului.

După aceea, trebuie să intri în secțiunea Aspect și să găsești secțiunea „Meniuri contextuale”. Aici va fi activat meniul, pentru aceasta trebuie să activați opțiunea "Afișați meniul plutitor când alegeți text în fișierele PDF".

Acum mini-meniul va fi activat și poate fi folosit atunci când vizualizați un document PDF din browser. Pentru a-l afișa pe ecran, pur și simplu umbriți o parte a textului din fișierul PDF care este vizualizat.

În setările Microsoft Edge

Pentru a ajunge la secțiunea de configurare Microsoft Edge fără a utiliza comenzi, trebuie să deschideți meniul derulant al browserului dând faceți clic pe pictograma cu 3 puncte situat în colțul din dreapta sus.

De îndată ce se deschide meniul derulant al browserului, putem merge la setări și la secțiunea Aspect. Restul pașilor de urmat pentru a activa acest mini meniu sunt exact aceiași.

Cum dezactivez mini-meniul acestui browser?

Pentru a dezactiva mini-meniul Microsoft Edge, trebuie să reintroduceți aceeași cale menționată mai sus: Setări > Aspect > Meniuri contextuale. De acolo trebuie doar să dezactivați funcția și mini-meniul va fi dezactivat. O altă opțiune de configurare disponibilă este schimbarea Google ca motor de căutare implicit în Microsoft Edge.

Cu acest mini meniu disponibil în Microsoft Edge, nu vor mai fi probleme editați sau configurați fișiere în format PDF din browser. Datorită acestui fapt, nu este necesar să apelăm la aplicații terțe, cum ar fi Adobe, pentru a vizualiza și/sau edita documentele noastre PDF. Dacă credeți că nu veți folosi prea mult această funcție sau nu vă place acest browser, atunci eliminarea Microsoft Edge de pe computer este cel mai bun lucru de făcut.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here