Cum să gestionezi mai multe conturi de e-mail cu o singură aplicație

 • 79Cote
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Cu siguranta esti unul dintre cei care au mai multe conturi de email. De fiecare dată când folosiți oricare dintre ele, pentru a trimite mesaje sau pentru a verifica dacă le-ați primit, o faceți printr-o pagină web. Aceasta înseamnă, pe lângă scrierea adresei URL, indicarea numelui de utilizator și a parolei de fiecare dată când este accesat unul dintre conturi. Sistemul este plictisitor și descurajant.

Există aplicații care permit, de la configurații simple, accesul la toate conturile de e-mail dintr-o singură mișcare. Majoritatea webmail-urilor acceptă POP3 și IMAP, protocoalele necesare pentru ca aceste aplicații să funcționeze. Din multitudinea de aplicații existente pentru care am optat pasăre de tunet, o aplicație open source de înaltă performanță.

Procesul de instalare Thunderbird

Primul pas pe care trebuie să îl faceți dacă doriți să instalați acest program pe computer este să îl descărcați de pe site-ul web Mozilla. După instalare, ar trebui să accesați Instrumente -> Setări cont

pentru a acoperi o serie de date, după ce faceți clic pe butonul Adaugă cont.

 • Aveți patru opțiuni posibile: Cont de email (cel care ne intereseaza acum), Fluxuri RSS și bloguri, gmail (pentru configurarea particulară a e-mailului oferit de Google) și cont de știri.
 • Dacă lăsați opțiunea activă Cont de email și faceți clic pe butonul Ca urmare a, Trebuie să vă scrieți numele, cel care va apărea pe cont și adresa de e-mail.
 • Dând clic pe Ca urmare a Acum trebuie să indicați dacă contul este POP sau IMAP și numele serverului, de exemplu, e-mail.Server.com. (Lăsați bifată caseta care permite salvarea în foldere locale). Click pe Ca urmare a. (În multe cazuri, detectarea serverului este automată, nu va trebui să vă introduceți adresa).
 • Va trebui să indicați numele de utilizator de intrare și serverul SMTP de ieșire dacă este prima dată când configurați un cont. (La fel ca e-mailurile primite, configurația poate fi automată). Dacă nu, aplicația va selecta implicit serverul SMTP și utilizatorul contului principal, deși îl puteți modifica atunci când efectuați anumite setări după crearea contului. (Este indicat sa il folosesti pe cel oferit de furnizorul tau de internet cu contractul de servicii ca cont principal). Ultimul pas, după ce faceți clic pe Ca urmare a este pentru a indica numele cu care doriți să identificați contul.
 • Făcând clic pe butonul Ca urmare a Va apărea o fereastră cu datele de configurare ale noului cont. Dacă vezi că totul este în regulă, dă clic pe Finalizați, dar du-te înapoi și corectează ceea ce trebuie să corectezi.

Structura

Noul cont va apărea în lista de conturi din fereastră Setările contului. Sub nume există șase opțiuni de meniu pentru a face setările dorite (ceea ce am numit mai sus setări speciale). De exemplu, dacă accesați Corespondentă nesolicitată, poti face setari personalizate cu privire la tratarea acestui tip de email.

Deasupra, Bara de instrumente Mail, ai un buton in stanga, A primi, care vă va ajuta să verificați, în momentul creării, dacă contul este configurat corect și să activați recepția mesajelor la ora dorită. Puteți apăsa acest buton sau selectați contul, dacă aveți mai multe, din lista care se deschide când faceți clic pe capul săgeții din dreapta. Înainte de a descărca mesajele de pe server trebuie să indicați parola de acces. Există posibilitatea de a scrie parola de fiecare dată când accesați (în cazul în care computerul este folosit de mai multe persoane) sau de a o include în baza de date de parole pentru a nu fi solicitată de mai multe ori.

Manipularea programului este foarte simplă și intuitivă. Butoanele de pe Bara de instrumente nu au nevoie de nicio explicație specială: A primi (am indicat deja funcția sa), Scrie (pentru a crea un mesaj nou), Adrese (pentru a accesa lista de contacte), butoanele de răspuns și de redirecționare, Eticheta (pentru a clasifica un mesaj primit și salvat), Șterge, Gunoi, Imprimare si o alta serie de butoane care vor aparea in functie de configuratia programului.

Fereastra principală are un ecran împărțit în două panouri. Cel din stânga conține toate folderele locale. Cea din dreapta depinde de optiunea activata pe cea din stanga. În general, oferă două, unul de sus și unul de jos în configurația implicită, care arată, respectiv, lista de mesaje și conținutul mesajului activ.

Fereastra de scriere a mesajului, Scrie, oferă toate elementele obișnuite în aplicațiile de acest tip, similare cu cele gestionate în web mail. Putem crea schițe pentru a le trimite la ora dorită, atașăm fișiere, trimitem mesaje criptate și necriptate, cu posibilitatea includerii semnăturii digitale. Dacă este instalată extensia corespunzătoare, poate fi utilizat verificatorul ortografic.

pasăre de tunet, la fel ca firefox, permite localizarea din Instrumente -> Pluginuri -> Obțineți extensii toate acele extensii pe care le dorim și le instalăm. Se va deschide o pagină web cu lista tuturor celor existente. În, de exemplu, Dicționare și pachete lingvistice îl puteți găsi pe el sau pe cei de care aveți nevoie pentru a utiliza corectorul ortografic.

Posibilitățile acestei aplicații sunt imense. Am explicat deja ce considerăm cel mai important pentru a începe să-l folosiți ca client de e-mail. Oricine va putea descoperi, încetul cu încetul, caracteristicile care fac ca acest program să fie esențial.

Este o aplicație, un client de email, care funcționează fără probleme pe toate sistemele de operare: Windows, macOS și Linux.

 • 79Cote
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here